75 Hz monitörde 75 altında FPS problem çıkartır mı?

SpectrumXs

Centipat
Arkadaşlar perşembe günü yeni sistem sipariş ettim. Ryzen 5 2600 ve RX 580 4 GB var. Ben yanına da 75 Hz monitör alacağım, bazı arkadaşlar yanlış anlamadıysam 75 Hz monitörde 75'den düşük FPS alırsan kasma hissi oluşur diyor. Beni aydınlatın ona göre 75 Hz mi yoksa 60 Hz mi monitör almalıyım?

Arkadaşlar perşembe günü yeni sistem sipariş ettim. Ryzen 5 2600 ve RX 580 4 GB var. Ben yanına da 75 Hz monitör alacağım, bazı arkadaşlar yanlış anlamadıysam 75 Hz monitörde 75'den düşük FPS alırsan kasma hissi oluşur diyor. Beni aydınlatın ona göre 75 Hz mi yoksa 60 Hz mi monitör almalıyım?
Sorun yaşamazsın.

Tabi kide 75Hz almalısın. Hatta bütçeni ve alacağın monitörü söylersen daha iyi öneride bulunabiliriz. 75Hz monitör alırsan ve 65FPS alırsan 65FPS görürsün. Ama 60Hz monitör alığ 65FPS alırsan 60FPS görürsün. Akıcılıktan bahsetmiyorum.

Hangi Hz monitör alırsan al, özellikle 60 FPS'in altında akıcılığın kaybolduğunu hissedersin. Soruna gelecek olursam, 75Hz bir monitörde 75 FPS'in altına düşmen ile 144Hz bir monitörde 75 FPS ve altında seyretmen aynı şey. İki durumda da 75 FPS ve altında değer alıyorsun ve iki cihaz da sana 75 FPS ve altındaki görüntüyü rahat bir şekilde sunabiliyor. Çünkü ikisi de minimum 75Hz tazeleme değerini karşılıyor.

Eğer sistemin genel olarak 75 FPS ve üzerinde performans sunan bir sistemse ve bütçen varsa, 120-144Hz civarında bir monitör alman daha hoş olur.

Tabi kide 75Hz almalısın. Hatta bütçeni ve alacağın monitörü söylersen daha iyi öneride bulunabiliriz. 75Hz monitör alırsan ve 65FPS alırsan 65FPS görürsün. Ama 60Hz monitör alığ 65FPS alırsan 60FPS görürsün. Akıcılıktan bahsetmiyorum.
AOC G2260VWQ6 21.5" 1920x1080 1ms 75Hz (Analog+HDMI+Display) Full HD FreeSync Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com
Bunu almayı düşünüyorum bütçede en fazla 650-700 tl civarı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı