75 Hz Monitör ve GTX 1060 Kullanmak

Turkuvaz

Hectopat
Daha fazla  
AOC 24" G2460VQ6 75Hz 1ms FREESYNC Full HD Gaming monitör mevcuttur.
GTX 1060 ekran kartı alacağım. Yırtılma veya başka sorunlarla karşılaşır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mining işleminde kullanılmış RX580'ler genellikle ucuz oluyor. Ama biz madencilikte kullanılmış ekran kartı önermiyoruz. Genellikle çok yıpranmış oluyorlar.

Ben Gtx1060 ve Viewsonic vx2457 75hz kullanıyorum. Yatay yırtılma ve dalgalanma oluyor bugün Technopat'ın bir yazısını okudum Nvidia ayarlarında V-sync açılıyormuş bide onu deneyeceğim.

Yanlış Bilgi
O monitör FREESYNC destekliyor yani Nvidia kartlar ile 75 Hz kullanamayacaksın. FREESYNC kullanmak için AMD bir ekran kartına sahip olman gerek.

Ben Gtx1060 ve Viewsonic vx2457 75hz kullanıyorum. Yatay yırtılma ve dalgalanma oluyor bugün Technopat'ın bir yazısını okudum Nvidia ayarlarında V-sync açılıyormuş bide onu deneyeceğim.
V-SYNC FPS'i sabitleyerek yırtılmaları önlemeye yarayan bir teknoloji. Detaylı bilgi istiyorsanız Technopat Youtube sayfasından bu konular hakkında video izleyerek bilgi alabilirsiniz.

75Hz kullanamayacağımı nereden çıkardın onu anlamadım. Evet Freesyncli biliyorum ve Freesync özelliğini kullanamıyorum. Evet V-Sync FPS sabitliyor ve monitör 75Hz olduğu için 75FPS ye sabitliyor ama yinede yatay kırılma oluyor bazı oyunlarda malesef. Bu gün okuduğum yazıda da V-synclede yatay kırılma olacağı ve Nvidia kontrol panelinden Adaptive Dikey Senkronizasyon açılarak önüne geçilebileceği yazıyor. Şuan işteyim ve eve gidince deneyeceğim. Dikey Senkronizasyon yazsının da linkini koydum faydalanın. Hz değerinin Freesync le bir ilgisi yok monitör zaten 75 Hz ve o şekilde çalışıyor.

75 FPS'in üstüne çıkınca yırtılmalar olacaktır elbette. Yırtılma olmasını istemiyorsanız önerim 144 Hz bir monitör. FPS türü oyunlarda GTX 1060, 144 Hz bir monitöre yeteceğini düşünüyorum.

75Hz kullanamayacağımı nereden çıkardın onu anlamadım. Evet Freesyncli biliyorum ve Freesync özelliğini kullanamıyorum. Evet V-Sync FPS sabitliyor ve monitör 75Hz olduğu için 75FPS ye sabitliyor ama yinede yatay kırılma oluyor bazı oyunlarda malesef. Bu gün okuduğum yazıda da V-synclede yatay kırılma olacağı ve Nvidia kontrol panelinden Adaptive Dikey Senkronizasyon açılarak önüne geçilebileceği yazıyor. Şuan işteyim ve eve gidince deneyeceğim. Dikey Senkronizasyon yazsının da linkini koydum faydalanın. Hz değerinin Freesync le bir ilgisi yok monitör zaten 75 Hz ve o şekilde çalışıyor.
Adsız.png

Bahsettiğiniz monitöre sahibim ve 1920x1080 çözünürlüğünde maksimum 60 Hz kullanabiliyorum. 1366x768 çözünürlüğünde 75 Hz kullanabiliyorum. 1920x1080 çözünürlüğünde 75 Hz kullanabilmem için AMD kartımın olması gereklidir.

Monitör 75 Hz fakat bu değer sadece AMD kartlar ile çalışıyor yada ben çalıştırmayı başaramadım.
Monitör 75 Hz olacak diye illaki 75 Hz'de çalışacak diye bir durum söz konusu olamaz.

Monitörün 22 inç olanını 75Hz değerinde kullanıyorum GTX 1060'la. Tabii ki 75Hz değerinde kullanabilirsin.

Yırtılma sorusuna gelince, ben öyle dikkat çekecek bir yırtılma sorununa denk gelmiyorum. Genellikle FPS oynarım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı