75 Hz Monitörde FPS'i 75'e sabitlemek

GorkemKazak

Megapat
75 Hz Monitörde FPS'i 75'e sabitlersem mi daha az kırılma yaşarım yoksa FPS'yi sınırlamazsam mı daha az kırılma yaşarım? V-Sync input lag yaratıyor dolayısıyla onu açmıyorum.

Eğer Hz değerinden fazla veya az FPS alırsanız görüntü işlenmesi ve gösterilmesi arasında milisaniyelik bir fark olur. 75'e sabitlerseniz görüntü aynı anda işlenecek ve ekrana verecektir.

V-Sync kapatıp Riva'dan FPS sabitlersen, yırtılma görmekten oyun oynayamazsın. En mantıklısı @tlhxyz'nin dediği gibi; NVIDIA ise uyarlamalı kullanmak. Bunlar geçici çözümler ama, bu seçenekler ötelemeye neden olabilir. G-Sync ya da Free-Sync şart. 75 Hz monitörde de bu teknolojiler çok sağlıklı çalışmıyor diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
V-Sync kapatıp Riva'dan FPS sabitlersen, yırtılma görmekten oyun oynayamazsın. En mantıklısı @tlhxyz'nin dediği gibi; NVIDIA ise uyarlamalı kullanmak. Bunlar geçici çözümler ama, bu seçenekler ötelemeye neden olabilir. G-Sync ya da Free-Sync şart. 75 Hz monitörde de bu teknolojiler çok sağlıklı çalışmıyor diye düşünüyorum.
Monitörüm Free-Sync destekliyor. Ancak ekran kartım NVIDIA. Denetim masasında G-Sync ayarını bulamıyorum. Display port girişi yok HDMI girişi var ve onunla bağlı Monitörüm. Ne yapabilirim? Ve Oyunlarda V-sync açmak Yerine denetim masasından Uyarlamalı yapmanın farkı nedir?

Monitörüm Free-Sync destekliyor. Ancak ekran kartım NVIDIA. Denetim masasında G-Sync ayarını bulamıyorum. Display port girişi yok HDMI girişi var ve onunla bağlı Monitörüm. Ne yapabilirim? Ve Oyunlarda V-sync açmak Yerine denetim masasından Uyarlamalı yapmanın farkı nedir?
Display Port olmadan G-Sync açamazsınız. V-Symc sabitlenen FPS değerinin altına düştüğünde takılmalara neden olur, uyarlamalı seçeneği ise yırtılmalara. Yani V-Sync seçeneğine göre daha mantıklı oluyor. Gecikme konusunda ne durumda bilmiyorum, kontrol etmedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı