7300HQ ve GTX 1050 sistemde BF1 donup kapanma sorunu

İşletim sistemi
Windows 8.1
Makaleler
1
Oyuna 1 hafta önce yeniden başladım ve 2 gündür başıma geliyor bazen bu olay. Örneğin sınıfı seçip oyuna girdim, birkaç dakika oynadım ve bazen oyun donup ya hiç kapanmıyor ya da hata vermeden kapanıyor. Oyun orijinal.

Sistemim:
  • Intel Core İ5 7300HQ
  • 8 GB 2400 MHz DDR4 RAM
  • 1 TB 5400 RPM Seagate HDD
  • NVIDIA Geforce GTX 1050 4 GB
  • Windows 8.1 Pro
Oyun otomatik ayarlarda ve kasma yok normal oynarken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayariniza stress testi, RAM testi ve HDD icin yuzey testi yapin. Bu oyun disinda sorun cikaran oyun var mi? Oyun icerisindeki sicakliklara bakin. Termal macunlarin yenilenme vakti de gelmis olabilir.
  1. Termal macun bakımı 3 ay önce yapıldı ve Cooler Master HTK-002 kullandım.
  2. RAM, HDD ve stress testlerini 1 ay önce yapmıştım hepsi sorunsuz çıkmıştı.
  3. Oyun içerisinde ekran kartı en fazla 66 gibi değerleri görüyor fakat işlemci 87-88 civarlarında bazen 90 derecelere fırlıyor.
  4. Diğer oyunlarda böyle bir sorunum yok.

Battlefield 1 de o işlemci çok zorlanıcaktır. Oyunun tavsiye edilen işlemcisi daha yüksek. Kapanma sebebi yüksek sıcaklıktır.
Oyunu daha önce oynarken işlemci 4-5 derece daha fazlaydı fakat oyun kapanmıyordu. Kasa kasa devam ediyordu. Ayrıca CS:GO'da buna yakın değerlere çıkıyor işlemci kapanmıyor oyun.

Not: Ben de aynı donanım ile Monster Pc de yuksek CPU sıcaklığı sorunu yaşiyordum. GTA V de CPU 90 derece ekran kartı normal düzeyde idi. Laptop da soğutma dengesizliği olabiliyor.

90C biraz fazla. O islemci aslinda o ekran karti icin guclu. Sunu da deniyebilirsiniz. Islemci hizini dusurun. Ornegin 2.00 GHz ile sinirlandirip deneyin. Islemci isisi dusunce de olacak mi? Muhtemelen performans kaybetmeyeceksiniz, ekran karti icin fazlasiyla guclu o CPU.
Undervolt ile 64 kişilik operasyon girdim ve çökmedi. Sorun olursa buraya bildiririm teşekkürler herkese.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı