7200 TL R5 1600 ve GTX 1070 Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam PSU ve monitör konusunu biliyorum. Bunu bana söylemediğiniz umuyorum. Tekrar söyleyeyim 3000:1 statik kontrast veren 2K ya da 4K bir monitör var mı?
Ama size güveniyorum hocam ve geleceğin çözünürlüğünün de 4K olduğunu biliyorum, eski bilgisayarımda 720p çok güzel gelirken 2K bir Macbook aldım ve gerçekten hissettim farkı. Şu monitör nasıldır:Viewsonic XG2700 27" 4K UHD Gaming Monitör Monitör
Bunu alırsam Vega'yı bekleyeceğim.

Monitör konusunda uzman değilim eminim aramızda benden daha iyi yardımcı olacaklar çıkar. Ben sadece önemini biliyorum çünkü bana zamanında 980Ti alacağım vakitler 1080P önerilmemesine rağmen sıklıkla CS-GO, BF oynayacağım için sorun olmayacağını düşünüp 1080P Asus VG248QE aldım. İlk zamanlar herşey güzel fakat oyun zevkleri değişince artı oyun harici film, dizi izlerken insan keşke diyor. Keşke zamanında 2K ya da 4K alsaymışım diyorum. Aynısını dememek için bu bütçeye o ekran kartına artık 1080P monitör almamalısın.

@Nazım Paşa O monitör seni doruğa taşır, "gerçek 10 bit" IPS panel akıl almaz bir renk şöleni. Kısaca "gerçek bir profesyonel" monitörü, oyuncu monitörüne çevirmişler.

FRC desteği ile 6 bit paneller, ekran kartı ve yazılım desteği ile sahte 8 bit panel haline getiriliyor. Piyasada 6 bit TN paneller süslenip satılıyor, insanlar da "1 ms" tepki süresini bir halt sanıp alıyor.

6 bit < 6 bit+FRC < gerçek 8 bit < 8 bit + FRC < gerçek 10 bit

Asus VG248QE, 6 bit TN panele sahip. :(

10 bit panel, 6 bit panelden yaklaşık "600" kat daha fazla renk desteğini "yüksek doğruluk" ile sunar. Ekranda aynı anda 16 kat daha fazla renk gösterir, yani 16 tane 6 bit paneli üst üste koymuşsun ama her biri farklı renkleri gösteriyor gibi, fakat bu bile yetmez; genelde 6 bit paneller TN oluyor, buda düşük doğruluk demek...

LG önermem. Hem panel, hem garanti olarak başarısız.
Bu monitör LG panel kullanıyor, bunu önerir misin? Viewsonic XG2700 27" 4K UHD Gaming Monitör Monitör

Şimdi de dahil yaklaşık 30 yıldır, LG Dünya'nın en iyi panel teknolojilerine sahip. İlk defa LG'ye yaklaşabilen biri var, o da Samsung, ama tahtı elinden alamıyor, 5-10 yıl daha böyle gider.

Son düzenleme:
@Nazım Paşa O monitör seni doruğa taşır, "gerçek 10 bit" IPS panel akıl almaz bir renk şöleni. Kısaca "gerçek bir profesyonel" monitörü, oyuncu monitörüne çevirmişler.

FRC desteği ile 6 bit paneller, ekran kartı ve yazılım desteği ile sahte 8 bit panel haline getiriliyor. Piyasada 6 bit TN paneller süslenip satılıyor, insanlar da "1 ms" tepki süresini bir halt sanıp alıyor.

6 bit < 6 bit+FRC < gerçek 8 bit < 8 bit + FRC < gerçek 10 bit

Asus VG248QE, 6 bit TN panele sahip. :(

10 bit panel, 6 bit panelden yaklaşık "600" kat daha fazla renk desteğini "yüksek doğruluk" ile sunar. Ekranda aynı anda 16 kat daha fazla renk gösterir, yani 16 tane 6 bit paneli üst üste koymuşsun ama her biri farklı renkleri gösteriyor gibi, fakat bu bile yetmez; genelde 6 bit paneller TN oluyor, buda düşük doğruluk demek...

Bu monitör LG panel kullanıyor, bunu önerir misin? Viewsonic XG2700 27" 4K UHD Gaming Monitör Monitör

Şimdi de dahil yaklaşık 30 yıldır, LG Dünya'nın en iyi panel teknolojilerine sahip. İlk defa LG'ye yaklaşabilen biri var, o da Samsung, ama tahtı elinden alamıyor, 5-10 yıl daha böyle gider.
LCD panellerde en iyisi LG, LED panellerde en iyisi Samsung. Bu tartışılmaz zaten.

Konuya büyükler hakim ama ben de bi' şeyler yazmış olayım. İlk olarak hayırlı olsun diyorum.

@Nazım Paşa'm bana kalırsa sisteminiz gayet güzel. GTX1070, geçerliliğini koruyacak bir kart. Seçtiğiniz bir monitör gibi bir tanesini daha bulabileceğinizden emin değilim. Gayet hoş ve güzel bir monitör. Almışken 2K ya da 4K almak güzel mi olurdu, evet. Ama fiyat aralığında bir örnek var mı, bilmiyorum. Kasanız çok güzel. @FantastikTürk'ün dediği gibi: "ışıklı mışıklı" (Bunun aslını alıntıladığım için ceza almıştım ama "q" ile yazılanı işte. :D)

Ekipman olarak ne düşündünüz? Daha doğrusu alacak mısınız?

40 FPS - 720P olayı bende de var. Bakalım bizim bilgisayar toplamamız ne zamana nasip?

Up to 2200 diyor. Yani 2200'den fazla. :)
"Up to = -a kadar" değil miydi? Geçen akşam bana da oldu o olay: USB Type-C'nin hızlarına bakarken "up to 10 Gbit/s" gibisinden bir şey yazıyordu. Arkadaşla konuşurken "...'up' falan diyor, demek ki fazla." demiştim. Sonradan işte... :)

(@Nazım Paşa, o 3 günlük yediğim ban anca bitti)

Son düzenleme:
  • Beğen
İfadeler: GCN
@Bayram Şenakar LED panel diye bir şey yok, o sadece arka aydınlatmanın adı.

Çok bilinen 4 çeşit panel var; TFT LCD, PLAZMA, QLED ve OLED.

Plazma artık üretilmiyor, üretilmemesi kötü olduğu anlamına gelmiyor. Tam aksine görüntü kalitesi olarak en iyisi. Fakat üretim zorluğu...vb nedenlerden üretime son verildi.

TFT LCD panel günümüzde halen yaygın olarak kullanılıyor. TN'den VA'ya ve IPS'e hepsi TFT LCD panel türevi. Aslında likit kristal türevleri, orası epey karışık... Eskiden paneller florasan ile arkadan aydınlatılıyordu, daha sonra LED aydınlatma teknolojisi sayesinde, LED arka aydınlatmaya geçildi. LED sayesinde lokal aydınlatmalar yapılabiliyor, ayrıca renk sıcaklığı(Kelvil) daha gerçekçi ve kontrol edilebilir olduğundan, büyük bir yenilikti. Bu yüzden bağıra bağıra LED dediler, bu öneli olduğu için bağırdılar, LED sayesinde aydınlatma yanlardan da yapılabildiği için cihazlar çok daha ince yapıya kavuştu...

OLED tıpkı IPS gibi LG teknolojisidir. Kendi kendini aydınlatan piksel teknolojisi, Plazmaya en yakın kaliteyi sağlayan ve üretimde olan tek teknoloji budur. Bu arada en iyi Plazma üreticisi Panasonic'ti.

QLED(Quantum Dot) ise OLED'e cevap olarak, pekte cevap olamayan yeni Samsung teknojisidir. Fakat QLED panel, neredeyse tüm IPS türevlerinden daha iyidir, yalnız gerçek 10 bit AH-IPS panelden değil.

Servis kalitesinden emin değilim, ama bileşen kalitesi üst düzeydir. Bozulmalar falan ise şehir efsanesi. Bir iki kişide olur, on forumda konu açar...vs Her marka bozulur, 10 trilyon ver yine bozulur. En uyuz olduğum konu, daha dün de biri MSI bozuluyormuş falan diyordu. Boş işler!

Bana kalırsa bozulmalar şehir efsanesi. Bir marka sürekli sorunlu ürün üretirse ne olur batar. LG yada MSI batmışmı hayır hatta hergün daha çok büyüyorlar.

Bana kalırsa bozulmalar şehir efsanesi. Bir marka sürekli sorunlu ürün üretirse ne olur batar. LG yada MSI batmışmı hayır hatta hergün daha çok büyüyorlar.
Bakın, MSI çok bozuluyor olabilir. Ama adamların bir servis kalitesi var.

Ama LG Türkiye'de bu maalesef yok işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı