75 FPS üzerine çıkınca bilgisayardan ses çıkması

CanKızılaslan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Bilgisayarı topladığımdan beri bilgisayarımda 75 FPS üzerine geçince 75 FPS ve altına göre daha çok ses alıyorum. Bu arada monitörümün 75 Hz olduğundan dolayı böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar sesin hangi parçadan geldiğini anlamadım. Çözümünü biliyorsanız yardımcı olmanızı isterim. Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ses arı vızıldaması gibiyse coil whine olabilir. Pek bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum ama tabi isterseniz kasanın içini açıpta dinleyerek anlayabilirsiniz.

Tahmin olarak sallıyorum ekran kartı kullanımı artıyor ve buda FPS arttırıyor sonuç ekran kartı ısınıyor anakart ve işlemcide kasa içi hava ısınınca ısınıyor hepsinin sesi birleşip ses oluşuyor işlemci ekran kartı ve kasa fanları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemini yazarsan çok iyi olur bide hangi oyun olduğunu söylersem ufak bir yardımım dokunabilir.Birde ekran özelliklerinden 60Hz e alabilirsin sorunun Hzden kaynaklı olduğunu düşünüyorsan tabi.

Şehir dışındaydım o yüzden anca cevap verebiliyorum. Sistemim Msi GamingX GTX1060 6g/Ryzen 5 1600/Gigabyte Ab350 Gaming 3/Corsair VS650. Teşekkürler

Bu arada 75 fps limiti sorunu çözüyor evet. Ama biraz rahatsız oluyorum limitlemeden :)

Şehir dışındaydım o yüzden anca cevap verebiliyorum. Sistemim Msi GamingX GTX1060 6g/Ryzen 5 1600/Gigabyte Ab350 Gaming 3/Corsair VS650. Teşekkürler

Bu arada 75 fps limiti sorunu çözüyor evet. Ama biraz rahatsız oluyorum limitlemeden :)
O zaman ayarları aşırı yükselt ki 75 FPS üstüne çıkmasın ;)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı