7500F işlemci sürekli 4.7-4.8 GHz civarında çalışıyor

em1nnww

Picopat
Daha fazla  
Selamlar 7500F kullanıyorum. İşlemci sürekli 4.7 4.8 GHz civarında çalışıyor. Boşta bu durum normal mi? Boştaylen işlemci sıcaklıgı da 40-45 derece.

Dosya Ekleri

• IMG_4169.jpeg
    IMG_4169.jpeg
    172,3 KB · Görüntüleme: 54
Aynısı bende var baktım bende az önce 4.10 ile 4,5 arasında gidip geliyordu. Zaten temel frekans 3,7 OC yapıldı mı işlemcinize bende yapıldı. Frekans hızınız gayet iyi bence.

Aynısı bende var baktım bende az önce 4.10 ile 4,5 arasında gidip geliyordu. Zaten temel frekans 3,7 OC yapıldı mı işlemcinize bende yapıldı. Frekans hızınız gayet iyi bence.
Aynen öyle çokta bir sıkıntı yok zaten sıcaklık değerlerinde. Yük altında 90 100 görüyorsa sıkıntı.

Hiç yapmadım hocam nereden bakabilirim yapılıp yapılmadığına.

Büyük ihtimalle işlemci Turbo Boost açıktır. Konu hakkında araştırma yaparsan yapman gerekenleri bulabilirsin, Technopat'ta da bir rehber vardı.

Hocam bir sadece OC bölümünden RAM'ları 6000MHz çektim onun dışındada dokunmadım akşam bir bakayım açık olabilir.

Aynen öyle çokta bir sıkıntı yok zaten sıcaklık değerlerinde. Yük altında 90 100 görüyorsa sıkıntı.
max 70 gördüm

Son düzenleme:

Hocam bir sadece OC bölümünden RAM'ları 6000MHz çektim onun dışındada dokunmadım akşam bir bakayım açık olabilir.

Max 70 gördüm.

Hazır sistem mi aldınız? Genellikle hazır sistem alınca birleştiren kişi OC yapıp gönderiyor. Bence kontrol etmeye bile gerek yok frekans yüksek ve ısı gayet düşük. Benim yük altında 78 dereceyi görüyor. Benim değerler bile iyi sayılır. Seninki süper bence. Soğutma ne kullanıyorsunuz? Bende şu an kule tipi soğutucu var.

max 70 gördüm
Sıkıntı yok. Ramler ile de alakası yok.

Hazır sistem mi aldınız? Genellikle hazır sistem alınca birleştiren kişi OC yapıp gönderiyor. Bence kontrol etmeye bile gerek yok frekans yüksek ve ısı gayet düşük. Benim yük altında 78 dereceyi görüyor. Benim değerler bile iyi sayılır. Seninki süper bence. Soğutma ne kullanıyorsunuz? Bende şu an kule tipi soğutucu var.
yok hocam kendim sıfır topladım 240mm sıvı soğutma var

Bende de aynı durum var CPB PBO kapadım fark etmedi. Sıcaklık az, kullanım az ama frekans hep yüksek. 3.9 ghz sürekli. Boştayken bile. Nedenini çözemedim yeni bilgisayar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı