75000 TL sistem toplama

Bütçe
75-100k

Ravsr113

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus tuf 4060ti 8GB
Amd ryzen 5 5600
Asus b450mk II
Meslek
Öğrenci
Yeni yıl başladığı gibi 75kya sistem mi almalıyım yoksa yıl sonuna doğru 100kya 5000 serili fiyat performans bir sistem mi dizmeliyim?
2K da oyunları high da 90 FPS oynatabilsin yeterli benim için. Bir de Warzone oynuyorum.

Şu anki sistemim:
ASUS TUF 4060 Ti 8 GB
AMD Ryzen 5600 2K da zorlanan bir sistem denilebilir bazı oyunlarda o yüzden yükseltip en azından 3 4 yıl 2 k da kafam rahat olsun istiyorum. Önerileriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:

75k TL'lik Sistem​

• Avantajlar: Daha erken bir yükseltme yaparak hemen performans artışı sağlayabilirsiniz. Bu, mevcut oyun deneyiminizi iyileştirir.
  • Dezavantajlar: 75k TL'lik bir bütçeyle, 5000 serisi gibi en yeni donanımları almak zor olabilir. Bu da uzun vadede daha hızlı bir yükseltme ihtiyacı doğurabilir.

100k TL'lik Sistem (Yıl Sonuna Doğru)​

• Avantajlar: Daha yüksek bütçe ile 5000 serisi gibi en yeni ve güçlü donanımları alabilirsiniz. Bu, 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda 90 FPS ve üzeri performans sağlar.
  • Dezavantajlar: Yıl sonuna kadar beklemek, mevcut sisteminizle bir süre daha idare etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Öneriler​

• GPU: RTX 5000 serisi veya AMD RX 7000 serisi kartlar, 2K çözünürlükte yüksek performans sağlar2.
  • CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D veya Intel Core i7-13700K gibi güçlü işlemciler, oyun performansınızı artırır.
  • RAM: En az 16 GB DDR5 RAM, oyunlarda daha iyi performans sağlar.
  • Depolama: 1TB NVMe SSD, hızlı yükleme süreleri ve yeterli depolama alanı sunar.
Eğer hemen bir yükseltme yapmak istiyorsanız, 75k TL'lik bir sistemle de performans artışı sağlayabilirsiniz. Ancak, uzun vadede daha güçlü bir sistem istiyorsanız, yıl sonuna kadar bekleyip 100k TL'lik bir bütçeyle 5000 serisi donanımları almak daha mantıklı olabilir.

75k TL'lik Sistem​

• Avantajlar: Daha erken bir yükseltme yaparak hemen performans artışı sağlayabilirsiniz. Bu, mevcut oyun deneyiminizi iyileştirir.
  • Dezavantajlar: 75k TL'lik bir bütçeyle, 5000 serisi gibi en yeni donanımları almak zor olabilir. Bu da uzun vadede daha hızlı bir yükseltme ihtiyacı doğurabilir.

100k TL'lik Sistem (Yıl Sonuna Doğru)​

• Avantajlar: Daha yüksek bütçe ile 5000 serisi gibi en yeni ve güçlü donanımları alabilirsiniz. Bu, 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda 90 FPS ve üzeri performans sağlar.
  • Dezavantajlar: Yıl sonuna kadar beklemek, mevcut sisteminizle bir süre daha idare etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Öneriler​

• GPU: RTX 5000 serisi veya AMD RX 7000 serisi kartlar, 2K çözünürlükte yüksek performans sağlar2.
  • CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D veya Intel Core i7-13700K gibi güçlü işlemciler, oyun performansınızı artırır.
  • RAM: En az 16 GB DDR5 RAM, oyunlarda daha iyi performans sağlar.
  • Depolama: 1TB NVMe SSD, hızlı yükleme süreleri ve yeterli depolama alanı sunar.
Eğer hemen bir yükseltme yapmak istiyorsanız, 75k TL'lik bir sistemle de performans artışı sağlayabilirsiniz. Ancak, uzun vadede daha güçlü bir sistem istiyorsanız, yıl sonuna kadar bekleyip 100k TL'lik bir bütçeyle 5000 serisi donanımları almak daha mantıklı olabilir.
Hocam bu kadar uğraş için çok teşekkür ederim sene sonuna kadar beklemek en doğrusu hikaye oyunları biraz bekleyebilir.

Hocam 100klık sistemde 2 k da nasıl 90 FPS alıyorsun. 4K da alırsın o FPS'leri. @schrea
Hocam aşırı pahalır diye bir korkuda var. ama sanırım en fazla %20 lik bi zam gelir pclere. 5000 serisi çıktığı an fiyat perfonmans bir sistem toplayacağım.

Hocam bu kadar uğraş için çok teşekkür ederim sene sonuna kadar beklemek en doğrusu hikaye oyunları biraz bekleyebilir.

Hocam aşırı pahalır diye bir korkuda var. ama sanırım en fazla %20 lik bi zam gelir pclere. 5000 serisi çıktığı an fiyat perfonmans bir sistem toplayacağım.
sıkıntı yok yardımcı olduysam sevındım

Hocam aşırı pahalır diye bir korkuda var. Ama sanırım en fazla %20'lik bir zam gelir pclere. 5000 serisi çıktığı an fiyat performans bir sistem toplayacağım.

5000 serisi çıkarsa fiyatı yüksekten çıkar. Onlar çıkana kadar dolarda artar. Bence beklemek kârli bir iş değil. Şu anki sistemi satıp güzel bir 4080 Super'li sistem almanız daha iyi olur.

5000 serisi çıkarsa fiyatı yüksekten çıkar. Onlar çıkana kadar dolarda artar. Bence beklemek kârli bir iş değil. Şu anki sistemi satıp güzel bir 4080 Super'li sistem almanız daha iyi olup
palid 4080 superli bir sistem buldum.
1732021230198.png

Bu sistem şuanki sistemimi 20 25 e satabilirsem direkt alacabileceğim fiyatta.
beni 3 sene götürür mü 2k da acaba?

Palid 4080 Super'li bir sistem buldum.
Eki Görüntüle 2355520
Bu sistem şu anki sistemimi 20 25'e satabilirsem direkt alacabileceğim fiyatta.
Beni 3 sene götürür mü 2K da acaba?

4K da bile getirir hocam. Ama fiyat konusunda bir şey diyemem. Daha uyguna bulunabilir. Ryzen tarafına da bakmanızı tavsiye ederim. Isıtıcı almaya gerek yok 😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı