75 bin TL 2K 60 FPS üstü için sistem toplama

Bütçe
75 bin TL
Lütfen doğru bilgilendirme yapalım. 75 bin TL sistem toplama diye başlık açıyorsunuz. İnsanlar verdiğiniz bilgiler doğrultusunda vakitlerinden ayırıp size yardımcı olmaya çalışıyor. Sonra ben 75 bin veremem diye insanların vakitlerini çöp ediyorsunuz.

Bileşenler gayet güzel fakat sadece ekran kartı bile bütçemi aşıyor. Yani demek istediğim, tercih ettiğim ekran kartından bu kart 11 bin lira daha pahalı.
Demek istediğinizi pek anlayamadım kusura bakmayın. Attığım parçaların toplamı yaklaşık 74.000 TL yani bütçenize uygun gibi. Eğer beğenmediğiniz bir parça varsa alternatif sunabilirim. Mümkün olabilecek en yüksek performansı verecek şekilde 4090 Gaming X Trio tercih ettim. 41.000 TL'ye Palit Gamerock 4090 da var. Ancak ekran kartını istediğiniz gibi modüle edebilirsiniz. Daha düşük kartlarla toplam fiyat daha da düşebilir. Örneğin 4080'ler 28.000 TL'den başlıyor, bu durumda toplam tutar 60.000 TL olacaktır.

Son düzenleme:
Ne kusuru, estağfurullah. Çok dengeli bir sistem duruyor, daha ne olsun. Teşekkür ederim, değerlendireceğim bu listeyi

Özür dilerim, kusura bakmayın

Adam 60 FPS diyor fazla olması önemli değil diyor 7900x işlemciler havada uçuşuyor. Bu paraya 2k 60fps toplanmaz. 4k 144fps sistem toplanır. Ben şu an 60klık sistemle 4k 60+ FPS sistemle takılıyorum. Bunun içine monitörde dahil diğer parçalarda.

Abi bence o fiyata 4090 toplarsın 2K değil 4K monitör almanı öneririm rahatlıkla taşır 4090.

Eğer sırf oyun oynayacaksanız yazık olur sanki o paraya. Yani 2k60 FPS için o kadar bütçe harcamaya gerek olduğunu sanmıyorum.
Sadece 2k 60 fps için değil 8k 144 fps oynıyacak olsamda bu kadar para vermem yazık günah oyun la bu oyun. O parayla neler yapılır neler. Neyse. 2k 60fps oynamak istiyorsanız 75k aşırı fazla bütçe 4k 60fps oynarsınız 75k ile fakat para harcamak istiyorsanız orasını siz bilirsiniz.

Bir yandan haklısınız 2K 60 FPS isteniyor. Ancak bu bütçede Ryzen 5 vs. önermek olmaz. Arkadaş, benim bilgisayarım 2K'da neden 60 FPS değil de 180 FPS veriyor demez bence. Eğer bütçe düşürülürse 4070ti ve 7700x de gayet yeterli olacaktır 2K için. Bütçenin yüksek olması sebebiyle 7900x ve 4090 gibi en üst segmente oynayan parçaları önerdim böylece arkadaş uzun yıllar boyunca yüksek FPS görmek için (özellikle ileride çıkacak ekstrem grafikli oyunlar için) sistemi yenileme, parça yükseltmeyle uğraşmasın diye.

Ekran kartı olarak kararın ne olur o sana kalmış ama işin yani render için kullanmayacaksan işlemciyi mutlaka x3d serisinden seç. Diğer işlemcilerde oyunlar çekirdek sayısına değil kaç çekirdeğin işlemci ön belleğine eriştiğine bakıyor. Tabi bir de bütçe yeterse 4090 ekran kartı almak çok güzel olurdu ama tüm parçaların fiyatlarına tek tek bakmak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…