7000 TL'ye AM5 anakart önerisi

Quanic

Kilopat
Katılım
3 Nisan 2016
Mesajlar
1.546
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
PCMR diyarı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Biraz araştırma sonrası sistemimi AM5 soketine taşımaya karar verdim, ancak uzun süredir piyasaya bakmadığım için hangi anakart en iyi VRM sıcaklık değerlerini verir ve hangi modellerde PCI-e 5.0 var bilmiyorum. Şimdilik Ryzen 5 7500F model işlemci alacağım ve zamanlar R7 7800x3D ya da sonraki nesillerde çıkacak üst düzey 3D v-cache modellerine geçeceğim. Anakart önerilerinize açığım.
 
Yakın fiyatlara daha mantıklısı yok.


Hocam bu modellerde birçok sorun olduğunu duymuştum.
Bunun gibi yaklaşık 35 40 video çıkıyor YouTube'da ve hepsi aynı durumlardan şikayetçi.
 
PCI-e 5.0 olarak bu var.

Bu model powerstage yerine 4 phase discrete MOSFET kullanmıyor muydu hocam? İleride R7 7800x3D gibi bir modele geçtiğimde eğer sıvı soğutma takarsam VRM sıcaklıkları sorun olabilir. PCI-e 5.0 çok kritik gibi hissetmiyorum ancak güzel bir powerstage önemli. Gerekirse bütçeyi 8.500 TL'ye kadar zorlayabilirim.
 

Bu model ile Wi-Fi olmayan model arasında ne fark var hocam? Arada 600 TL oynuyor ne kadar ucuza yaklaşırsam o kadar iyi benim için.
 
Bu model ile Wi-Fi olmayan model arasında ne fark var hocam? Arada 600 TL oynuyor ne kadar ucuza yaklaşırsam o kadar iyi benim için.
Wi-Fi olmayan modemi alırsanız ethernet kablosu çekmeniz gerekir. Daha iyi olur zaten kablo çekerseniz.

 
@LorrieN attığın iki anakartta fiyatlarına göre iyi değil. Özellikle B650M-E.
@Quanic videodaki sorunun yeni BIOS ile çözüldüğü belirtilmiş yorumlarda.

Hocam kendim B450 Tomahawk kullanıcısıyım ve 3-4 yıl gibi bir kullanımın ardından kendisi VGA Debug light yanık şekilde takılı kaldı. Ekran kartını güç kaynağını işlemciyi ve RAM'leri diğer sistemlerde test ettim ve sorunsuz çalışıyorlar. Sırf bu yüzden yeni anakart almak yerine sistem güncellemeye karar verdim. Artık MSI anakartlara çok güvenemiyorum.
 

Geri
Yukarı