75 bin TL 2K 60 FPS üstü için sistem toplama

Bütçe
75 bin TL
Madem 2K istiyorsunuz, o bütçede yapılacak en iyi oyun deneyimi 2K OLED monitör (25-30K) + 40-50K arasına 7900XTX/7900XT/4070ti sistem.

4K uyumlu sisteme 70K harcayıp 3 kuruşa alınan 2K VA panel dandik monitörle oyun oynanmaz.

Monitörü zaten almış olmanız beni üzdü bu sebeple.

Rekabetçi oyunlar için 7600X ve 4070 gibi bir kart zaten kafadan 500+ FPS verecektir. 2K çözünürlükte yani sadece 2K 144Hz CS:GO gibi oyunlar için istiyorsa fazla bile gelir 2K 60FPS RDR2 gibi oyunlar içinde 4070 yeterli zaten.

Demek istediğim bir nokta var sadece orayı anlamadın. i3+ 3060 zaten rekabetçi oyunlar da 300+FPS veriyor benim demek istediğim, bu adam 144'te bu akıcılıkta oyun oynadığı zaman 60 FPS kasıyormuş hissi verecek. Onun dışında 4070'te yeterli seni mi kıracağım alsın 4070 taksın ne diyeyim.

Aynı şeyi konuşuyoruz zaten neyse konu sahibi tercih edeceği sistemi belirtir zaten konu mesajlarına.

Ben bütün çevre ekipmanlarını topladım önceden, belirttiğim gibi sadece kasa toplamak kaldı Çok teşekkürler

Çok sağ olun

Hocam merhaba sistemin son haline nedir neye karar verdiniz acaba + artı olarak kötü demiyorum ama o monitör olmamış sanki bu bütçeye.
Merhaba hocam! Sistemin son hali aynı; yani konuda belirttiğim bileşenleri hala düşünüyorum. Monitöre gelirsek, Samsung Odyssey G5 27 inç seçmemin nedeni, piyasadaki 2k 144 hz f/p monitörü olması. Ayrıca kavisli (curved) monitör olmasını istemiştim. Teşekkürler

Teşekkürler yorumunuz için. Evet, belki de monitör çok iyi değil ama 2022 Şubat ayında Amazon.tr'den 3250'ye almıştım. Curved ve Samsung marka oluşu ilgimi çekti. Belki yakın gelecekte bunu satar ve IPS panele geçerimi bakalım

Son düzenleme:

Çevre ekipmanlarını topladıysan benim topladığım sistemden bir iki parça değişikliği yaparak fiyatı 50 bin civarına kadar düşürebilir siniz. Paranız cebinizde çok para harcamaya gerek yok. Aslında hazır sistemlerde var çoğu sitelerde daha iyi özelliklerde bir sistemi aynı fiyattan bulabilirsiniz.

Hocam o bütçeye 4K 120 FPS sistem toplanıyor hayırlı olsun

Bu sistem mantıklı, AMD FSR teknolojisini her gün daha da geliştiriyor gelecekte NVIDIA'dan daha iyi olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

Monitör tek başına bakıldığında iyi, bir problemi yok. Sadece sistemin kalanına göre biraz geride kalmış, ancak her zaman güncelleme imkanı olan, değiştirilmesi kolay bir parça. Hayırlı olsun.

Mümkünse Ram'leri 6000 Mhz alın, veya en azından 5600. CL36 olsun en fazla, 32 daha ideal olur. "AMD Expo" uyumlu olmasına özen gösterin. Attığınız Ram 5200 Mhz CL40, daha iyisini alabilirsiniz 400-500 TL'ye. Zaman sıkıntınız yoksa Amazon Germany 2800 TL civarına 6000 Mhz ram satıyor, yukarıda birisi atmış linkini. Kingston Fury model 6000 MHz de var yine 2900 TL civarına.

Onun dışında 1-2 bin TL farkla, eğer sadece oyun oynuyorsanız, "7800x3D" işlemci almanızı öneririm. Oyun performansı konusunda rakibi yok şu anda. Gelecekteki ekran kartı güncellemelerinizi de rahatlıkla besleyecektir.

Kasanız da görüntü ve işlev olarak çok güzel olsa da 4700 TL biraz pahalı, 2000-2500 TL aralığında çok güzel kasalar var. Lian Li 215, Lian Li 3 gibi modellere bakabilirsiniz. Corsair'ın Airflow modellerİ vs de oldukça güzel. Kasadan kazandığınız 2000 TL'yi işlemciye ve Ram'e aktarabilirsiniz, performans olarak çok iyi getirisi olur.

Ekran kartını da ASUS dışında daha uygun fiyatlı markalardan alabilirsiniz. Sapphire ve XFX'in kartları güzel sanırım, 27K civarına bulunabiliyor. ASUS kalitesi ayrı elbette ancak fazladan 5000 vermeye değer mi emin değilim. Sizin kararınız elbette.

İşlemci soğutucu olarak Arctic Freezer'ın modelleri daha performanslı diye biliyorum, ama attığınız model de eminim iyidir, MSI ve 360mm sonuçta GamersNexus kanalında "Best Coolers" tarzı videolar var, çok detaylı testler yapıyorlar, inceleyebilirsiniz. Bu kanalın aynı zamanda kasalar için de çok başarılı ve detaylı incelemeleri var. Göz atın mutlaka.

MSI'ın geri ödeme kampanyasından faydalanmayı unutmayın PSU ve eğer alırsanız sıvı soğutucu için. Aldığınız PSU'da 1000 TL geri ödeme var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…