750-800 TL'ye Bisiklet Tavsiyesi

Dostum kusura bakma konuyu geç fark ettim :) Senin de dediğin gibi sıfır bir bisiklet alırsan üzerindeki donanımlar giriş seviyesi kalır. Sokaklarda gördüğün bisikletler ile karşılaştırılamayacak kadar iyi olacak olsa da profesyonel biri için çok giriş seviyesi kalır.

700-800 liraya alacağın standart bir bisiklette genelde hep aynı vites kolu ve arka aktarıcının olduğunu görürsün.
Shimano TX-35 aktarıcı, TZ-21 ruble ve Shimano ST-EF40 vites kolları, giriş seviyesi bir bisikletin olmazsa olmazlarıdır :) Bu donanımlar bile 1-2 sene çok rahat taşır seni ancak XC150'nin mekanik disk frenleri 97 kiloluk bir adamı kolay kolay durdurmaz haberin olsun.

Bu yüzden ikinci el ve özellikle de Hidrolik Disk frenleri olan bir bisiklet tercih edeceksin.
800 liraya KRON'un en alt seviye dağ bisikletini almaktansa az kullanılmış, 3-4 üst seri hem de hidrolik disk frenli bir bisikletini almak daha mantıklı olur.
3 ay veya 1 sene kullanıldı diye erimiyor o bisikletler merak etmeyesin, temiz kullanılmışsa 100TL verip detaylı bir bakıma sokarsın, yeni gibi olur :)

En azından Ghost SE1175 falan alabilirsin, veya KRON XC500 gibi, hem de tertemiz.

Ghost marka hakkında hiç bilgim yok diyebilirim. Kron alabilirim sanırım almışken 29 Jant olsun istiyorum Boyum 1.83 Kadro boyunu da 17-18-19 arasında seçeceğim sanırım büyük gelir mi bana bu boy kadrolar?

Arkadaşlar hafta sonları çalıştığımı söylemiştim. Babamın yanında inşaatta çalışıyorum önceden günlük 50tl alırken şimdi 60tl alıyorum bu yüzden bütçemi arttırmaya karar verdim. Bisiklet alırken babamdan da yardım isteyeceğim almışken orta seviye olsun istiyorum ve sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres bu bisiklette karar kıldım inşallah ben alana kadar satılmaz. Yoksa aynısından bulmak zorunda kalacağım :). En geç haziran sonuna alırım diye düşünüyorum.

Bisiklet iyi mi? Bu fiyata daha iyi alınabilir mi? @BilgisayarKurdu @Bulut Uzer

Gayet güzel bir seçim. Specialized tercih etmekle iyi yapmışsın. Bileşenler konusun da çok fazla beğenmemiş olsam bile yine de için rahat bir şekilde al kullan. Ayrıca bütçeyi arttırdığına göre olur da bu satılırsa gidip Kron,Salcano vs gibi markalara yönelme. Bu bütçe ile Trek,Gt,Specialized,Scott,Ghost gibi markalara yönel. Diğer parçaları her zaman alırsın ama kadro beş para etmedikten sonra pek bir önemi kalmıyor. Tercih ettiklerini eklediğin de etiketlersen yardımcı olmaya çalışırız yine.

Sizinle aynı düşüncedeyim diyebilirim. @BilgisayarKurdu nun bisikletle ilgili bütün konularını inceledim, okudum. Kadronun iyi olmasını beni en azından 2-3 sene götürmesini istiyorum. Diğer bileşenlerini de inceledim. Arka aktarıcı idare eder gibi de ön aktarıcı hoşuma gitmedi. Kadro rengi ve kadro hoşuma gitti diğer bileşenleri değiştirebilirim zamanla.

Birde Orbis Plus marka bisikletler varda onlar hakkında pek bir bilgim yok. Sizin 1250 tl ye kadar öneriniz varsa söylerseniz sevinirim. Aradığım kriterler basit:
1-Kadro iyi olsun çok uzun süre değiştirmeden kullanabileyim.
2-1.83 boyundayım ortalama 95 kiloyum 26 jantta dev gibi kalıyorum 29 jant alacağım bisikleti.
3-Hidrolik disk olsun.
4-Kadro boyu hakkında bir bilgim yok 18-19'' olur sanırım bana.
5-Vites sistemi 9-10 lu olursa benim için iyi olur çünkü ilerde en az 9-10 sistem kullanacağım için 7-8 sistem alırsam Ruble-Vites Kolları-Aktarıcılar-Zincir hepsini birden değiştirmek ağır gelir, bütçemi sağlar. 9 veya 10'lu sistem olursa tek tek değiştirebilirim parçaları.

Biraz baktım sana uygunları iyiden kötüye doğru sıraladım. Bekleyip birincisini yada ikincisini al derim. Aynakolu Truvativ,maşa Manitou, Xt arka, deore ön aktarıcılı olan ilk seçeneği bekleyip almanı öneririm yada ikinciyi. Birincinin tek kötü yanı 17.9inc olması. Ama ikinci seçenekde gayet iyi ve 19.9inc kadro boyu var, sana uygun. Bekleyemem dersen Giant'ı önerebilirim.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres

Düzenleme; ne kadar Salcano kadrolara güvenme desem de bileşenlerine bakarak bunu ikinci tercih edebilirsin. Ağır şekilde kullanmadıkça kadro hiç bir şekilde sana sorun çıkarmaz.

Son düzenleme:
Yalnız ben 29 Jant almayı planlıyorum. Bir bu fiyatlara en iyisi Trek sanırım :).

Şuna bakabilirsin. Pazarlık yapabilirsin belki. Bunlar dışında da pek önerim olmuyacaktır. Hem uygun hem de düzgün bir şey almak zor. Ya direk yüklü bir miktar verip sağlam marka sağlam bir bisiklet alırsın, ya da toplama yaparak kendi tercih ettiklerini toplarsın. Aceleye getireymeye çalışmamanı öneririm, beklemekten zarar gelmez.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı