GTX 1060 için 75 Hz Display Portlu Monitör Önerisi

1 MS yazanlar bile gerçekte 1 MS'i sorunsuz, sağlıklı bir şekilde verememekte. AG241QG Modelim var Overdrive'dan Medium yerine Strong'a alıyorum daha hızlı tepkime süresi için fazlasıyla Ghosting, hayaletlenme olmakta ve rahatsız edici. Aynı durum Dell S2417DG ile de oldu. Response Time'ı Normal moddan Fast moda alınca aynıları oldu. Yani sağlıklı bir şekilde 1 MS nasıl kullanılıyor merak ediyorum?
@Recep Baltaş @Ali Güngör cevaplarsanız çok sevinirim ben de bundan dolayı kafayı yemek üzereyim.
@Recep Baltaş @Ali Güngör cevaplarsanız çok sevinirim ben de bundan dolayı kafayı yemek üzereyim.
Monitörü 1 ms'ye alınca ''inverse ghosting'' denen olay oluyor. Bu olmadan 1ms'de kullanabilmenin imkanı yok mu?

Bu yüzden MS değerine takılmayın diyoruz. MS monitör seçerken birinci öncelik olamaz. Kaliteli panelli bir monitör alsanız, 5 MS olsa bile böyle sorunlar yaşamazsınız.
Yani monitörlerin hiçbirisini 1 ms de kullanamayacak mıyız? Her kullandığımız monitörde inverse ghosting olayı mı oluşacak?

Hayır. Dediğim gibi kaliteli bir panelli monitör kullanırsanız ghosting yaşamazsınız. Örnek vermek gerekirse şu an VA panelli, 4 MS bir monitör kullanıyorum. Ne ghosting, ne de çeşitli sorunlar yaşamadım. Fakat daha önceki kullandığım kalitesiz panelli, 1 MS monitörlerde bariz şekillerde ghosting sorunlarına rastlıyordum.

Hayır. Dediğim gibi kaliteli bir panelli monitör kullanırsanız ghosting yaşamazsınız. Örnek vermek gerekirse şu an VA panelli, 4 MS bir monitör kullanıyorum. Ne ghosting, ne de çeşitli sorunlar yaşamadım. Fakat daha önceki kullandığım kalitesiz panelli, 1 MS monitörlerde bariz şekillerde ghosting sorunlarına rastlıyordum.
Ya sizden tek isteğim 1 ms de ghosting olmadan color banding olmadan çalışabilecek bir monitör tavsiyesi, lütfen böyle bir monitör varsa söyleyin.
Önceki monitörde 3 ms de ghosting sorunu olmuyor fakat 1 ms de her türlü oluyordu. Benim söylemek istediğim 1 ms de ghosting olmayan bir monitör var mı?

Bu yüzden MS değerine takılmayın diyoruz. MS monitör seçerken birinci öncelik olamaz. Kaliteli panelli bir monitör alsanız, 5 MS olsa bile böyle sorunlar yaşamazsınız.

Medium ile Strong modlarında Dağlar kadar fark var. Medium moda aldığım zaman Overdriver'ı Ghosting olmamakta. Strong modda aşırı derecede rahatsız ediyor. Bunun kaç MS olduğunu ölçebileceğim bir program var mı? Bir de Ghosting sorunu oyun içinde de yırtılmalara sebep olur mu?
AGON AG241QG Overdrive Ghosting sorunu adlı konu açtım orayı onaylayabilirseniz oradan tartışalım @Jira

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı