İşlemcim Ryzen 5 7500F ve son bir haftaya yakın bir süredir çok ısınmaya başladı. Hatta bugün 97 derece gördüm ben bile şaşırdım. Bütçe dostu önereceğiniz 240mm veya 360mm sıvı soğutma var mı? Bir de neden bu kadar çok ısınıyor olabilir?
İşlemcim Ryzen 5 7500F ve son bir haftaya yakın bir süredir çok ısınmaya başladı. Hatta bugün 97 derece gördüm ben bile şaşırdım. Bütçe dostu önereceğiniz 240mm veya 360mm sıvı soğutma var mı? Bir de neden bu kadar çok ısınıyor olabilir?
Undervolt yapmanızı öneririm . R5 5500 işlemcime TermalRight tf7 termal macun bakımı yaptığımda stress testinde 80 dereceyi görüyordu . 0.10 civarı performansa etki etmeyecek şekilde uv yaptım ve şuan stress testinde 73 derece. CS2 uzun süreli oynanışta 60 dereceyi geçmiyor. 0.10 performansa gözle görülmeyecek şekilde etki eder ama fps düşüşü yaşamazsınız. Tavsiye ederim. Ben Asus anakartımın biosundan yapmıştım AsRock nasıldır bilmiyorum yabancı youtuberlerden bakabilirsin.Bilgisayarı vatandan 2024 Haziran da aldım ve stok fan var. Bütçem maksimum 3,5-4K ama sıvı soğutma 360mm alırsam kasayı da değiştirmem gerekir. Kasayı zaten değiştireceğim fakat yazın değiştireceğim o yüzden yaza kadar idare etmem lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.