%75 Custom klavye parça tavsiyeleri

rodeowhopperfan

Megapat
Bütçe dostu RGB'siz linear Switch'li Custom bir klavye yapmayı düşünüyorum lakin elimde @Güllaç tarafından yazılan birkaç model ve internetten bulabildiğim bazı boardlar var. İstediğim parçalara göre tavsiyelerinizi ve klavyeyi yapma konusunda en baştan yardım edebilecek işin piri arkadaşlar arıyorum. Aklımda önerilerden gelen MG75W boardu ve hoşuma giden Akko Switch'ler var.

İsteklerim doğrultusunda çıkacak fiyat konusunda da bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Boyut: %75 TKL.
Board: RGB'siz, kablolu, kablosuz özelliğine gerek yok.
Switch: Linear (Akko Pro cream, Akko piano, Gateron yellow gibi)
Keycaps: AliExpress bir ton marka var, keycapler için marka tavsiyelerinizi bekliyorum. Mor, yumuşak kırmızı, siyah-beyaz renkler hoşuma gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Tester84, MG75W'den ses yalıtımı konusunda daha iyi diyebilirim. Zaten Tester serisi yurtdışında da f/p olarak sevilen bir seri. Daha iyi bir ses deneyimi yaşatır diyebilirim. Bunun yanında Akko CS Piano switchler gerçekten pahalı. Bütçeye uydurulabilir mi emin değilim. Keycap olarak da hoşunuza giden bir PBT veya Dye-Sub keycap bakılabilir.

Mesela bunlar toplam 2144TL'ye denk geliyor;

Keycapi ben öylesine ekledim bu arada. Bunun yerine 300TL fiyatında hoşunuza giden bir keycap alırsanız yine 2144TL'ye denk gelecektir.

Kang White v3 switchler pre-lubed olarak geliyor. Benim sesini sevdiğim switchlerdendir. Fiyatı da gayet makul. Yurtdışında çokça sevilen f/p linear türü bir switchtir.

Son düzenleme:
Hocam Tester84, MG75W'den ses yalıtımı konusunda daha iyi diyebilirim. Zaten Tester serisi yurtdışında da f/p olarak sevilen bir seri. Daha iyi bir ses deneyimi yaşatır diyebilirim. Bunun yanında Akko CS Piano switchler gerçekten pahalı. Bütçeye uydurulabilir mi emin değilim. Keycap olarak da hoşunuza giden bir PBT veya Dye-Sub keycap bakılabilir.

Mesela bunlar toplam 2144TL'ye denk geliyor;

Keycapi ben öylesine ekledim bu arada. Bunun yerine 300TL fiyatında hoşunuza giden bir keycap alırsanız yine 2144TL'ye denk gelecektir.

Kang White v3 switchler pre-lubed olarak geliyor. Benim sesini sevdiğim switchlerdendir. Fiyatı da gayet makul. Yurtdışında çokça sevilen f/p linear türü bir switchtir.
Hocam harikasın bunların hepsini notlarıma alıyor olacağım.

2400TL bütçe ile en fazla bu oluyor maalesef. Tester84 dışında aklıma gelen başka kit yok. Kang White V3 yeterli olur fakat beğendiğiniz başka bir switch olursa 2400TL'yi geçmeden alınabilir. En az 80 switch olmasi lazım bu arada. Bütçeniz de 2400TL'ydi yanlış hatırlamıyorsam.

Ucuz bir switch isterseniz JWICK Black switchler aliexpressten ucuza temin edilebiliyor. Ayrica Factory Lubed olarak geliyorlar her ne kadar cokta bir lube olmasa da.

RGB'siz yapacaksaniz daha Retro bir tasarima gidebilirsiniz.

Ya da simplistic bir tasarim olabilir.

%75 icin Güllaç'in onerdigi gibi Tester en iyisi olur gibi. Birazcik baktim ama cok fazla %75 kit yoktu.

2400TL bütçe ile en fazla bu oluyor maalesef. Tester84 dışında aklıma gelen başka kit yok. Kang White V3 yeterli olur fakat beğendiğiniz başka bir switch olursa 2400TL'yi geçmeden alınabilir. En az 80 switch olmasi lazım bu arada. Bütçeniz de 2400TL'ydi yanlış hatırlamıyorsam.
Hocam aslında kafamda klavye için bir sınır var diyelim. Onu aşmayı pek istemiyorum, zamanla geliştirebiliyor ve değiştirebiliyor olabilme fikri çok hoşuma gidiyor. Retro görüntüleri çok seviyorum bu da bütçede bir artı sağlıyor diye düşünüyorum.

Ucuz bir switch isterseniz JWICK Black switchler aliexpressten ucuza temin edilebiliyor. Ayrica Factory Lubed olarak geliyorlar her ne kadar cokta bir lube olmasa da.

RGB'siz yapacaksaniz daha Retro bir tasarima gidebilirsiniz.

Ya da simplistic bir tasarim olabilir.

%75 icin Güllaç'in onerdigi gibi Tester en iyisi olur gibi. Birazcik baktim ama cok fazla %75 kit yoktu.
Bu tarz keycapler aşırı hoşuma gidiyor. Tavsiyen için teşekkürler. Bu stilde ve sevdiğim tonların da aralara serpiştirildiği setler bulabilirim sanırım.

YouTube ile birlikte sayenizde genel olarak az çok custom yapmanın fiyatları konusunda bir fikir sahibi oldum. Umarım bu konu bazı arkadaşlara da yararlı olur. Ben şahsen genel kullanıcıya hitap eden f/p hotswap klavyeleri de bir düşüneceğim. Aradayım açıkçası, bir tarafım uğraşmak istese de yurtdışından bekleme işleri vesairenin de etkisiyle diğer tarafım Kemove K61 gibi basit modellere yönelmek istiyor.

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam GMK67 almak isterseniz;
İndirim Kodu: 24WG24
36 Dolara denk geliyor yani 950TL.
@Hyuuga Neji ve birkaç hocam daha gümrük vergisi çıkmıyor dediler. GMK67 de düşünebilirsiniz yani bütçenizi aşmaz.
Siparişte vergi çıkmıyorsa fiyatı çok iyi, yarı yarıya almış oluyorsun resmen. Direkt kapılır. Alanların kargo deneyimlerini merak ettim doğrusu.

@Hyuuga Neji hocam Whatgeek siparişlerinin hızı ve vergileri hakkında siz ne diyorsunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı