75 bin TL 2K 60 FPS üstü için sistem toplama

Bütçe
75 bin TL
Madem 2K istiyorsunuz, o bütçede yapılacak en iyi oyun deneyimi 2K OLED monitör (25-30K) + 40-50K arasına 7900XTX/7900XT/4070ti sistem.

4K uyumlu sisteme 70K harcayıp 3 kuruşa alınan 2K VA panel dandik monitörle oyun oynanmaz.

Monitörü zaten almış olmanız beni üzdü bu sebeple.

Benim monitörüm 1080p 144Hz ben bu akıcılığın tadını aldıktan sonra 60 FPS'te oyun oynayamıyorum oyun gözüme çok batıyor arkadaş en başta yazarken evet 2K 60FPS yazdı ama şunları da ekledi "rekabetçi oyunlar da oynamak istiyorum" rekabetçi oyun 60FPS'te oynanmaz 144'te oynanır ve 144'ün tadını alınca 60'ta oynadığı oyunlar akıcı gelmemeye başlar DLSS açar baktı olmuyor bir iki ayar düşürür. O yüzden 4070 Ti dedim. Markaya gelirsek INNO evet güzel ve kaliteli ama ben şahsen param varsa ki eğer MSI, ASUS veya Gigabyte almayı yeğlerim. RX 7900 XTX'e gelirsek AMD halen daha sürücülerde NVIDIA kadar iyi değil, AMD kart alıp uğraşmaktansa NVIDIA tercih ederim. Yanlış anlaşılma olmasın NVIDIA fan boyu kesinlikle değilim, ama AMD adam gibi bir ekran kartı hizmetiyle karşımıza çıkmazsa bu gidişle NVIDIA'ya çok ekmek yedirir.

Rekabetçi oyunlar için 7600X ve 4070 gibi bir kart zaten kafadan 500+ FPS verecektir. 2K çözünürlükte yani sadece 2K 144Hz CS:GO gibi oyunlar için istiyorsa fazla bile gelir 2K 60FPS RDR2 gibi oyunlar içinde 4070 yeterli zaten.

Rekabetçi oyunlar için 7600X ve 4070 gibi bir kart zaten kafadan 500+ FPS verecektir. 2K çözünürlükte yani sadece 2K 144Hz CS:GO gibi oyunlar için istiyorsa fazla bile gelir 2K 60FPS RDR2 gibi oyunlar içinde 4070 yeterli zaten.

Demek istediğim bir nokta var sadece orayı anlamadın. i3+ 3060 zaten rekabetçi oyunlar da 300+FPS veriyor benim demek istediğim, bu adam 144'te bu akıcılıkta oyun oynadığı zaman 60 FPS kasıyormuş hissi verecek. Onun dışında 4070'te yeterli seni mi kıracağım alsın 4070 taksın ne diyeyim.

Demek istediğim bir nokta var sadece orayı anlamadın. i3+ 3060 zaten rekabetçi oyunlar da 300+FPS veriyor benim demek istediğim, bu adam 144'te bu akıcılıkta oyun oynadığı zaman 60 FPS kasıyormuş hissi verecek. Onun dışında 4070'te yeterli seni mi kıracağım alsın 4070 taksın ne diyeyim.

Aynı şeyi konuşuyoruz zaten neyse konu sahibi tercih edeceği sistemi belirtir zaten konu mesajlarına.

Corsair airflow 4000D: 2.250 TL
MSI Gaming X Trio 4070 Ti: 24.500 TL
R9 7900X: 10.300 TL
MSI Pro X670-P Wi-Fi: 7.300 TL
Kingston Fury Beast RGB 2x16 6000MHz: 3.600 TL
Gigabyte GP-P1000GM 1000W: 3.500 TL
Samsung 990 Pro 2TB: 4.900 TL
Corsair iCUE H150 360mm: 3.500 TL
Samsung Odyssey G5 LC27G55Tqbuxuf: 5.400 TL
HyperX haste Wireless mouse 59g: 1600 TL
HyperX Cloud Core Wireless: 2.050 TL
Toplamda 68.900 TL ediyor. Klavyeyi senin zevkine bıraktım mekanik veya hisli olanı falan var. Tam set dizdim ekran kartı Gaming serisi olduğu için daha iyi performans verir 4070 Ti bırak 2K'yı 4K da oyun açıyor sana fazlasıyla uzun süreler yeter. Fiyatlar güncel ama tam fiyat yazmadım bir yer 5.300 yazmış bir yer 5.500 yazmış ben ortalamayı alıp 5.400 yazdım mesela gerisi sana kalmış.
Ben bütün çevre ekipmanlarını topladım önceden, belirttiğim gibi sadece kasa toplamak kaldı :) Çok teşekkürler

Çok sağ olun

Hocam merhaba sistemin son haline nedir neye karar verdiniz acaba + artı olarak kötü demiyorum ama o monitör olmamış sanki bu bütçeye.
Merhaba hocam! Sistemin son hali aynı; yani konuda belirttiğim bileşenleri hala düşünüyorum. Monitöre gelirsek, Samsung Odyssey G5 27 inç seçmemin nedeni, piyasadaki 2k 144 hz f/p monitörü olması. Ayrıca kavisli (curved) monitör olmasını istemiştim. Teşekkürler

Madem 2K istiyorsunuz, o bütçede yapılacak en iyi oyun deneyimi 2K OLED monitör (25-30K) + 40-50K arasına 7900XTX/7900XT/4070ti sistem.

4K uyumlu sisteme 70K harcayıp 3 kuruşa alınan 2K VA panel dandik monitörle oyun oynanmaz.

Monitörü zaten almış olmanız beni üzdü bu sebeple.
Teşekkürler yorumunuz için. Evet, belki de monitör çok iyi değil ama 2022 Şubat ayında Amazon.tr'den 3250'ye almıştım. Curved ve Samsung marka oluşu ilgimi çekti. Belki yakın gelecekte bunu satar ve IPS panele geçerimi bakalım :)

Son düzenleme:
Ben bütün çevre ekipmanlarını topladım önceden, belirttiğim gibi sadece kasa toplamak kaldı :) çok teşekkürler.

Çok sağ olun.

Merhaba hocam! Sistemin son hali aynı; yani konuda belirttiğim bileşenleri hala düşünüyorum. Monitöre gelirsek, Samsung Odyssey G5 27 inç seçmemin nedeni, piyasadaki 2K 144 Hz F/P monitörü olması. Ayrıca kavisli (Curved) monitör olmasını istemiştim. Teşekkürler.

Teşekkürler yorumunuz için. Evet, belki de monitör çok iyi değil ama 2022 şubat ayında Amazon.tr'den 3250'ye almıştım. Curved ve Samsung marka oluşu ilgimi çekti. Belki yakın gelecekte bunu satar ve IPS panele geçerimi bakalım :)

Çevre ekipmanlarını topladıysan benim topladığım sistemden bir iki parça değişikliği yaparak fiyatı 50 bin civarına kadar düşürebilir siniz. Paranız cebinizde çok para harcamaya gerek yok. Aslında hazır sistemlerde var çoğu sitelerde daha iyi özelliklerde bir sistemi aynı fiyattan bulabilirsiniz.

Merhaba, hayatımda ilk defa sıfırdan bir sistem toplamaya karar verdim. Şu an kullandığım bilgisayar 8 yıllık alt segment bir laptop ve daha önce hiç bilgisayarım olmadı ya da sistem toplamadım. O yüzden donanım/bileşen bilgim kısıtlıdır. Kendi kendime birkaç gün araştırma yapıp, almayı düşündüğüm ürünler hakkında bilgi topladım ve bir taslak oluşturdum. Amacım, öncelikle siz ilgili/deneyimli arkadaşlara danışıp fikir birliği yaptıktan sonra, tanıdık bilgisayarcıya bileşenleri kasaya montajlattırmak.

-Bilgisayarın bütün çevre birimlerini, monitör dahil hepsini topladım. Yalnızca kasanın kendisini toplamak kaldı.
-Amacım, 1440p çözünürlükte 60 FPS oyun oynamak. 60 üzeri FPS takıntım yok.
-Sadece tek kişilik ve hikayeli oyunlar oynamak istiyorum. Online, multiplayer, rekabetçi oyunları hiç oynamadım ve oynamayı planlamıyorum.
-Bütçem en fazla 75 bin lira.

Satın aldığım monitör: Samsung Odyssey G5 27" 1 ms 2K QHD Curved.
Samsung Odyssey G5 LC27G55TQBUXUF 27" 1 ms QHD Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Kasa: ASUS TUF Gaming GT502 siyah ATX mid Tower.
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...-usb-3-2-mid-tower-kasa-fiyati,173824334.html

Anakart: MSI Pro B650-P Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX.
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650-p-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66148538.html

İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X on iki çekirdek 4.7 GHz.
AMD Ryzen 9 7900X On İki Çekirdek 4.7 GHz Kutulu İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ekran kartı: AMD Radeon RX 7900 XTX ASUS TUF Gaming OC Edition 384 bit GDDR6 24 VRAM.
Asus RX 7900 XTX Tuf Gaming OC Edition TUF-RX7900XTX-O24G-GAMING 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Güç kaynağı: MSI MPG A1000G 1000W tam modüler.

RAM: Kingston furybeast 32 GB 5200 MHz DDR5 CL40 Single kit (2 adet)

SSD: MSI Spatium M450 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 (oyunlar için)

2. SSD: MSI Spatium M450 PCI-Express 4.0 500 GB M.2 (fotoğraf, video ve belge depolamak için)
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...50-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1746197996.html

İşlemci soğutucu: MSI MAG CoreLiquid P360 360 mm.

Kasa fanı: Arctic P12 PWM pst 120 mm (7 adet)

Değerli yorumlarınızı/tavsiyeleriniz bekliyorum arkadaşlar, iyi günler.

Bu sistem mantıklı, AMD FSR teknolojisini her gün daha da geliştiriyor gelecekte NVIDIA'dan daha iyi olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

Teşekkürler yorumunuz için. Evet, belki de monitör çok iyi değil ama 2022 Şubat ayında Amazon.tr'den 3250'ye almıştım. Curved ve Samsung marka oluşu ilgimi çekti. Belki yakın gelecekte bunu satar ve IPS panele geçerimi bakalım :)
Monitör tek başına bakıldığında iyi, bir problemi yok. Sadece sistemin kalanına göre biraz geride kalmış, ancak her zaman güncelleme imkanı olan, değiştirilmesi kolay bir parça. Hayırlı olsun.

Mümkünse Ram'leri 6000 Mhz alın, veya en azından 5600. CL36 olsun en fazla, 32 daha ideal olur. "AMD Expo" uyumlu olmasına özen gösterin. Attığınız Ram 5200 Mhz CL40, daha iyisini alabilirsiniz 400-500 TL'ye. Zaman sıkıntınız yoksa Amazon Germany 2800 TL civarına 6000 Mhz ram satıyor, yukarıda birisi atmış linkini. Kingston Fury model 6000 MHz de var yine 2900 TL civarına.

Onun dışında 1-2 bin TL farkla, eğer sadece oyun oynuyorsanız, "7800x3D" işlemci almanızı öneririm. Oyun performansı konusunda rakibi yok şu anda. Gelecekteki ekran kartı güncellemelerinizi de rahatlıkla besleyecektir.

Kasanız da görüntü ve işlev olarak çok güzel olsa da 4700 TL biraz pahalı, 2000-2500 TL aralığında çok güzel kasalar var. Lian Li 215, Lian Li 3 gibi modellere bakabilirsiniz. Corsair'ın Airflow modellerİ vs de oldukça güzel. Kasadan kazandığınız 2000 TL'yi işlemciye ve Ram'e aktarabilirsiniz, performans olarak çok iyi getirisi olur.

Ekran kartını da ASUS dışında daha uygun fiyatlı markalardan alabilirsiniz. Sapphire ve XFX'in kartları güzel sanırım, 27K civarına bulunabiliyor. ASUS kalitesi ayrı elbette ancak fazladan 5000 vermeye değer mi emin değilim. Sizin kararınız elbette.

İşlemci soğutucu olarak Arctic Freezer'ın modelleri daha performanslı diye biliyorum, ama attığınız model de eminim iyidir, MSI ve 360mm sonuçta :D GamersNexus kanalında "Best Coolers" tarzı videolar var, çok detaylı testler yapıyorlar, inceleyebilirsiniz. Bu kanalın aynı zamanda kasalar için de çok başarılı ve detaylı incelemeleri var. Göz atın mutlaka.

MSI'ın geri ödeme kampanyasından faydalanmayı unutmayın PSU ve eğer alırsanız sıvı soğutucu için. Aldığınız PSU'da 1000 TL geri ödeme var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı