3uncubayezit
Femtopat
Daha fazla  

Merhaba:
İlgili Sistemim:
7500F
Gigabyte B650 Gaming X AX V2
Arctic Freezer e-Sports Duo
PBO kapalıyken;
Max sıcaklığım 71, 5°
Cinebench R23 Benchmark Score da 14060
Yükte Max çekilen Watt değeri ise 90-92W
PBO açık hâlde;
+200MHz
Curve Optimizer -17 negative offset
PBO limit motherboard seçili
Max sıcaklığım 80-82°
Cinebench R23 Score da 14500 civarı
Yükte çekilen Max watt ise 103W civarı
PBO limit Auto'da iken watt değerinin 90W'larda kaldığını ancak motherboard seçili iken frekans da artırdığımda 100Wları geçtiğini fark ettim. Şu reddit konusunda PBO limiti motherboard seçtiğimiz takdirde işlemciye gereğinden fazla güç verdiğini yazmış adamın birisi.
Ben de ayrıca manuel seçeneğine bakayım dedim ve fotoğraftaki değerleri gördüm. Bu değerler eğer motherboard degerleri ise gözüme çok geldi. Çünkü ppt 420000MW watt a çevirdiğimde 420W olduğunu öğrendim ki bu hiç normal değil. Motherboard seçtiğim tüm senaryolarda sıcaklıklar 75°nin üzerinde kalıyor ve MHz de pek artıramıyorum. Bu değerleri manuel girmek istesem kaç girmem gerek? Önümüz yaz ve işlemcimin Max performans ama daha önemlisimin sıcaklıkta çalışmasını sağlamak istiyorum.
Yardım eden herkese teşekkür ederim şimdiden.
@AceTeq hocam birkaç konuda bu undervolt ve OC ile ilgili bilginizin olduğunu gördüm, bu yüzden sizi de etiketleyeyim dedim.

İlgili Sistemim:
7500F
Gigabyte B650 Gaming X AX V2
Arctic Freezer e-Sports Duo
PBO kapalıyken;
Max sıcaklığım 71, 5°
Cinebench R23 Benchmark Score da 14060
Yükte Max çekilen Watt değeri ise 90-92W
PBO açık hâlde;
+200MHz
Curve Optimizer -17 negative offset
PBO limit motherboard seçili
Max sıcaklığım 80-82°
Cinebench R23 Score da 14500 civarı
Yükte çekilen Max watt ise 103W civarı
PBO limit Auto'da iken watt değerinin 90W'larda kaldığını ancak motherboard seçili iken frekans da artırdığımda 100Wları geçtiğini fark ettim. Şu reddit konusunda PBO limiti motherboard seçtiğimiz takdirde işlemciye gereğinden fazla güç verdiğini yazmış adamın birisi.
Ben de ayrıca manuel seçeneğine bakayım dedim ve fotoğraftaki değerleri gördüm. Bu değerler eğer motherboard degerleri ise gözüme çok geldi. Çünkü ppt 420000MW watt a çevirdiğimde 420W olduğunu öğrendim ki bu hiç normal değil. Motherboard seçtiğim tüm senaryolarda sıcaklıklar 75°nin üzerinde kalıyor ve MHz de pek artıramıyorum. Bu değerleri manuel girmek istesem kaç girmem gerek? Önümüz yaz ve işlemcimin Max performans ama daha önemlisimin sıcaklıkta çalışmasını sağlamak istiyorum.
Yardım eden herkese teşekkür ederim şimdiden.
@AceTeq hocam birkaç konuda bu undervolt ve OC ile ilgili bilginizin olduğunu gördüm, bu yüzden sizi de etiketleyeyim dedim.
Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör: