7500F işlemci 97 dereceyi gördü

jShopple

Centipat
Daha fazla  
İşlemcim Ryzen 5 7500F ve son bir haftaya yakın bir süredir çok ısınmaya başladı. Hatta bugün 97 derece gördüm ben bile şaşırdım. Bütçe dostu önereceğiniz 240mm veya 360mm sıvı soğutma var mı? Bir de neden bu kadar çok ısınıyor olabilir?

Termal macundan dolayı bu kadar çok ısınıyor olabilir. Soğutma değiştirmeden önce bir kontrol edin derim.

İşlemcim Ryzen 5 7500F ve son bir haftaya yakın bir süredir çok ısınmaya başladı. Hatta bugün 97 derece gördüm ben bile şaşırdım. Bütçe dostu önereceğiniz 240mm veya 360mm sıvı soğutma var mı? Bir de neden bu kadar çok ısınıyor olabilir?

Isınan bir işlemci stok fansa normal fakat 97 biraz fazla özellikle kış aylarında bütçeniz nedir sıvı soğutma şart mı?

Aynı işlemci 50 derece ilk macuna sonra soğutmaya bakın.

Bütçe dostu ürün arıyorsan bu soğutucuyu SELAM150 kodu ile 449TL ye alabilirsin. İşlemcin ortalama 65-75 derece arasında oyundayken çalışır.

İyi bir termal macun alıp Thermalright Pearless Assasin 120(ışıklı istiyorsanız eğer SE modeline de bakabilirsiniz) modeline bakın derim F/P bir ürün.

Bilgisayarı vatandan 2024 Haziran da aldım ve stok fan var. Bütçem maksimum 3,5-4K ama sıvı soğutma 360mm alırsam kasayı da değiştirmem gerekir. Kasayı zaten değiştireceğim fakat yazın değiştireceğim o yüzden yaza kadar idare etmem lazım.

Bilgisayarı vatandan 2024 Haziran da aldım ve stok fan var. Bütçem maksimum 3,5-4K ama sıvı soğutma 360mm alırsam kasayı da değiştirmem gerekir. Kasayı zaten değiştireceğim fakat yazın değiştireceğim o yüzden yaza kadar idare etmem lazım.
Undervolt yapmanızı öneririm . R5 5500 işlemcime TermalRight tf7 termal macun bakımı yaptığımda stress testinde 80 dereceyi görüyordu . 0.10 civarı performansa etki etmeyecek şekilde uv yaptım ve şuan stress testinde 73 derece. CS2 uzun süreli oynanışta 60 dereceyi geçmiyor. 0.10 performansa gözle görülmeyecek şekilde etki eder ama fps düşüşü yaşamazsınız. Tavsiye ederim. Ben Asus anakartımın biosundan yapmıştım AsRock nasıldır bilmiyorum yabancı youtuberlerden bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı