7500 TL'ye yayın için PC toplama

Benim sistemim zaten @Neko hocamın sistemi sadece ufak değişikler yaptım. Ama arkadaş isterse 1080p için RX580 kullanacağım.

Estağfurullah hocam, biz size yardım için burdayız. Bence oyunculukta size 1080p yetecektir. Yine de derseniz 2K toplarım.
AMD den anlamıyorum ki mesela 2 işlemci var birinin sonunda X var bu X nedir bunu internette araştırsam da bilmediğimden kendim kullanış olarak ne işe yara gerekir mi gerekmez mi bilemiyorum kafam karışıyor sistemi topluyorum mesela bütçe sınırı geçiyor X ibareli işlemciyi çıkartıyorum sonra diyorum acaba bu X benim ne işime yarayacak Ryzen 7 1700 ün Intel de hangi işlemci serisine karşılık geldiğini bile bilmiyorum daha onu araştıracaktım unuttum tahminim en az bir i7 6700k ya denk geliyordur inşallah kıyaslama olarak kafam benim patlıcan patates çorba salata ne ararsan var şu an.

Hocam X serisi kendi kendine overclock yapabiliyor. Ancak bence buna gerek yok, kendiniz overclock yapınca pek bir anlamı kalmıyor. İntel de de rakibi yok Ryzen 7'nin. Hocam 1080 p mi 2K mı karar verin.

@Paradoks X'li modeller XFR teknolojisini barındırıyor, başka bir artısı yok. Aslında X olmayan modellerde de XFR teknolojisi var ama daha zayıf. Atıyorum temel frekans 3GHz, turbo frekans 4GHz ise XFR sayesinde turbo frekans +100MHz daha ekliyor. Eğer sıcaklık 60 derecenin altındaysa +100MHz daha artış oluyor. X'li olmayan modellerde +50MHz artış oluyor.

Ryzen 7 1700'ün Intel karşılığı Core i7 6900K.

Hocam X serisi kendi kendine overclock yapabiliyor. Ancak bence buna gerek yok, kendiniz overclock yapınca pek bir anlamı kalmıyor. İntel de de rakibi yok Ryzen 7'nin. Hocam 1080 p mi 2K mı karar verin.
2K'da ne değişecek 1080 ne değişecek bilmiyorum yalnızca monitörü mü değiştireceksin? Biraz beklersen ben bi kendi bildiğim şekilde dizeyim siz bir yorumlayın diyeceğim ama bir sitede var bir sitede yok hadi isimlerini versem kafam karışıyor yine birisi a150 birisi b150 birisi c150 ya ben bütçemi belirlesem kuruşu kuruşuna sonrada Ali abiyle Recep abiye danışsam dönüş yaparlarsa onların önerdiğini alsam çok güzel olur o zaman ne soru sorarım ne kafamda dert mert hiç bir şey kalmaz

Nefret ettim bilgisayarı üretenden de pazarlayandan da bu ne arkadaş 2 gram beynim vardı artık ondan da endişeliyim

Nefret ettim bilgisayarı üretenden de pazarlayandan da bu ne arkadaş 2 gram beynim vardı artık ondan da endişeliyim
Hocam siz hiç merak etmeyin ben uygun bütçeye uygun bir PC toplayacağım. Peki mouse, fare, klavye, kulaklık ister misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…