Ben karışmıyorum ya çok allak bullak olaylar var tek diyeceğim şey şudur düzgün 9000 serisi yani XFX dışında alırsan sıkıntı çekersin 5000 serisi zaten ayrı bir dünya 4000 serisi saçma pahlı bir şey demek çok mantıksız geliyor.
@FroZe35 çok şeye sardı artık bu PC ben anlamıyorum.
Afedersinde her ili markada düzgün ürün çıkarmıyor artık hepsini yok o var yok bu var yani bağıra bağıra sö*mek geçiyormiçimden afedersinde ağzım bozuldu hiçbiri iyi iş yapmıyor yaklaşık 2022 ten 2025 arası çıkmış hiçbir şey adam akılı değil stabil değil onu geçtim Windows bile sadece Ryzen 9000 serisi için Windows 11 Windows 10 için 24H2 getirdi Intel işlemcileri kernel sorunlardan yananlar oldu işlemci bozuk dendi Ryzen 1600 2600X 3500'üm yandı win11/10 24H2'den kaynaklı ben konuşmak istemiyorum daha fazla böyle daha sakin daha iyi bilen insanların söylemesi taraftarındayım.
Kısacası herkes parasına bakıyor biz düşük bütçeli kasa dizerken örnek size oluyor olan ben de biliyorum 200k verdikten sonra düzgün çalıştırmasını düşük fiyata düzgün çalışan PC kalmadı uzun ömürlü ne olduysa size oldu bana oldu ben 5800X im yanıyordu bak işlemci 42 derece Max görüyor Be Quiet Dark Pro Elite vardı yanıyordu 14900KS yanıyordu sadece bu saçma sa*ak davrandıklarından dolayı firmaların benim gözümde Microsoft AMD ile anlaşıp 24H2'yi tamamen 9000 Ryzen.
(Ryzen 1000-8000 arası hiçbiri 24H2 laptop ta dahil olmak üzere stabil çalışmıyor Intel işlemciler can çekişiyor)
İçin stabil olarak sundu şöyle bir şeyde ekleyim Intel işlemcilerde evet sorun vardı ama bozulmasında arkasından itekleyen 24H2 yani Microsoft'un suçudur kernel seviyesindeki hataları çözmeyi 25H2 getirmeyi planlıyorlar yok AI yok o yok şu tüketiciyi yok etiler a*asını satayım.
Size sistem önermeye kalksak AMD'nin 9000 serisindeki Sapphire gibi bir markanın ürününde stabil çalışmıyor ya koskoca Sapphire bunu fark etmiyor mu da ürünü kullanıma sunuyor onu geçtim la ASUS'ta bile 9000 serisi tabil çalışmıyor Recep Baltaş video paylaşmış adam bile şikayet çi bir XFX adam akılı yapıyor oda çok pahlı ASUS'tan pahlı öneremiyorum 2 el desen %90 sıkıntılı nediyim ben insanlara RAM desen eskisi gibi kaliteli kalmamış hiçbir şey SSD desen hepsi fiyatan kaçıp 2K'lık şeyi 3 4K ya satıyorlar anakartlar 7800x3D 9070XTLI sisteme a serisi anakart öneriyorlar hazır sistem satarken b serisi yapayım diyorsun üstüne 4K biniyor fazladan sıfır b serisi anakart paradı biniyor hadi AMD'yi geçtim Intel'e geçiyorsun 14600KF veya 12700KF veya 14700F veya kf yanına H610 ayn yansın anakart (yanmaz çalışır ama ziyan olur) olmaz yani mantıken kaldıramaz üstüne koyuyorsun sen bir de 4070 5070 falan ölüyor zaten ama sistem ucuz önermek 1 2 sene sonra anakartan sıkıntı çekecek ama başka bir şeyden sorun çıkacak kasa PSU'ya gelsek hepsi berbat düzgün seçeyim diyorsun biniyor 3K falan saçmalık yani ben nasıl önereyim sana 40k da sıkıntı çekmeden kullanabileceğiniz PC sadece sende değil yani ne bileyim tıkandım hocam kaldım yani sorunlar say say bitmiyor kaliteli ürün oldun diyoruz oluyor 40k 50k senin bütçe 28k dı la saçmalık yemin ederim anlam veremiyorum artık.
(Kusuruma bakmayın firmaların hepsine salladım düşük segment ve orta segment önemsenmediği için sadece kustum bu nefreti öneremiyorum insanlara çocuklara sistem ya bu hafta 7 kişi sordu senin bütçede 4 5 sene götürsün diyor yardımcı olayım diyorum yok abi olmuyor illa işlemci iyi GPU iyi geri kalan çöp yani kullanmasan beklesen daha iyisini alsan iyi ben sana nasıl önereyim onu önerdim diyelim ki sıkıntı çektin içim nasıl rahat edecek nasıl uyuyacağım ben rahatça?)
Senlik veya bir başkasıyla alakası yok markaların büyük firma ve şirketlerin düşük orta segment umursamamsından dolayı siz bu sıkıntıları çekiyorsunuz.