75 bin TL 2K 60 FPS üstü için sistem toplama

Bütçe
75 bin TL
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Playstation ve Xbox tercih etmememin nedeni, öncelikle Steam, Epic Games vs. gibi oyun platformlarında yaklaşık 1400 orijinal oyunumun bulunması. PS5'e geçersem haliyle sıfırdan bir oyun kütüphanesi dizmek zorunda kalacağım. Ayrıca pc platformunu tercih etmemin bir diğer sebebi de, Playstation'a özel (exclusive) oyunların büyük bir hızla pc platformuna Sony tarafından portlanıp getirilmesi. Örnek olarak, Uncharted 4, Uncharted The Lost Legacy, God of War, Horizon Zero Dawn, Days Gone, Marvels's Spiderman Remastered vs. Yani PS exclusive bir oyun için konsol almak artık mantıklı değil bence. Hatta tahminlerime göre God of War Ragnarok, The Last of Us Part II ve Horizon Forbidden West de yakın/orta vadede portlanarak pc platformuna gelecektir. Bahsettiğim gibi, konsol almak için şu anlık bir ihtiyacım yok

Bileşenler gayet güzel fakat sadece ekran kartı bile bütçemi aşıyor. Yani demek istediğim, tercih ettiğim ekran kartından bu kart 11 bin lira daha pahalı.

Evet, haklısınız 4K toplanıyor ama benim gözüm pek yüksekte değil. 2K 60 FPS oynatsın oyunları ve min. 5 yıl beni götürsün sistem umarım, yeterli :)

Çok teşekkürler. Baya kaliteli bileşenler fakat fiyat olarak bütçemin sınırında. Yani, şu an toplamak istediğim sistem 70 bin ediyor zaten, bir de üzerine 5 bin daha... bilemiyorum :)
Lütfen doğru bilgilendirme yapalım. 75 bin TL sistem toplama diye başlık açıyorsunuz. İnsanlar verdiğiniz bilgiler doğrultusunda vakitlerinden ayırıp size yardımcı olmaya çalışıyor. Sonra ben 75 bin veremem diye insanların vakitlerini çöp ediyorsunuz.

Bileşenler gayet güzel fakat sadece ekran kartı bile bütçemi aşıyor. Yani demek istediğim, tercih ettiğim ekran kartından bu kart 11 bin lira daha pahalı.
Demek istediğinizi pek anlayamadım kusura bakmayın. Attığım parçaların toplamı yaklaşık 74.000 TL yani bütçenize uygun gibi. Eğer beğenmediğiniz bir parça varsa alternatif sunabilirim. Mümkün olabilecek en yüksek performansı verecek şekilde 4090 Gaming X Trio tercih ettim. 41.000 TL'ye Palit Gamerock 4090 da var. Ancak ekran kartını istediğiniz gibi modüle edebilirsiniz. Daha düşük kartlarla toplam fiyat daha da düşebilir. Örneğin 4080'ler 28.000 TL'den başlıyor, bu durumda toplam tutar 60.000 TL olacaktır.

Son düzenleme:
Demek istediğinizi pek anlayamadım kusura bakmayın. Attığım parçaların toplamı yaklaşık 74.000 TL yani bütçenize uygun gibi. Eğer beğenmediğiniz bir parça varsa alternatif sunabilirim. Mümkün olabilecek en yüksek performansı verecek şekilde 4090 Gaming X Trio tercih ettim. 41.000 TL'ye Palit Gamerock 4090 da var. Ancak ekran kartını istediğiniz gibi modüle edebilirsiniz. Daha düşük kartlarla toplam fiyat daha da düşebilir. Örneğin 4080'ler 28.000 TL'den başlıyor, bu durumda toplam tutar 60.000 TL olacaktır.
Ne kusuru, estağfurullah. Çok dengeli bir sistem duruyor, daha ne olsun. Teşekkür ederim, değerlendireceğim bu listeyi

Lütfen doğru bilgilendirme yapalım. 75 bin TL sistem toplama diye başlık açıyorsunuz. İnsanlar verdiğiniz bilgiler doğrultusunda vakitlerinden ayırıp size yardımcı olmaya çalışıyor. Sonra ben 75 bin veremem diye insanların vakitlerini çöp ediyorsunuz.
Özür dilerim, kusura bakmayın

Adam 60 FPS diyor fazla olması önemli değil diyor 7900x işlemciler havada uçuşuyor. Bu paraya 2k 60fps toplanmaz. 4k 144fps sistem toplanır. Ben şu an 60klık sistemle 4k 60+ FPS sistemle takılıyorum. Bunun içine monitörde dahil diğer parçalarda.

Merhaba, hayatımda ilk defa sıfırdan bir sistem toplamaya karar verdim. Şu an kullandığım bilgisayar 8 yıllık alt segment bir laptop ve daha önce hiç bilgisayarım olmadı ya da sistem toplamadım. O yüzden donanım/bileşen bilgim kısıtlıdır. Kendi kendime birkaç gün araştırma yapıp, almayı düşündüğüm ürünler hakkında bilgi topladım ve bir taslak oluşturdum. Amacım, öncelikle siz ilgili/deneyimli arkadaşlara danışıp fikir birliği yaptıktan sonra, tanıdık bilgisayarcıya bileşenleri kasaya montajlattırmak.

-Bilgisayarın bütün çevre birimlerini, monitör dahil hepsini topladım. Yalnızca kasanın kendisini toplamak kaldı.
-Amacım, 1440p çözünürlükte 60 FPS oyun oynamak. 60 üzeri FPS takıntım yok.
-Sadece tek kişilik ve hikayeli oyunlar oynamak istiyorum. Online, multiplayer, rekabetçi oyunları hiç oynamadım ve oynamayı planlamıyorum.
-Bütçem en fazla 75 bin lira.

Satın aldığım monitör: Samsung Odyssey G5 27" 1 ms 2K QHD Curved.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...-ms-qhd-curved-oyuncu-u-fiyati,220233581.html

Kasa: ASUS TUF Gaming GT502 siyah ATX mid Tower.
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...-usb-3-2-mid-tower-kasa-fiyati,173824334.html

Anakart: MSI Pro B650-P Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX.
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650-p-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66148538.html

İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X on iki çekirdek 4.7 GHz.
https://www.akakce.com/islemci/en-u...ekirdek-4-7-ghz-kutulu-fiyati,2120992272.html

Ekran kartı: AMD Radeon RX 7900 XTX ASUS TUF Gaming OC Edition 384 bit GDDR6 24 VRAM.
https://www.akakce.com/ekran-karti/...ing-384-bit-gddr6-24-gb-fiyati,138928522.html

Güç kaynağı: MSI MPG A1000G 1000W tam modüler.

RAM: Kingston furybeast 32 GB 5200 MHz DDR5 CL40 Single kit (2 adet)

SSD: MSI Spatium M450 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 (oyunlar için)

2. SSD: MSI Spatium M450 PCI-Express 4.0 500 GB M.2 (fotoğraf, video ve belge depolamak için)
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...50-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1746197996.html

İşlemci soğutucu: MSI MAG CoreLiquid P360 360 mm.

Kasa fanı: Arctic P12 PWM pst 120 mm (7 adet)

Değerli yorumlarınızı/tavsiyeleriniz bekliyorum arkadaşlar, iyi günler.

Abi bence o fiyata 4090 toplarsın 2K değil 4K monitör almanı öneririm rahatlıkla taşır 4090.

Eğer sırf oyun oynayacaksanız yazık olur sanki o paraya. Yani 2k60 FPS için o kadar bütçe harcamaya gerek olduğunu sanmıyorum.
Sadece 2k 60 fps için değil 8k 144 fps oynıyacak olsamda bu kadar para vermem yazık günah oyun la bu oyun. O parayla neler yapılır neler. Neyse. 2k 60fps oynamak istiyorsanız 75k aşırı fazla bütçe 4k 60fps oynarsınız 75k ile fakat para harcamak istiyorsanız orasını siz bilirsiniz.

Adam 60 FPS diyor fazla olması önemli değil diyor 7900x işlemciler havada uçuşuyor. Bu paraya 2k 60fps toplanmaz. 4k 144fps sistem toplanır. Ben şu an 60klık sistemle 4k 60+ FPS sistemle takılıyorum. Bunun içine monitörde dahil diğer parçalarda.
Bir yandan haklısınız 2K 60 FPS isteniyor. Ancak bu bütçede Ryzen 5 vs. önermek olmaz. Arkadaş, benim bilgisayarım 2K'da neden 60 FPS değil de 180 FPS veriyor demez bence. Eğer bütçe düşürülürse 4070ti ve 7700x de gayet yeterli olacaktır 2K için. Bütçenin yüksek olması sebebiyle 7900x ve 4090 gibi en üst segmente oynayan parçaları önerdim böylece arkadaş uzun yıllar boyunca yüksek FPS görmek için (özellikle ileride çıkacak ekstrem grafikli oyunlar için) sistemi yenileme, parça yükseltmeyle uğraşmasın diye.

Ekran kartı olarak kararın ne olur o sana kalmış ama işin yani render için kullanmayacaksan işlemciyi mutlaka x3d serisinden seç. Diğer işlemcilerde oyunlar çekirdek sayısına değil kaç çekirdeğin işlemci ön belleğine eriştiğine bakıyor. Tabi bir de bütçe yeterse 4090 ekran kartı almak çok güzel olurdu ama tüm parçaların fiyatlarına tek tek bakmak gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı