741 bin siralama ile Yakın Doğu Universitesi Bilgisayar Programciligi %100 burslu okunabilir mi?

Normalde Mekatronik okuma gibi bir düşüncem var hocam 2. üniversite AÖF dediğiniz ne oluyor tam olarak.
Bir örgün programa kayıt yaptırdıktan sonra sınav puan vs. şartı olmadan 2. bir üniversite olarak açık öğretim bölümüne kayıt olma hakkın var. 3-4 tane üniversite var araştırırsan daha detaylı bilgi bulabilirsin. Bilgisayar programcılığı hepsinde vardır büyük ihtimalle.

Bir örgün programa kayıt yaptırdıktan sonra sınav puan vs. şartı olmadan 2. bir üniversite olarak açık öğretim bölümüne kayıt olma hakkın var. 3-4 tane üniversite var araştırırsan daha detaylı bilgi bulabilirsin. Bilgisayar programcılığı hepsinde vardır büyük ihtimalle.

Uzaktan mı oluyor eğitimler peki.

Hocam kusura bakmayın ama bu puanla neden okumak istiyorsunuz? 50k sıralamadaki adam bile mühendislikte staj bulurken zorlanıyor. Stajı geçtim bunun bide iş bulma zamanı var. Tekrar neden hazırlanmıyor musunuz?

Hocam kusura bakmayın ama bu puanla neden okumak istiyorsunuz? 50k sıralamadaki adam bile mühendislikte staj bulurken zorlanıyor. Stajı geçtim bunun bir de iş bulma zamanı var. Tekrar neden hazırlanmıyor musunuz?

Şimdiye kadar asıl isteğim MSÜ'dü sınavına girdim ve sağlıktan elendim kendimi deneme adına hiç çalışmadan YKS'ye girdim ailevi sebeplerden de tercih yapma gereği duydum hocam kısaca 1 sene daha aile evinde kalmak istemedim.

Şimdiye kadar asıl isteğim MSÜ'dü sınavına girdim ve kazanamadım kendimi deneme adına hiç çalışmadan YKS'ye girdim ailevi sebeplerden de tercih yapma gereği duydum hocam kısaca 1 sene daha aile evinde kalmak istemedim.
Çok mantıksız bir karar diyebilirim. 4 seneyi yakmaktansa 1 seneyi yak daha iyi.

Tamamen sallamış. Sigara zaten Türkiye ile aynı fiyat, simit desen 15 lira. Ulaşım neye göre pahalı, ilçeler arası mesafe 50 km adamlar 50 lira para istiyor. Ulaşım sorunu evet var akşam 6'dan sonra otobüs yok. Dolayısıyla taksi veya şahsi araç önemli.
Bilmiyordum, öğrenmiş oldum bana öyle dendi doğrusunu siz biliyorsunuz muhtemelen.

Bilmiyordum, öğrenmiş oldum bana öyle dendi doğrusunu siz biliyorsunuz muhtemelen.

Tamamen hikaye. Bazı öğrenciler sırf eş dost istiyor diye (bende dahil) beleşe alkol taşımak istemiyor. Zaten valizlerin ağırlığı belli. Kendi eşyalarımızı bile getirmekte zorlanıyoruz veya tanıdık birisi gelsin istemiyor keyfince takılmak istiyor diye bir şeyler anlatıyor. Değişik muhabbetler anlayacağın. Kıbrıs'ın Türkiye'den aşırı bir farkı yok. Ufak tefek farklar elbette var ama önemsenecek kadar değil.

Hocam ne yalan söyleyeyim ailemin durumu o kadar iyi değil gitsem ne gibi masraflar çıkar.

KYK kuyrdu yok. Bazı yurtlarda elektrik ücretli ve yemek de çıkmaz genellikle üniversiteler yemek paketleri sunuyor. Kıbrısa öğrenci olarak gitceğiniz için pasaport zorunlu ve %100 burslu okusanız dahi 25000 TL civarı kayıt ücreti var. Yeme içme uçak tarzı masrafları saymıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı