İşlemci fanı kırıksa eğer, taban kısmı işlemci yüzeyine tam temas etmiyor, yuvada boşluk var.
İşlemcinin üzerinde boşluklar kaldığı için sistemin kendine kapanması normal. İşlemci ısınıyor ve belli bir dereceden sonra zarar görmemesi için kendini kapatıyor, normal yani bu durum.
Anakartınızın fan yuvalarında bir sıkıntı yoksa, yeni bir işlemci soğutucusu alarak bunu çözebilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Eğer tahmin ettiğim gibiyse sistemde anormal bir durum söz konusu değil.
Bütçe 13.000₺'ye kadar çıktıysa şu parçalara bakabilirsiniz:
Anakart:
MSI Pro B650M-P 6000mhz(OC) RGB M.2 DDR5 AM5 Anakart en iyi fiyat ve hızlı kargo seçeneği ile Creature Game Store'da.
www.crtgamestore.com
İşlemci:
Ram:
(Elinizde ki ram'ler DDR4 olduğundan, DDR5 anakarta takamazsınız, yeni DDR5 ram almanız gerekli)
Veya:
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!
www.incehesap.com
Bu şekilde 13.300₺'ye yakın bir şey olur. Seçilen parçalar gayet kaliteli, kalite konusunda endişeniz olmasın.
İşlemciyi stok fan modeli seçtim.
Bütçe yetiyorsa şu hava soğutucu, 7500F'i soğutmak için fazlasıyla yeterli olur:
Mükemmel performans için altı saf Bakır ısı borusu ve optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120 mm fanlar.
www.gaming.gen.tr
( Biraz yüksek bir soğutucudur, her anakarta olmayabilir. Satın almadan önce kasanıza sığıp sığmayacağını kontrol edin.)
Bütçeyi esnetebilme şansınız varsa eğer, yukarıda ki soğutucuyu alabilirseniz, işlemciyi soğutucusuz modellerinden alabilirsiniz. 400₺ daha uygun olur.
Bütçe artmazsa stok fan ile, işlemciyi tam yüke sokmadanz geçici bir süre idare edilebilir o şekilde. Daha sonra hava veya sıvı soğutma şarttır bilginiz olsun.
Kafanıza takılan bir kısım olursa sorabilirsiniz yardımcı olabilirim elimden geldiği kadar.
AM5, LGA 1700'lü anakart nasıl olabiliyormuş

İkisi ayrı soketdir.
Seçilen anakart fena değil ancak 7500F, 8400F'ten daha güçlüdür bilginiz olsun.
Yukarıda topladığımız parçalar bütçeyi çok aşıyorsa 8400F'te tercih edilebilir, 4600₺ civarında bulunabiliyor kutusuz fansız modelleri. Ancak çok önermiyorum. Siz bilirsiniz yine de.