75 Hz Monitör önerisi

301230

Decipat
Yer
???
TN, VA ya da IPS seçeceğim, renklerin çok canlı ve dolgun olması benim için daha iyi. Bir de 75 Hz için, 1 ms mi, 5 ms mi?

Ben bu ikisini düşündüm:

Bir de, bu monitörler fotoğrafta göründükleri gibi büyük mü?

Son düzenleme:
75Hz 5ms monitör daha iyi hem hepsiburada olduğu için çok beklemezsiniz hem de tasarım olarak daha hoş.
1ms ile 5ms i ayırt edebilecek bir insan tanımıyorum.Saniyenin 1/1000 i olduğu için pek fark yok diyebiliriz.

IPS almanızı önermiyorum. VA ve TN panel oyun için çok daha iyi.
Peki, bu 3 panel türünden en dolgun renklisi hangisi, sarıyı turuncu gibi gösteriyor ya hani.
75Hz 5ms monitör daha iyi hem hepsiburada olduğu için çok beklemezsiniz hem de tasarım olarak daha hoş.
1ms ile 5ms i ayırt edebilecek bir insan tanımıyorum.Saniyenin 1/1000 i olduğu için pek fark yok diyebiliriz.
Bakalım, 3 hafta içinde alacağım.

Peki, bu 3 panel türünden en dolgun renklisi hangisi, sarıyı turuncu gibi gösteriyor ya hani.

Bakalım, 3 hafta içinde alacağım.
Renk canlılığı konusunda sıralama IPS>VA>TN şeklinde bir sıralama var. Hem oyun hem de görsel zevk için kanımca VA panel en iyisi.

Hocam hissedilmiyor ama ghosting denen bir olay oluyor ve bazı yerler bulanık gözüküyor. Mesela PUBG'de arabanın lastikleri dönerken bulanıklaşıyordu bende, LG 22MK300H (olması lazım) monitör kullanıyorum. IPS, 75 Hz ve 5 ms. Memnunum ancak o lastik bulanıklaşması oyun kaynaklı mı, monitör kaynaklı mı bilemiyorum. Onun dışında pek göremedim.

Not: Ucuz monitör oldukları için firmalar GtG (Grey to Grey) tepki süresini yazıyorlar. Monitörler en hızlı griyi gösteriyor çünkü. Başka renklerde tepki süresi 10 ms olabilir yani, bu da önemli bir unsur.

Hocam hissedilmiyor ama ghosting denen bir olay oluyor ve bazı yerler bulanık gözüküyor. Mesela PUBG'de arabanın lastikleri dönerken bulanıklaşıyordu bende, LG 22MK300H (olması lazım) monitör kullanıyorum. IPS, 75 Hz ve 5 ms. Memnunum ancak o lastik bulanıklaşması oyun kaynaklı mı, monitör kaynaklı mı bilemiyorum. Onun dışında pek göremedim.

Not: Ucuz monitör oldukları için firmalar GtG (Grey to Grey) tepki süresini yazıyorlar. Monitörler en hızlı griyi gösteriyor çünkü. Başka renklerde tepki süresi 10 ms olabilir yani, bu da önemli bir unsur.
Haklısınız ben de 1 ms monitör kullanıyorum FreeSync açınca 7 ms oluyor ancak yine de hissedilir bir fark yok ki arkadaş oyun oynayacağım tarzı bir şey belirtmediği için çok detaya girmedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı