Çözüldü 7500F - 4060 sisteme güç gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OAGCA44

Megapat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast KF560C36BBE/16
SSD veya HDD modeli
XPG Gammix S70 Blade.
Ekran kartı
DDR5 6400 (OC) MHz mATX anakart
Anakart
ASUS Prime A620M-E-CSM A620 AM5 soket
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz.
Herkese merhaba, arkadaşlar. Bugün yaşadığım bir konu hakkında yardımınızı almak istedim. Masaüstü bilgisayarım düne kadar sıkıntısız çalışıyordu ancak bugün açılmıyor. Kasaya bir anlık güç gider gibi oluyor ışıklar yanıp 1 saniye içerisinde sönüyor. Belki çözüm olur diye anakartı ve bileşenleri sök tak yapmayı denedim ancak çözüm olmadı. Güç kablosunu da değiştirdim fakat sonuç aynı. Aşağıya donanım listesini ve ekleyebilirsem kısa bir videosunu ekleyeceğim. Her türlü yardıma açığım çok teşekkürler.

ASUS Prime A620M-E-CSM A620 AM5 soket DDR5 6400 (OC) MHz mATX anakart.
ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti.
Kingston Fury Beast KF560C36BBE/16 X2.
XPG Gammix S70 Blade.
Frisby 600W 80+Bronze

Watch unnamed | Streamable Buraya kısa bir videosunu ekledim.

Çözüm
Hocam 600W gayet yeterli ama PSU'nun markası bir tık problemli gözüküyor sorun PSU'dan olabilir.

Çok kaliteli ürün değil hocam bakalım yarın test ettireceğim bozulmuşsa garantisiyle uğraşmayı düşünmüyorum (karşılayacağını da düşünmüyorum) yeni düzgün bir tane alırım sanırım.

Herkese merhaba, arkadaşlar. Bugün yaşadığım bir konu hakkında yardımınızı almak istedim. Masaüstü bilgisayarım düne kadar sıkıntısız çalışıyordu ancak bugün açılmıyor. Kasaya bir anlık güç gider gibi oluyor ışıklar yanıp 1 saniye içerisinde sönüyor. Belki çözüm olur diye anakartı ve bileşenleri sök tak yapmayı denedim ancak çözüm olmadı. Güç kablosunu da değiştirdim fakat sonuç aynı. Aşağıya donanım listesini ve ekleyebilirsem kısa bir videosunu ekleyeceğim. Her türlü yardıma açığım çok teşekkürler.

XPG Gammix S70 Blade.
Frisby 600W 80+Bronze

Watch unnamed | Streamable buraya kısa bir videosunu ekledim.

Çözümü yanan PSU'yu değiştirerek bulduk maalesef elektrik kesintisinden ötürü PSU yanmış. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Aynı problemi yakın zamanda arkadaşımda yaşadık. Biz de her şeyi psu değiştirme dahil denedik ama olmadı garantide işlemcinin arıza verdiğini söylediler ve değişim sağladılar.

Kasaya bir anlık güç gider gibi oluyor ışıklar yanıp 1 saniye içerisinde sönüyor.

Aynı problemi yakın zamanda arkadaşımda yaşadık. Biz de her şeyi PSU değiştirme dahil denedik ama olmadı garantide işlemcinin arıza verdiğini söylediler ve değişim sağladılar.

Bu sen yaşadinmi yanlış hatirliyor olabilirsin o yüzden bir Power değiştirsin ondan sonra cevaplasın :D

Kasaya bir anlık güç gider gibi oluyor ışıklar yanıp 1 saniye içerisinde sönüyor.

Bu sen yaşadinmi yanlış hatirliyor olabilirsin o yüzden bir Power değiştirsin ondan sonra cevaplasın :D
Üzerinden bir ay bile geçmedi ve inan o kadar uğraştık ki... Yine de senin dediğin gibi alternatifleri denesin sonra.😂

Başka Power ile dene bakalim olmadi anakart al başka onda dene oda olmadi ekran kartı olabilir ya da RAM'den kaynaklaniyor da olabilir 600W o sisteme yetersiz 750W 80Plus bir Power al :D

Cooler Master'ın sitesinde hesaplama aracıyla hesap yaptığımda 279 watt bir güç sarfiyatı olduğu çıkıyor. Aldığım yerde gayet yeterli olacağını söylemişti ancak yarın dediğiniz gibi başka bir PSU ile deneme yapacağım, bakalım çözüm olacak mı? Geçenlerde bir elektrik kesintisi yaşadık ondan kaynaklı anakart veya PSU zarar görmüş olabilir diye düşünüyorum. Bakalım artık 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 600W gayet yeterli ama PSU'nun markası bir tık problemli gözüküyor sorun PSU'dan olabilir.

Çok kaliteli ürün değil hocam bakalım yarın test ettireceğim bozulmuşsa garantisiyle uğraşmayı düşünmüyorum (karşılayacağını da düşünmüyorum) yeni düzgün bir tane alırım sanırım.

XPG Gammix S70 Blade.
Frisby 600W 80+Bronze

Watch unnamed | Streamable buraya kısa bir videosunu ekledim.

Çözümü yanan PSU'yu değiştirerek bulduk maalesef elektrik kesintisinden ötürü PSU yanmış. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı