7200 TL R5 1600 ve GTX 1070 Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Burak22901 öyle düşünmüyoruz şu an burada. SSD çok önemli. Komple Newegg'den alabilirim ancak o fiyatlar tam doğru değil, satın alıma geçince vergiyi ekliyorlar.

Evet haklısınız. Zaten SSD her sistemde bulunmalı ben buna bir şey demiyorum. Tabi ki ama önceliklerinizi sadece söyledim yoksa tabi ki de SSD de sistemin bel kemiğidir.

Hesapta büyük yanlışlık yapmışım. Bütçe 3775'miş. Ben de diyorum böyle olmaması gerek. Neyse, yine benim sistemin aynısı ama işlemci R5 1600, anakart ise Gigabyte B350.

@CJack60 seneye VEGA alırsa güzel olur. Ama ben yine de belirteyim.
Ultra şart değil High'da oynar, birazda ince ayar çeker. Bazı ayarlar yükseltildiğinde dahi pek bir etkisi olmadığı halde performansı çok düşürebiliyor...vs Low çok berbat görünüyor, Medium berbatlığı alıyor ama güzel görünmüyor, High harika görünüyor ama Ultraya göre çok daha fazla performans sağlıyor ve Ultra ise High'a göre pekte farklı görünmemesine rağmen, FPS kaybını çok yaşatıyor...

Paşam, 4K bir monitör ile RX 570 alıp değiştirmeden kullanmak gibi, 1080P monitör alıp ileride de VEGA alıp kullanmak var. İkisi de sıkıntı.

Bence bu neden ile; 5 Ms bir 4K monitör yerine, 2K fakat Hz'i yüksek, Ms'i düşük sağlam bir monitör alınabilir.
Alacağı monitör kutudan çıkınca 5ms ama ayarlarını yapınca 2ms oluyor. Dediğim gibi, "gerçek bir profesyonel" monitörü oyuncu monitörüne çevirmişler. Ayrıca şu tepki süresi takıntısından vazgeçin, tepki süresi yüzünden neleri kaybettiğinizin farkında değilsiniz. Zaten monitör 60Hz, 144Hz olsa düşük tepki süresi kendini birazcık hissettirir.

Son düzenleme:
Ultra şart değil High'da oynar, birazda ince ayar çeker. Bazı ayarlar yükseltildiğinde dahi pek bir etkisi olmadığı halde performansı çok düşürebiliyor...vs Low çok berbat görünüyor, Medium berbatlığı alıyor ama güzel görünmüyor, High harika görünüyor ama Ultraya göre çok daha fazla performans sağlıyor ve Ultra ise High'a göre pekte farklı görünmemesine rağmen, FPS kaybını çok yaşatıyor...

Alacağı monitör kutudan çıkınca 5ms ama ayarlarını yapınca 2ms oluyor. Dediğim gibi, "gerçek bir profesyonel" monitörü oyuncu monitörüne çevirmişler. Ayrıca şu tepki süresi takıntısından vazgeçin, tepki süresi yüzünden neleri kaybettiğinizin farkında değilsiniz. Zaten monitör 60Hz, 144Hz olsa düşük tepki süresi kendini birazcık hissettirir.
Tepki süresi takıntısı falan yok. Ben de 5 Ms lik bir monitör kullanıyorum. Orada kastettiğim kaliteli monitör.

Konuyu baştan aşağıya okudum, @Neurevt 'nun SSD'ler konusundaki bilgisi beni benden aldı, ellerine sağlık üstat. (y)

@GCN Monitörler konusunda coşmuşsun, bana kattıkların için teşekkürler.(y)

Seyhoo ve GCN'nin bilgileri o kadar güzeldi ki keşke ayrı ayrı konuları olsa da 10 sayfa daha okusam dedim içimden, kim bilir belki yaparsınız.:aşk::aşk:

@Nazım Paşa o fiyattan RX 570 bulmuş iken 3-4 tane alsaydın ya, onları 150-200 lira kar ile satar daha kaliteli bir sistem toplardın. :rolleyes::rolleyes: Gerçi mining kartları yavaştan geliyor, riskli bir iş.

@Silinen üye her zaman ki gibi ortalığı karıştırmaya gelişmişsin fakat bu sefer olmamış, hehe.:kedi::kedi: Sıvı soğutma mevzusuna katılmıyorum değil gerçi, fakat bütçe izin vermiyor.:cry:

Paşam sistem hayırlı olsun, tercihlerin gayet güzel. Senden 1600X alıp 4.5GHz'e OC beklerdik ama cebindeki para belli olunca pek bir şey diyemiyorum. Hayırlı olsun, güle güle kullan. Oyunlar için bir de Xbox360 kontrolcüsü almayı ihmal etme, çok keyifli oluyor gamepad ile oyun deneyimi.:p

Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu bence monitör işi biraz sakat zira illa gidip görmeniz, inceleyerek almanız gerekiyor.

Hani bazen internetten bakıyorsunuz, çok müthiş falan geliyor ama mağazaya gidince tırt...

Mesela bazı gözler sıcak beyaz ile normali arasındaki farkı anlayamıyor. Yada anlasa bile, bu fark gözüne batıyor. :)

Yahu bence monitör işi biraz sakat zira illa gidip görmeniz, inceleyerek almanız gerekiyor.

Hani bazen internetten bakıyorsunuz, çok müthiş falan geliyor ama mağazaya gidince tırt...

Mesela bazı gözler sıcak beyaz ile normali arasındaki farkı anlayamıyor. Yada anlasa bile, bu fark gözüne batıyor. :)
Bunlar ucuz ve süslenmiş pahalı monitörler için geçerli. Biri birini tutmuyor...

Ne olduğunu bilen adam; hangi sonuçla karşılaşacağını, net olarak gözünde canlandırabilir. Sadece panel teknolojileri, panel özellikleri veya monitör özellikleri yetmiyor. Daha bir çok şey var, hepsini ama hepsini bilmekte yetmiyor, "kavramak" gerekiyor... Ayrıca markaların kendilerine ait panentli teknolojileri oluyor. İki farklı marka, %100 aynı paneli kullansa bile farklar oluyor. Ek olarak kendi üretim bantlarında farklı testlerden geçmekle beraber, farklı optimizeler yapılıyor... Ben kafayı kırdım, almasamda kavrayana kadar devam ediyorum ki; alacağım/değiştireceğim zaman, verdiğim paraya karşılık, en iyi sonucu ve gözümde canlandırdığım(hayal) sonuca en yakın olanını alabileyim.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı