75.000 TL'ye sistem toplama önerisi

• Konuyu başlatan Schizox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 397
Açıkçası AMD işlemciye daha yakınım. Yaklaşık 2 haftadır araştırıyorum hiç Intel düşünmedim düşünmüyorum da ama hater da değilim dislike atmıyorum :D

Genelde triple a veya ona yakın oyunlar oynuyorum. Rekabetçi sayabilirsek belki arada LoL, WoT falan.

İncehesap'ta 7800x3D indirime giriyor bu akşam takip edeceğim uyguna düşerse alırım.

Şu anakart da indirime girecek, sizce tavsiye ettiğiniz sisteme alınır mı?

Bu anakart hakkında pek bilgim yok, B850 B650 arasında pek fark yok, sıcaklıklarda Aorus Elite daha iyidir muhtemelen.

Triple a oyunlar oynuyorsanız MFG - DLSS desteklerine bakın. Anakarttan kısıp, 5070 Ti almak daha iyi bir deneyim sunabilir.
Anakarttan kısmayıp direkt almaktan vazgeçsem ve ekran kartının üstüne eklesem bile 5070 Ti alamıyorum şu anki piyasada :) Kaldı ki ben MFG özelliğini açmayı da istemiyorum kendi kas gücü ile 2K'da 60-120 FPS arasında oyun oynasam yeterli. MFG açıp 250 FPS alsam bile gözle görülür bir fark olmayacak beni için. 60 FPS altında da MFG o kadar fark ettirmiyor. DLSS 4 desek FSR 4 var onun muadili olmasa bile AMD üzerinde çalışıyor. Ray Tracing veya Path Tracing bağımlısı da değilim. Kısaca kullanmayacağım teknolojilere para vermek gibi oluyor nVidia almak. O yüzden muhtemelen ekran kartım da 5070'ten daha iyi performansa sahip 9070 XT olacak.
AMD de aynı şekilde tırt nesiller çıkarttı AM5 platformuna. Hala 7. nesil tavsiye almanızın nedeni bu. Ama Intel'in yolundan gidiyorlar gibi.
İntel'in gelecek işlemcilerde batırma ihtimalini AMD'den daha fazla görüyorum en azından oyunlar özelinde. İntel alıp daha sonra da tüm sistemi baştan AM5 üzerine inşa etmek istemiyorum o yüzden de AMD'den devam gibi :D

Biostar anakart düşünmüyorum ama Gigabyte öneriniz için teşekkürler ona bakıcam.

Anakarttan kısmayıp direkt almaktan vazgeçsem ve ekran kartının üstüne eklesem bile 5070 Ti alamıyorum şu anki piyasada :) kaldı ki ben MFG özelliğini açmayı da istemiyorum kendi kas gücü ile 2K'da 60-120 FPS arasında oyun oynasam yeterli. MFG açıp 250 FPS alsam bile gözle görülür bir fark olmayacak beni için. 60 FPS altında da MFG o kadar fark ettirmiyor. DLSS 4 desek FSR 4 var onun muadili olmasa bile AMD üzerinde çalışıyor. Ray Tracing veya path tracing bağımlısı da değilim. Kısaca kullanmayacağım teknolojilere para vermek gibi oluyor NVIDIA almak. O yüzden muhtemelen ekran kartım da 5070'ten daha iyi performansa sahip 9070 XT olacak.

Intel'in gelecek işlemcilerde batırma ihtimalini AMD'den daha fazla görüyorum en azından oyunlar özelinde. Intel alıp daha sonra da tüm sistemi baştan AM5 üzerine inşa etmek istemiyorum o yüzden de AMD'den devam gibi :D

BIOSTAR anakart düşünmüyorum ama Gigabyte öneriniz için teşekkürler ona bakacağım.

Kasım indirimlerini vs. takip edin tek bir bileşende kalmayın. Örneğin 9070XT Nitro vatan akşam indirimlerinde 33K ya düşüyor. Çok güzel fiyat. Bir de kasaya böyle bütçe ayırmışken, monitörden vs. kısmayın. Paraya kıyın OLED 2K bir şeyler alın. Samsung eğitim indirimleri vs. yi takip edin. IPS panelli bir monitörde 9070XT ile oynamak yerine OLED panelde 9060XT oynamayı tercih ederim. Ayarları biraz kıssamda görüntü kalitesi her zaman IPS'in 1-2 gömlek üstü oluyor.

Kasım indirimlerini vs. takip edin tek bir bileşende kalmayın. Örneğin 9070XT Nitro vatan akşam indirimlerinde 33K ya düşüyor. Çok güzel fiyat. Bir de kasaya böyle bütçe ayırmışken, monitörden vs. kısmayın. Paraya kıyın OLED 2K bir şeyler alın. Samsung eğitim indirimleri vs. yi takip edin. IPS panelli bir monitörde 9070XT ile oynamak yerine OLED panelde 9060XT oynamayı tercih ederim. Ayarları biraz kıssamda görüntü kalitesi her zaman IPS'in 1-2 gömlek üstü oluyor.
2K OLED bir monitörüm var o yüzden sadece sistemi toplayıp indirim dönemini atlatmak istiyorum :D İndirimleri takip ediyorum dediğiniz gibi indirimden alıcam tüm bileşenleri.

Teşekkürler desteğiniz için @Xitana @01dead

Technopat Haberler

Geri
Yukarı