750 Ti için LGA 775 işlemci önerisi

Yusuf E.

Hectopat
Yeni bir sistem toplamak istiyorum. Sistem için anakart, RAM, ekran kartı karar verdim ama işlemciye bir türlü karar veremedim. 150 TL'yi aşmaması gerekiyor, elimde Q6600 işlemci var. Bu işlemci ekran kartını darboğaz olmadan çalıştırır diye düşünüyorum ama ekran kartından verim alamayacağımı da biliyorum. Size sorum max. 120 TL'ye darboğaz olmadan bir şekilde en fazla verim alabileceğim LGA 775 pin Intel işlemci hangisidir? Seneye sistemi değiştirmeyi düşünüyorum zaten, bana şimdilik yetebilecek bir işlemci olabilir çok ağır oyunlar oynamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aliexpress'den LGA 775 için modlanmış Xeon E5450 veya Xeon X5460 alabilirsiniz. İkisi de oyun testlerine bakıldığında 750 Ti ekran kartını besleyecek düzeyde.

Fakat anakart bilgisi vermediğiniz için kesin bir şey söyleyemiyorum uyumluluk konusunda. Anakartınızın modeli ile biraz araştırma yapmanızı öneririm. Özellikle elinizdeki anakart ile yazdığım Xeon işlemcileri sorunsuz kullanan varsa uyumluluk konusunda soru işareti kalmayacağını düşünüyorum.

Üzgünüm biraz geç geri dönüş yapabildim. Asus P5G41C-M LX anakart ve E5450 sanırım uyumlu ben yine de size de danışmak istedim. X5460 ve E5450 arasında araştırdığıma göre performans açısından pek bir fark ta göremedim ve şuanki dolar kurunu da degerlendirdigimizde aralarında 35-40TL gibi bir fark var. E5450 almayı düşünüyorum. Bu işlemciye Online Shop Yüksek Kaliteli PC CPU Soğutucu Soğutma Fan Soğutucu Intel LGA775 1155 AMD AM2 AM3 için 754 Toptan Fiyat | Aliexpress Mobile bu soğutucyla ne kadar overclock yapabilirim?

Eğer toplayabilirsem bu sistemi,

Ekran Kartı GTX750 Ti

İşlemci E5450

RAM 4GB 1066MHz Quad Rank LP Reg ECC ModuleStandard 512M X 72 ECC 1066MHz 240-pin Registered DIMMDDR3, 1.5V, CL7, FBGA, Gold (Ramler hakkında pek bir bilgim olmadığından ne bulduysam attım)

300W PSU

P5G41C-M LX Anakart

Uyumsuz parça varsa yazarsanız sevinirim, teşekkürler!
Aliexpress'den LGA 775 için modlanmış Xeon E5450 veya Xeon X5460 alabilirsiniz. İkisi de oyun testlerine bakıldığında 750 Ti ekran kartını besleyecek düzeyde.

Fakat anakart bilgisi vermediğiniz için kesin bir şey söyleyemiyorum uyumluluk konusunda. Anakartınızın modeli ile biraz araştırma yapmanızı öneririm. Özellikle elinizdeki anakart ile yazdığım Xeon işlemcileri sorunsuz kullanan varsa uyumluluk konusunda soru işareti kalmayacağını düşünüyorum.

Üzgünüm biraz geç geri dönüş yapabildim. Asus P5G41C-M LX anakart ve E5450 sanırım uyumlu ben yine de size de danışmak istedim. X5460 ve E5450 arasında araştırdığıma göre performans açısından pek bir fark ta göremedim ve şuanki dolar kurunu da degerlendirdigimizde aralarında 35-40TL gibi bir fark var. E5450 almayı düşünüyorum. Bu işlemciye Online Shop Yüksek Kaliteli PC CPU Soğutucu Soğutma Fan Soğutucu Intel LGA775 1155 AMD AM2 AM3 için 754 Toptan Fiyat | Aliexpress Mobile bu soğutucyla ne kadar overclock yapabilirim?

Eğer toplayabilirsem bu sistemi,

Ekran Kartı GTX750 Ti

İşlemci E5450

RAM 4GB 1066MHz Quad Rank LP Reg ECC ModuleStandard 512M X 72 ECC 1066MHz 240-pin Registered DIMMDDR3, 1.5V, CL7, FBGA, Gold (Ramler hakkında pek bir bilgim olmadığından ne bulduysam attım)

300W PSU

P5G41C-M LX Anakart

Uyumsuz parça varsa yazarsanız sevinirim, teşekkürler!
Asrock 970M Pro3 ve FX 6300 alın derim

@Yusuf E. Anakartınız ile Xeon E5450 kullananlar ve hatta overclock rehberi yapanlar mevcut. Ondan dolayı işlemci ile anakart arasında uyumsuzluk olacağını sanmam.

Fakat linkini attığınız soğutucu gerçekten çok kalitesiz ve kötü bir soğutucu. Bırakın overclock yapmayı fabrika çıkışlı halinde bile stok soğutucudan daha kötü değerler bile görebilirsiniz.

Overclock yapmayı düşünüyorsanız soğutucu için en az 100-150 TL ayırmanız gerekmekte bana göre.

RAM ise tamamen ayrı bir konu. Sizin yazdığınıza göre belirttiğiniz RAM, ECC RAM. Her ne kadar Xeon işlemciler ECC RAM desteklese de anakartın sayfasına gidip özelliklerine bakarsak RAM kısmında ECC olmayan RAM'lerin desteklendiğini görebiliyoruz. ECC RAM desteklenmiyor diye kesin bir şey yazmıyor ama desteklendiğini de belirten bir şey yok.

Güç kaynağını da ayrıntılı belirtin. 12V kanalından tamamen 300W verse bile orta bir ekran kartı ile o kadar güç az gelebilir. Ayrıca güç kaynağının 300W vermeme olasılığı da var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı