750 Ti i5 4460 sistem yükseltme önerisi

cinar1110

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam arkadaşlar, sistemimi ilk aldığımda yetiyordu fakat şu zamanlarda drop yemeye başlıyorum çok, performans düştü. CS2, FiveM ve GTA 5 oynuyorum genelde.

• Ekran kartı: GTX 750 Ti 4 GB (ekran kartına çok bütçe ayıramam, değişmeyi düşünmüyorum.)
  • İşlemci: Intel i5 4460 3.20 GHz.
  • RAM: 2x4 8 GB (kaç MHz bilmiyorum.)
  • Soğutucu: Aliexpressten almıştım yetiyor sıcaklık değerleri normal. RGB'li bir şey :D
  • Anakart: Turbox B85, LGA 1150 soket var.
Ben işlemci tarafında i7 4790, RAM'de ise Corsair Vengeance düşündüm, 2x8 GB teki 1600 MHz. İkisinde uygun fiyata buldum, ne düşünüyorsunuz?

Herkese selam arkadaşlar, sistemimi ilk aldığımda yetiyordu fakat şu zamanlarda drop yemeye başlıyorum çok, performans düştü. CS2, FiveM ve GTA 5 oynuyorum genelde.

• Ekran kartı: GTX 750 Ti 4 GB (ekran kartına çok bütçe ayıramam, değişmeyi düşünmüyorum.)
  • İşlemci: Intel i5 4460 3.20 GHz.
  • RAM: 2x4 8 GB (kaç MHz bilmiyorum.)
  • Soğutucu: Aliexpressten almıştım yetiyor sıcaklık değerleri normal. RGB'li bir şey :D
  • Anakart: Turbox B85, LGA 1150 soket var.
Ben işlemci tarafında i7 4790, RAM'de ise Corsair Vengeance düşündüm, 2x8 GB teki 1600 MHz. İkisinde uygun fiyata buldum, ne düşünüyorsunuz?
Aslında takabileceğin işlemciyi zaten yazmışsın. Onun dışında başka pek seçenek yok gibi. Anakartın OC desteği olsaydı K serisi bir İ5 dweneyebilirdin ama i7 varken gerek yok. Bir testte tam olarak emin olmamakla beraber 4790 işlemci R5 1600AF den birazdaha performanslı diye okudum yada izledim zamanında araştırmıştım. Ramlari 16 GB yapmak gayet mantıklı çünkü kendimde denemiştim benzer bir sistemde, sistemde atıyorum 8GB tek slot ram varken GTA 5 7GB civarı ram kullanırken 8,4 toplam 12 GB takılıyken 11 GB ram kullandığını görmüştüm. İ5 4590 VE 750 Ti sistemde. 16 rahat yeter bence. Fakat tavsiyem ekran kartını en azından 1050 yapman. FPS olarak farkedecektir. PSU sorunu olmaz zaten TDP değerleri çok benzer bu kartların. Bende i5 4590 ile 750 Ti kullanırken 1050 ye geçmiştim. Bu sistemlerle yayın bile yapnmıştım. Nvenc kodlayıcıya sahip olduğundan. Daha sonra anakart işlemci ramleri satıp ryzene geçiş yaptım ekran kartını yine 1050 devam ettim uzun süre. 1050 Ti yerine ucuz yollu tek fan 1050 çok güzel olur.

Aslında takabileceğin işlemciyi zaten yazmışsın. Onun dışında başka pek seçenek yok gibi. Anakartın OC desteği olsaydı k serisi bir i5 dweneyebilirdin ama i7 varken gerek yok. Bir testte tam olarak emin olmamakla beraber 4790 işlemci R5 1600 AF'den biraz daha performanslı diye okudum ya da izledim zamanında araştırmıştım. RAM'leri 16 GB yapmak gayet mantıklı çünkü kendimde denemiştim benzer bir sistemde, sistemde atıyorum 8 GB tek slot RAM varken GTA 5 7GB civarı RAM kullanırken 8,4 toplam 12 GB takılıyken 11 GB RAM kullandığını görmüştüm. i5 4590 ve 750 Ti sistemde. 16 rahat yeter bence. Fakat tavsiyem ekran kartını en azından 1050 yapman. FPS olarak fark edecektir. PSU sorunu olmaz zaten TDP değerleri çok benzer bu kartların. Bende i5 4590 ile 750 Ti kullanırken 1050'ye geçmiştim. Bu sistemlerle yayın bile yapnmıştım. NVENC kodlayıcıya sahip olduğundan. Daha sonra anakart işlemci RAM'leri satıp Ryzen'e geçiş yaptım ekran kartını yine 1050 devam ettim uzun süre. 1050 Ti yerine ucuz yollu tek fan 1050 çok güzel olur.

Hocam yani işlemci ve RAM konusunda almamı öneriyorsunuz. İkisi zaten 2500 TL tutuyor. Rahatça çıkarırım bütçeyi. Ayrıca 1050 konusunda haklısınız ama şu an öyle bir şey düşünmüyorum. Teşekkürler hocam sağ olun var olun.

Hocam yani işlemci ve RAM konusunda almamı öneriyorsunuz. İkisi zaten 2500 TL tutuyor. Rahatça çıkarırım bütçeyi. Ayrıca 1050 konusunda haklısınız ama şu an öyle bir şey düşünmüyorum. Teşekkürler hocam sağ olun var olun.
İşlemci ve ram değiştirmek bence mantıklı evet ama totalde bakarsanız aslında bu masrafı yapacağınız bütçe var ise sistemin alt yapısını satın üzerine 2500 3000 TL ekleyin. Ryzen 5 e geçebilirsiniz belki diye düşünüyorum.

İşlemci ve RAM değiştirmek bence mantıklı evet ama Total'de bakarsanız aslında bu masrafı yapacağınız bütçe var ise sistemin alt yapısını satın üzerine 2500 3000 TL ekleyin. Ryzen 5'e geçebilirsiniz belki diye düşünüyorum.

Ryzen 5 ile kötü anılarım var. Bir daha geçmeyi düşünmüyorum.

Ryzen 5 ile kötü anılarım var. Bir daha geçmeyi düşünmüyorum.
O zaman birşey diyemem belki fiyatlarını bilmiyorum ama takım olarak i5 9400f sistem varsa bakılabilir. Şimdi bu sistem sisiznle konuştuğumuz benimde açıkcası hala hoşuma giden bir sistem çünkü zamanında pahalı olup alınamayan işlemciler gibi düşündüğünüzde şuan hala yeterli performansta olması bazı oyunlarda güzel geliyor. Bende de misal hala i5 2400s h61 vardır. Çünkü 1050 gibi bir kart taktığınızda GTA 5 gibi oyunları çok rahat oynatır. İ7 4790 bir seçenek ama iyi bir yatırımmı onu tam tartışmak lazım. Seçim sizin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı