7500 TL RTX 3060 Ti sistem için monitör önerisi

Bu ikisinden birini tercih etmeni öneririm. Monster olan ghosting sorunlu.

Ghosting çok sorun yaratacak bir şey mi bilmediğim için soruyorum?

Ghosting çok sorun yaratacak bir şey mi bilmediğim için soruyorum?

Evet sıkıntı yaratır, özellikle oyunlarda. Monitörün tepki süresi çok yavaş olduğunda ve monitörün yenileme hızı yüksek olduğunda (144Hz gibi) monitördeki görüntüler arkasında hayalet iz bırakır. Aşağıdaki resimde Monster'ın sahip olduğu ghosting derecesine bakabilirsiniz.

1687973180373.png

Gerçekten çok fazla ghostinge sahip. Bu sadece oyunlarda da sorun yaratmaz. Bir internet sayfasında aşağı yukarı yaparken bile yazılar birbirine girer bu kadar yüksek ghosting seviyelerinde. Kendi deneyimimden biliyorum. Ayrıca monitörde fazlaca black smearingde var. Black smearing ne derseniz siyah renklerin kayması diyebiliriz genel olarak. Ufonun arkasında gördüğünüz siyahlık black smearing oluyor. Nasıl bir şey olduğunu aşağıdaki videolarda görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

O yüzden VA panel yerine bir IPS tercih etmek kesinlikle daha iyi bir tercih olacaktır benim gözümde.

Evet sıkıntı yaratır, özellikle oyunlarda. Monitörün tepki süresi çok yavaş olduğunda ve monitörün yenileme hızı yüksek olduğunda (144Hz gibi) monitördeki görüntüler arkasında hayalet iz bırakır. Aşağıdaki resimde Monster'ın sahip olduğu ghosting derecesine bakabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1839709

Gerçekten çok fazla ghostinge sahip. Bu sadece oyunlarda da sorun yaratmaz. Bir internet sayfasında aşağı yukarı yaparken bile yazılar birbirine girer bu kadar yüksek ghosting seviyelerinde. Kendi deneyimimden biliyorum. Ayrıca monitörde fazlaca Black smearingde var. Black smearing ne derseniz siyah renklerin kayması diyebiliriz genel olarak. UFO'nun arkasında gördüğünüz siyahlık Black smearing oluyor. Nasıl bir şey olduğunu aşağıdaki videolarda görebilirsiniz.

O yüzden VA panel yerine bir IPS tercih etmek kesinlikle daha iyi bir tercih olacaktır benim gözümde.

Dediğiniz gibiyse ciddi bir sorun gibi duruyor bu sorunları yaşamayacağım bir monitor tavsiyenız var mı? (uzun süre kullanacağım)

Omen 25i veya 27g2spu önerimdir. Linklerini bıraktım zaten önceki yanıtlarımda.

3060 Ti 2K destekliyor diye biliyorum 27g2spu modeli ile kullanabilir miyim 2K çözünürlükte

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı