2500U GPU ve CPU %100 kullanım

Makaleler
1
Yer
Dünya
Sistem;
AMD Ryzen 5 2500U 2.0GHz
Vega 8 2 GB -- Radeon 530 series (535) 2 GB VRAM.
8 GB RAM.

Bu bilgisayarda Dying Light oynuyorum lakin önceden oynuyor iken düşük ayarlarda drop vb. olaylar olmuyordu. Bugün oyuna girdiğimde sıkça olmaya başladı.
Arada CPU %100 kullanıyor, (Radeon 530) GPU'da arada %100'e çıkıyor normalde %80 %90 oluyordu eskiden.

Nedeni ne olabilir ki arkada bunları kullanan uygulamalar var mıdır ya da güç seçeneklerinden CPU'yu en fazla %90 kullanıma yaralasam çözüm olur mu?

İşlemci sıcaklık değerlerini kontrol et ve güç TDP değeri 15W ile sınırlı bu kolayca yükselip hızını düşürüyor düşürünce işlemci performansı düşüp darboğaz oluyor. GPU %100 kullanması iyidir ama işlemcin %50 kullanımın yukarısını seyrederse GPU kullanımın düşer veya darboğaza sebep verir.

İşlemci sıcaklık değerlerini kontrol et ve güç TDP değeri 15W ile sınırlı bu kolayca yükselip hızını düşürüyor düşürünce işlemci performansı düşüp darboğaz oluyor. GPU %100 kullanması iyidir ama işlemcin %50 kullanımın yukarısını seyrederse GPU kullanımın düşer veya darboğaza sebep verir.

Yani tam olarak ben neler yapabilirim.
TDP değeri yükselteblir miyim?

Yani tam olarak ben neler yapabilirim.
Termal macun yenile ve fanları temizle.

TDP değeri yükseltebilir miyim?
cTDP yükseltebilirsin işlemcinin ama önce dediğim temizlik işlerini ve termal macunu kalitesini sür riskli iş mavi ekranda verebilir doğru ayar yapamazsan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Termal macun yenile ve fanları temizle.

Ctdp yükseltebilirsin işlemcinin ama önce dediğim temizlik işlerini ve termal macunu kalitesini sür riskli iş mavi ekranda verebilir doğru ayar yapamazsan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki termal macun önereblir misin kaliteli ve düşük fiyat olabilecek. Sonuçta sadece 1 laptop için.
Önceden bilgisayarcıdan aldıklarım çok kalitsizdi ve malum neredeyse çoğu dolandırıcı.

@Dubreuil Bunu kullanmadım, Casper gibi bir de eski laptop vardı hemen tarayıcı açıp 90 dereceye çıkan bilgisayara bundan almıştım. V2 çıkmış olabilir ben de bulamadım ama pahalıysa MX-4 al arkadaşın dediği gibi. Pahalı olması işte iyi bir malzeme kullanılmış iletkenlik yüksek ve uzun süre macun sürmezsin erimez su gibi dağılmaz.

1642079194311.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı