7000 TL'ye B410M S2H V3 anakarta işlemci önerisi

Bütçe
7000TL
Peki ne yapabilirim

İşlemciyi ryzen 5 5600x alsam anakart olarak bunu alsam değiştirmeyi düşünüyordum zaten https://m.n11.com/urun/msi-mpg-b550...zsbYeS9kyxMIWTfkMt727evddZkAN9jUaAilREALw_wcB

Hem sorunu çözüp daha iyi bir yatırım olur mu

Sistem Şuan intel i5 10400f anakart b410m s2h v3 power turbine ddr4 3200mhz ssd kıoxıa 500gb güç kaynağım 550w ekran kartım gibayte rtx2060
Değmez.
Sistemde ki ekran kartı fena değil, ssd'de idare eder.
Benim önerim bütçeyi 12-13k'ya kadar çıkarın AM5'e geçin. Bir kere yükseltme yapacaksınız iyisi olsun yani.
Bütçeyi artırana kadar, sistemi bu haliyle idare edebilme şansınız varmı, sistem şuan ne durumda?

Eğer ki sistem şuan kullanılamaz haldeyse ve sistemi kullanma aciliyetiniz varsa en azından DDR5 ve LGA1700'e geçin. AM4'ten daha fazla seçeneği var AM4'e göre.

Siz bilirsiniz yinede.

Son düzenleme:
Değmez.
Benim önerim bütçeyi 12-13k'ya kadar çıkarın AM5'e geçin. Bir kere yükseltme yapacaksınız iyisi olsun yani.
Bütçeyi artırana kadar, sistemi bu haliyle idare edebilme şansınız varmı, sistem şuan ne durumda?

Eğer ki sistem şuan kullanılamaz haldeyse ve sistemi kullanma aciliyetiniz varsa en azından DDR5 ve LGA1700'e geçin. AM4'ten daha fazla seçeneği var AM4'e göre.

Siz bilirsiniz yinede.
Dediğiniz gibi am5 e geçersem bu ramleri kullanamayacağım sanırım ve alacağım işlemci ve anakart öneriniz var mı

@Cagatay16004
İşlemci öyle kolay kolay bozulacak bir parça değildir. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum açıkçası yani düzeltilebilir bence.
İşlemcinin boşta turba hızda kullandığını söylemişsiniz, peki işlemci kullanımı boştayken yüzde kaçlar da?
Bios güncellemesi en son ne zaman yaptınız,
İşlemcinin sıcaklığı yük altında ve boştayken kaç derecelerde, sistem oyundayken vermesi gereken performansı gösterebiliyor mu yani anormal bir performans veriyor mu sistem?

Fan ayaklarından birinin kırık olması durumda yeni alacağınız işlemci de aynı sorun devam edecek yani sorununuzu tam anlayamadım burada.

Arkadaşın yukarıda dediği gibi bu sokete daha fazla para harcamayın. Üretimi bitmiş seriye yatırım yapmak hiç mantıklı değil.
AM5'e geçin kafanız rahat etsin derim. Fiyatına değecek bir model göremedim LGA1200'de.
Sistemi şuanda kullanamıyorum

Dediğiniz gibi am5 e geçersem bu ramleri kullanamayacağım sanırım ve alacağım işlemci ve anakart öneriniz var mı

Ve bilgisayar sürekli açılıp kapanıyor kullanılamaz halde sorunun nedenini bilmiyorum buna ekstra olarak parçaları değiştirmek istiyordum hem sorunun işlemci fanından olduğunu düşünüyorum soket ayaklarından biri kırık en ufak bir işlemci fanını hareket ettirdiğimde bilgisayar kapanıyor ve de anakart eski kaldığı için değiştirmek istiyorum

Değmez.

Siz bilirsiniz yinede.
Önerebileceğiniz işlemci ve anakart varmıdır bütçeyi 13k ya kadar çıkarabilirim vede bilgisayarın neden kullanılamaz olduğunu belli ettim yardımcı olursan çok sevinirim

Değmez.

Siz bilirsiniz yinede.
Biraz araştırdım AM5 lga1700 olarak bu anakartı buldum https://www.akakce.com/anakart/en-u...s-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,79009503.html

İşlemci olarak:AMD Ryzen 5 8400F MPK 4.7GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 İşlemci

Sizce nasıl

Son düzenleme:

Ve bilgisayar sürekli açılıp kapanıyor kullanılamaz halde sorunun nedenini bilmiyorum buna ekstra olarak parçaları değiştirmek istiyordum hem sorunun işlemci fanından olduğunu düşünüyorum soket ayaklarından biri kırık en ufak bir işlemci fanını hareket ettirdiğimde bilgisayar kapanıyor ve de anakart eski kaldığı için değiştirmek istiyorum
İşlemci fanı kırıksa eğer, taban kısmı işlemci yüzeyine tam temas etmiyor, yuvada boşluk var.
İşlemcinin üzerinde boşluklar kaldığı için sistemin kendine kapanması normal. İşlemci ısınıyor ve belli bir dereceden sonra zarar görmemesi için kendini kapatıyor, normal yani bu durum.

Anakartınızın fan yuvalarında bir sıkıntı yoksa, yeni bir işlemci soğutucusu alarak bunu çözebilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Eğer tahmin ettiğim gibiyse sistemde anormal bir durum söz konusu değil.

Bütçe 13.000₺'ye kadar çıktıysa şu parçalara bakabilirsiniz:

Anakart:

İşlemci:

Ram:

(Elinizde ki ram'ler DDR4 olduğundan, DDR5 anakarta takamazsınız, yeni DDR5 ram almanız gerekli)

Veya:

Bu şekilde 13.300₺'ye yakın bir şey olur. Seçilen parçalar gayet kaliteli, kalite konusunda endişeniz olmasın.
İşlemciyi stok fan modeli seçtim.
Bütçe yetiyorsa şu hava soğutucu, 7500F'i soğutmak için fazlasıyla yeterli olur:

( Biraz yüksek bir soğutucudur, her anakarta olmayabilir. Satın almadan önce kasanıza sığıp sığmayacağını kontrol edin.)

Bütçeyi esnetebilme şansınız varsa eğer, yukarıda ki soğutucuyu alabilirseniz, işlemciyi soğutucusuz modellerinden alabilirsiniz. 400₺ daha uygun olur.

Bütçe artmazsa stok fan ile, işlemciyi tam yüke sokmadanz geçici bir süre idare edilebilir o şekilde. Daha sonra hava veya sıvı soğutma şarttır bilginiz olsun.
Kafanıza takılan bir kısım olursa sorabilirsiniz yardımcı olabilirim elimden geldiği kadar.

AM5, LGA 1700'lü anakart nasıl olabiliyormuş :D
İkisi ayrı soketdir.

Seçilen anakart fena değil ancak 7500F, 8400F'ten daha güçlüdür bilginiz olsun.

Yukarıda topladığımız parçalar bütçeyi çok aşıyorsa 8400F'te tercih edilebilir, 4600₺ civarında bulunabiliyor kutusuz fansız modelleri. Ancak çok önermiyorum. Siz bilirsiniz yine de.

Son düzenleme:
İşlemci fanı kırıksa eğer, taban kısmı işlemci yüzeyine tam temas etmiyor, yuvada boşluk var.
İşlemcinin üzerinde boşluklar kaldığı için sistemin kendine kapanması normal. İşlemci ısınıyor ve belli bir dereceden sonra zarar görmemesi için kendini kapatıyor, normal yani bu durum.

Anakartınızın fan yuvalarında bir sıkıntı yoksa, yeni bir işlemci soğutucusu alarak bunu çözebilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Eğer tahmin ettiğim gibiyse sistemde anormal bir durum söz konusu değil.

Bütçe 13.000₺'ye kadar çıktıysa şu parçalara bakabilirsiniz:

Anakart:

İşlemci:

Ram:

(Elinizde ki ram'ler DDR4 olduğundan, DDR5 anakarta takamazsınız, yeni DDR5 ram almanız gerekli)

Veya:

Bu şekilde 13.300₺'ye yakın bir şey olur. Seçilen parçalar gayet kaliteli, kalite konusunda endişeniz olmasın.
İşlemciyi stok fan modeli seçtim.
Bütçe yetiyorsa şu hava soğutucu, 7500F'i soğutmak için fazlasıyla yeterli olur:

( Biraz yüksek bir soğutucudur, her anakarta olmayabilir. Satın almadan önce kasanıza sığıp sığmayacağını kontrol edin.)

Bütçeyi esnetebilme şansınız varsa eğer, yukarıda ki soğutucuyu alabilirseniz, işlemciyi soğutucusuz modellerinden alabilirsiniz. 400₺ daha uygun olur.

Bütçe artmazsa stok fan ile, işlemciyi tam yüke sokmadanz geçici bir süre idare edilebilir o şekilde. Daha sonra hava veya sıvı soğutma şarttır bilginiz olsun.
Kafanıza takılan bir kısım olursa sorabilirsiniz yardımcı olabilirim elimden geldiği kadar.

AM5, LGA 1700'lü anakart nasıl olabiliyormuş :D
İkisi ayrı soketdir.

Seçilen anakart fena değil ancak 7500F, 8400F'ten daha güçlüdür bilginiz olsun.

Yukarıda topladığımız parçalar bütçeyi çok aşıyorsa 8400F'te tercih edilebilir, 4600₺ civarında bulunabiliyor kutusuz fansız modelleri. Ancak çok önermiyorum. Siz bilirsiniz yine de.
:D çok teşekkür ederim bunları aldıktan sonra sistemi değiştirince herhangi bir sorun ile karşılaşırmıyım güç kaynağı yetmezliği gibi

Dosya Ekleri

• IMG_2389.jpeg
    IMG_2389.jpeg
    141 KB · Görüntüleme: 20
Thermaltake versa T25 RGB TG 550w 80+usb mid tower kasa
Garanti belgesinde yazıldığı gibi attım ekstra bir şey bulamadım güç kaynağı ile ilgili

Fotoğraf burda
Güç kaynağı ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım açıkcası.
Kasanızın yan kapağını açıp, güç kaynağının üzerinde yazanları söylermisiniz?

@Cagatay16004

Güç kaynağınız %86 verimlilik ile çalışabiliyor yani 470W güç verebilir diye kağıt üzerinde yazıyor.
Onun dışında şu korumları da içeriyor:
CE/CB/TUV/PFC

Güç kaynağında şu korumaların olması sistem açısından çok daha sağlıklıdır:
OCP-OVP-OPP-SCP

Açılımlarına Google üzerinden bakabilirsiniz. Bunlardan herhangi birini göremedim ben güç kaynağınızda ama yine de C4 değil.
Seçtiğimiz parçaları satın aldığınız da sistem yük altında en fazla 300W güç çekebiliyor. Güç konusunda sıkıntımız yoktur ancak diğer korumalar da olsa fena olmazmış.
Yine de idare eder diyelim ama öyle arkanıza yaslanın, içiniz rahat olsun dedirtecek model de değil bilginiz olsun. İleride değiştirmenizi öneririm şahsen.

Onun dışında, sisteminizde eğer tarif ettiğiniz sorundan başka bir problem yoksa, yeni parçalar ile sistemin çalışmasında bir problem çıkacağını sanmıyorum ben.
Yine de satın almadan önce diğer arkadaşlarından da görüşünü almanızı öneririm. Net bir şey diyemeyeceğim yani. Şimdiden hayırlı olsun.

@Cagatay16004

Güç kaynağınız %86 verimlilik ile çalışabiliyor yani 470W güç verebilir diye kağıt üzerinde yazıyor.
CE/CB/TUV/PFC

OCP-OVP-OPP-SCP

Açılımlarına Google üzerinden bakabilirsiniz. Bunlardan herhangi birini göremedim ben güç kaynağınızda ama yine de C4 değil.
Seçtiğimiz parçaları satın aldığınız da sistem yük altında en fazla 300W güç çekebiliyor. Güç konusunda sıkıntımız yoktur ancak diğer korumalar da olsa fena olmazmış.
Yine de idare eder diyelim ama öyle arkanıza yaslanın, içiniz rahat olsun dedirtecek model de değil bilginiz olsun. İleride değiştirmenizi öneririm şahsen.

Onun dışında, sisteminizde eğer tarif ettiğiniz sorundan başka bir problem yoksa, yeni parçalar ile sistemin çalışmasında bir problem çıkacağını sanmıyorum ben.
Yine de satın almadan önce diğer arkadaşlarından da görüşünü almanızı öneririm. Şimdiden hayırlı olsun.
Bilgisayar üzerinde bilgisi olan çevrem yok ne yazık ki o yüzden yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim birde attığınız anakart yerine benim attığımı alsam bir değişiklik bir sorun çıkarmaz değil mi

@Cagatay16004

CE/CB/TUV/PFC

OCP-OVP-OPP-SCP

Yine de satın almadan önce diğer arkadaşlarından da görüşünü almanızı öneririm. Net bir şey diyemeyeceğim yani. Şimdiden hayırlı olsun.
Birde yeni alacağım parçalar ileekran kartı ssd diğer bileşenlerimin dahilinin toplamı mı 300w yapıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı