7000TL'ye GPU ve CPU tavsiyesi

Bütçe
7000
Şu piyasada bir tane F/P AMD işlemcisi göremiyorum maalesef. AMD'nin en ucuz alternatifi 1600 AF bile 2000 TL sınırını aştı, onu oyun performansında geçen 10105F ise 1000 TL daha ucuz.

Hocam Intel transistörleri anakarta uygulamaya başladı. Bu nedenle anakart fiyatları uçmuş durumda. Şu an AMD daha F/P değil mi? Şu an AMD'nin en iyi F/P işlemcileri 1600 AF ve 3600.

i5 11400F+GTX 1660.

Hocam Amazon Japonya düşünmüyorum.
Bütçeyi arttırabilirseniz rtx 3050 ve AMD Ryzen 5 3600. arttıramazsanız da gtx 1650 ve AMD Ryzen 5 3600.
Teşekkürler.

Hocam Amazon Japonyayı çok düşündüm ama garanti süreci yüzünden vazgeçtim.
Çoğu markanın global garantisi var. En kötü ihtimal arkanızda Amazon var yani şüpheniz olmasın.

Hocam Intel transistörleri anakarta uygulamaya başladı. Bu nedenle anakart fiyatları uçmuş durumda. Şu an AMD daha F/P değil mi? Şu an AMD'nin en iyi F/P işlemcileri 1600 AF ve 3600.

O gerçi dostum, 2020'de çok güzel f/p idiler. Ben de 3300X kullanıyorum çıktığı gün piyasanın içinden geçmişti ikinci elde millet Intel işlemci satamıyordu. 1600 AF ve 3600 de aynı şekildeydi. Şimdi ucuz anakart bile kurtarmıyor.

İkisi de aşırı pahalı. Anakarta 200-300 vereceğim diye AMD fanboyluğu yapıp işlemciye 1000 lira fazla vermek çok mantıksız.

RX 6500XT'nin değerleri GTX 16XX serisinden bir kart ile neredeyse ile aynı hatırlıyorum.(Ne kadar iyi bilmiyorum tam olarak.)
Yanına da Ryzen 5 2600 güzel gider.

Amazon'a güveniyorum hocam sıkıntı olursa Japonya'ya nasıl göndereceğim diye düşündüm.
Japonya'ya göndermenize gerek kalmayabilir. Alacağınız kartın üretici markası global garanti sunuyorsa Türkiye'de de garantiye yollayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı