İstanbul Ümraniye'de oturuyorum. 1 sene önce apartmanın hemen yanına dolap koydular o şekilde vdsl'e geçiş yaptım. Az önce firmayı aradığımda bana 46 Mbps desteklediğini,90 olarak gözüken şeyin iç teçhizat kapasitesinin olduğunu söyledi.Yani desteklemiyormuş..
Güncel..
Güncel değerlerini tekrar paylaş lütfen. İşimden alakalı foruma giriş yapma imkanım olmadı en az 3 gündür.
Güncel değerlerinde maksimum hız 90 üzeri olup aktif paketinde hala 30 SNR üzeri değer alıyorsan 75 Mbps hızı rahatlıkla alırsın. Kime gidersen git bunu söyler bilgisi ve tecrübesi olan kişiler.
Hangi firma üzerinden aboneliğin var hatırlamıyorum. Ancak sana 46 Mbps desteklediğini,90 olarak gözüken şeyin iç teçhizat kapasitesinin olduğunu söyleyen kişi uykusundan uyanamamış galiba.
Saha dolabında örnek olarak maksimum 50 Mbps hız alabileceğin bir durum olduğunda modem üzerinde bu değerin üzerinde bir değer göremezsin.
Sana bu bilgiyi veren kişi maksimum hızı değil sorunsuz kullanabileceğin hızı söylediğini düşünsek bile resmen saçmalamış. Hattın 75 Mbps hızı çok rahat destekliyor.
Senin değerlerini görüp 75 Mbps hız alabilirsin diyenlere güvenmeyip sömürmeye devam eden mantığa kanarsan sen bilirsin.
Risk almayım diyorsan eğer 50 Mbps paket al. SNR değerin bu hızda 20 dB altına kesinlikle düşmeyecektir.
75 Mbps hızda 15 dB SNR altına zaten düşmez paylaştığın değerlere bakarsak.
Bundan sebep 75 Mbps üzeri hıza geçmek senden geçiyor.
Ayrıca 35 Mbps hıza 30 üzeri SNR gören çok nedir kişiler var.
Mantıklı düşün az ve araştır. SNR değeri ile paket hızı arasındaki orantıyı bul.