75 bin TL sistem önerisi

Bütçe
70-75 Bin

Deawy

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, öncelikle ben yaklaşık 5 senedir falan laptop kullanıyorum ve hayatımda aldığım en yanlış karar olabilir. Bu yüzden masaüstü bilgisayar toplamaya karar verdim. Fakat bilgisayar toplama konusu hakkında hiçbir bilgim yok. Bütçem şu an 70-75K arası. Ekran kartı olarak 4070 Super ile 7900 XT arasında kaldım. Forumlarda 7900 sorun çıkartabilir, RTX daha güvenilir diyorlar fakat dediğim gibi bilgisayar parçaları hakkında çok bilgi sahibi değilim. Beni 6-7 sene boyunca götürebilecek ve (GTA 6, RDR2, GoW, Elden Ring vb.) Gibi oyunlarda beni rahatça yüksek ayarlarda oynamamı sağlayacak sistem toplamak istiyorum. Bu bütçeyle dediğim seviyede bir sistem toplanır mı bilmiyorum ama okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim. Monitör dahil tüm ekipmanlarım hazır, bütçeyi çok aşmayacak şekilde bir sistem toplayabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kendime özenle, iyi bilgi ile topladığım çok sağlam bir kasa önereceğim. bütçenizi 4-5k aşıyor ama inanın çekmeye değecek bir cefa. Sistemi biraz kendi zevkime göre topladığım için şuna gerek yok şurası fazla diyebilirsiniz ama genel olarak sistemin parçaları güzel seçilmiş ve kaliteli parçalar.

İşlemci - AMD Ryzen 7 9700x - 12.600 TL

Anakart - Asus TUF B650-E WİFİ - 7.750 TL

Ekran Kartı - Sapphire RX 9070 XT Nitro + - 36.000 TL

Ram - G.Skill Trident Z Neo 32GB (2x16) 6000MHz 32 CL - 5.700 TL

SSD - Lexar NM790 2TB 7400MB/6500MB - 5.500 TL

PSU - Corsair RM750e 750W Gold 80+ - 4.370 TL

Kasa - Corsair İCUE 3000D RGB Airflow - 2.630 TL

İşlemci Soğutucu - Corsair İCUE H150 RGB 360mm - 5.620 TL

Hocam kendime özenle, iyi bilgi ile topladığım çok sağlam bir kasa önereceğim. Bütçenizi 4-5k aşıyor ama inanın çekmeye değecek bir cefa. Sistemi biraz kendi zevkime göre topladığım için şuna gerek yok şurası fazla diyebilirsiniz ama genel olarak sistemin parçaları güzel seçilmiş ve kaliteli parçalar.

İşlemci - AMD Ryzen 7 9700X - 12.600 TL.

Anakart - ASUS TUF B650-E Wi-Fi - 7.750 TL.

Ekran kartı - Sapphire RX 9070 XT Nitro + - 36.000 TL.

RAM - G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2x16) 6000MHz 32 CL - 5.700 TL.

SSD - Lexar NM790 2TB 7400MB/6500MB - 5.500 TL.

PSU - Corsair RM750e 750W Gold 80+ - 4.370 TL.

Kasa - Corsair iCUE 3000D RGB airflow - 2.630 TL.

İşlemci soğutucu - Corsair iCUE H150 RGB 360mm - 5.620 TL.

Hocam öncelikle çok teşekkürler. AMD konusunda biraz cekingenim sorduklarim RTX alman daha iyi olur gibisinden konustu. Sizce ekran karti RX9070 yerine RTX 5060 Ti ya da RTX 5070 almam nasıl olur? Tekrardan cok teşekkürler.

Hocam öncelikle çok teşekkürler. AMD konusunda biraz cekingenim sorduklarim RTX alman daha iyi olur gibisinden konustu. Sizce ekran karti RX9070 yerine RTX 5060 Ti ya da RTX 5070 almam nasıl olur? Tekrardan cok teşekkürler.
Hocam RX 6600 den sonrası hurafe. Bizzat çevremden bir sürü kullanan var. 6600 XT kullanan var 6700 XT kullanan var 6900 XT kullanan var var da var. Hiç bir sorun da yaşamadılar. FSR 4 zaten DLSS seviyesine ulaştı. Tek eksi yanı Ray Tracing idi o da 9070 XT de neredeyse kalmadı. Çoğu oyunda 5070 seviyesinde. Muadili olan 5070 TI 50.000 TL civarında. Neredeyse 15.000 TL daha ucuz. Yani uzun lafın kısası gözünüzü kırpmadan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Toplam: 76.210, 00 TL.

Oyun ağırlıklı istediğin için hocam 7800x3D daha uygun görüyorum, NVIDIA daha çok içine sinecekse RTX5070 koydum ama benim de oyum RX 9070 XT'den yana bilgin olsun. Çünkü ileride VRAM olayı farkı iyice açacak 16 GB VRAM daha sağlıklı olur. Arkadaşın dediklerine katılıyorum ben de yıllardır AMD ekran kartı kullanıyorum ve çok memnunum hiç problem ve sıkıntı yaşamadım.

Hocam öncelikle çok teşekkürler. AMD konusunda biraz cekingenim sorduklarim RTX alman daha iyi olur gibisinden konustu. Sizce ekran karti RX9070 yerine RTX 5060 Ti'ya da RTX 5070 almam nasıl olur? Tekrardan cok teşekkürler.

Sorduğun kişiler gerçekten bilgisayardan anlayan kişiler mi hocam bu forumdaki çoğu insan sabah, akşam bilgisayar ile ilgili araştırma yapıp fikir beyan eden kişiler buradaki kişileri de dikkate almanı öneririm. Emin ol çoğu bilgisayardan anlayan insanlar NVIDIA'nın özellikle 5000 serisin de iyice batırdığını çok iyi biliyor.

Sorduğun kişiler gerçekten bilgisayardan anlayan kişiler mi hocam bu forumdaki çoğu insan sabah, akşam bilgisayar ile ilgili araştırma yapıp fikir beyan eden kişiler buradaki kişileri de dikkate almanı öneririm. Emin ol çoğu bilgisayardan anlayan insanlar NVIDIA'nın özellikle 5000 serisin de iyice batırdığını çok iyi biliyor.
Dediğiniz oldukça doğru, 4000 serisinden dlss haricinde nerdeyse hiç bir farkı yok.

Hocam haklisin forumdakiler kadar bildiklerini sanmiyorum fakat 5070 Ti DLSS 4 ozelligi sayesinde daha iyi diyorlar. Ayrica 5000 serisi oldugu icin bol bol guncelleme alir sorunlari ortadan kalkar diyorlar. Ben ilk basta RX 9070 gosterdigimde ilk zamanlar alsaydin daha iyi olurdu fakat şu an fiyat olarak cok bir fark kalmadi diyorlar. Açıkçası şu an dediginiz gibi RX9070 daha mantikli geliyor. Hepinize cok teşekkürler.

Hocam RX 6600'den sonrası hurafe. Bizzat çevremden bir sürü kullanan var. 6600 XT kullanan var 6700 XT kullanan var 6900 XT kullanan var var da var. Hiçbir sorun da yaşamadılar. FSR 4 zaten DLSS seviyesine ulaştı. Tek eksi yanı Ray Tracing idi o da 9070 XT de neredeyse kalmadı. Çoğu oyunda 5070 seviyesinde. Muadili olan 5070 Ti 50.000 TL civarında. Neredeyse 15.000 TL daha ucuz. Yani uzun lafın kısası gözünüzü kırpmadan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Hocam çok teşekkür ederim dediğiniz gibi RX 9070 XT almak daha mantikli geliyor. DLSS 4 ozelligi sebebiyle kafam bayağı karisti RTX almam gerektigini düşündüm. Fakat soylediginiz seylerden dolayi RX 9070 XT alacağım. Cok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim dediğiniz gibi RX 9070 XT almak daha mantikli geliyor. DLSS 4 ozelligi sebebiyle kafam bayağı karisti RTX almam gerektigini düşündüm. Fakat soylediginiz seylerden dolayi RX 9070 XT alacağım. Cok teşekkür ederim.
Hocam tavsiyem parçaları sizin de gözünüze hitap ediyorsa direk attığım sistemi almanız. Çok mutlu eder hocam içiniz rahat olsun. Ben teşekkür ederim, şimdiden hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı