7500 TL'ye sistem toplama

Bütçe
7500

TheSerdar27

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar uzun zamandır bir sistem toplamaya çalışıyorum. En sonunda karar verdim ama işlemci, güç kaynağı vs... Pek emin değilim bana yardımcı olursanız ve tavsiyede bulunursanız sevinirim...
Sistemimdeki bileşenler şunlar not: Toplam bütçem 7500 TL'dir ama bütçenin dışına "çok çıkmayan" bir şey varsa arttırabilirim.

• İşlemci: AMD Ryzen 3 3100.
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H.
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3000MHz DDR4 RAM (CMK16GX4M2D3000C16)
  • Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1650 Super Gaming X 4G.
  • SSD: Samsung SATA 870 EVO, 500 GB Okuma/Yazma: 560/530
  • Güç kaynağı: FSP Hyper k 500W 80+
  • Kasa: Power Boost VK-G1030RGB USB 3.0 tempered glass pencereli RGB 4 fanlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka masaüstümü laptopmu laptopsa tavsiyem:

Masaüstü ise bence:BADH3DJ9 kodlu Özel Toplama Bilgisayar
Kanka masaüstümü laptopmu laptopsa tavsiyem:

Masaüstü ise bence:BADH3DJ9 kodlu Özel Toplama Bilgisayar

4 GB'lık ASUS GTX 128 Bit ekran kartı seçmiştim kalmamış.

Güç kaynağı iyi, değişmesine gerek yok. Kasa değişmeli, daha ucuza daha fazla performans almak istiyorsanız i3 10100F ile B460M alınabilir. RAM'ler değişebilir, OC yapıldığında sizi yarı yolda bırakabilir. Bütçe kısıtlı olduğu için 100-120 lira daha ucuz olan Patriot Burst alınabilir. RAM'ler için de tavsiyem bu. Artan bütçeyle ekran kartı yükseltilebilir.

Önemli not: Eğer render vb. gibi işlerle uğraşıyorsanız işlemci R3 3100 kalsa daha iyi olur.

Ne önerebilirsin?

Kasa olarak da;

Kasa olarak da;
500W yetecek bir sisteme bütçenin dışına çıkan bir PSU önermek mi? FSP Hyper K gayet kalitelidir, değişmesine gerek yok.

@FurkannC niye o emojiyi attığınızı da söylerseniz sevinirim. Yanlışım varsa bilgileneyim.

Son düzenleme:
Gigabyte B450M S2H. model anakartı kullanıyorum açıkcası çok tercih edilen bir kart olsada yazılımsal olarak pekte iyi bir kart değil. Farklı bir marka tercih etmenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı