7200 MHz RAM stabil kullanılabilir mi?

Celebron

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Halihazırda bir sistem toplamak üzereyim. Henüz anakart ve RAM indirimde bulduğum için alabildim. Kısmetse Ryzen 9700X almayı planlıyorum. Almadan önce bu konu üzerinde makaleye denk gelemedim o sebeple belirteceğim modelleri almış bulunmaktayım. Şimdi merak ettiğim mevzu, ben bu RAM'leri stabil 7200 MHz ile kullanabilecek miyim? Kullanamayacak mıyım? Gördüğüm kadarıyla RAM'ler anakartımın desteklediği ürünler arasında yer alıyor fakat kafam karışmış durumda. Çoğu kullanıcı bu frekanslarda sorunlar olduğunu söylüyor ve bu söylemler açıkçası hata mı yaptım acaba dedirtiyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi

G.Skill 32 GB (2x16) 7200 MHz Trident Z tz 5 Neo siyah.

AMD Resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 oran için. Yeni güncellemelerle 6400mhz de 1:1 oran oluyor. Ben 7800x3d ile yaptım fakat yapamayan arkadaşlarda vardı. Kafa rahatlığı için 6000mhz cl30 alın. 6400 üzerinde tuhaflıklar başlıyor.

Peki bu RAM'leri kullanmayı deneyip alabileceğim Max frekansla devam etsem güncellemer ile bu sorunlar çözülür mü ileride? Çünkü RAM'leri gerçekten uygun fiyata aldım bir daha bu fiyata bulabileceğimi hiç sanmıyorum bu kalitede. Ya da kullanmaya devam etsem kaybım ne olur? Çok saçma geliyor yeni anakartlara 8000 MHz değerlere ulaşabilir diye satıp kullanamamak. Piyasada 8000 MHz RAM'ler mevcut ne yani bunlar şu anda çöp mü?

Peki bu RAM'leri kullanmayı deneyip alabileceğim Max frekansla devam etsem güncellemer ile bu sorunlar çözülür mü ileride? Çünkü RAM'leri gerçekten uygun fiyata aldım bir daha bu fiyata bulabileceğimi hiç sanmıyorum bu kalitede. Ya da kullanmaya devam etsem kaybım ne olur? Çok saçma geliyor yeni anakartlara 8000 MHz değerlere ulaşabilir diye satıp kullanamamak. Piyasada 8000 MHz RAM'ler mevcut ne yani bunlar şu anda çöp mü?
Yani hocam stabil çalışıyorlar maalesef. Sürekli mavi ekran yiyor kullanıcılar. He 7200mhz kullanabilen de gördüm. Biraz piyango işi.

Yani hocam stabil çalışıyorlar maalesef. Sürekli mavi ekran yiyor kullanıcılar. He 7200MHz kullanabilen de gördüm. Biraz piyango işi.

Anlıyorum hocam o halde işlemciyi alınca sisteme takıp bakacağız duruma. Tam olarak stabil olmasını anlayabileceğim yöntem Memtest midir? Çünkü bazı makaleler de 7200 MHz görünsede esasen 5200 MHz de çalışacaktır vs gibi yorumlar gördüm. Gerçek değerleri aldığımı test etmenin en iyi yöntemi nedir?

Anlıyorum hocam o halde işlemciyi alınca sisteme takıp bakacağız duruma. Tam olarak stabil olmasını anlayabileceğim yöntem Memtest midir? Çünkü bazı makaleler de 7200 MHz görünsede esasen 5200 MHz de çalışacaktır vs gibi yorumlar gördüm. Gerçek değerleri aldığımı test etmenin en iyi yöntemi nedir?
Memtest iyidir evet stabilite testi için. Ram değerlerine ben zentiming üzerinden bakıyorum. Kaç MHz çalışıyor, uclk fclk mclk değerleri vs. CPU-Z den de bakabilirsiniz Ram değerlerine memory ve SPD sekmesinden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı