7500TL Monitör Önerisi

Bütçe
7500

Şerif Metehan

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3500X - Sapphire Nitro+ 6600XT - Apacer Panther 16GB(8x2) 3000MHz - DeepCool 650W PF650 80+ - MSI B450M-A PRO MAX
Arkadaşlar merhaba. Ben monitör almayı düşünüyorum, şu an MSI Optix G241 24" 144Hz IPS modelini kullanıyorum ve memnunum. Çoğunlukla Valorant ve CS:GO oynuyorum ve 240Hz değerinde bir monitör almayı planlıyorum. Şu anki monitörümü satmadan yeni bir tane alacağım. Birkaç tane monitör buldum ve kararsız kaldım. Panel tipi konusunda aşırı kararsızım. Arkadaşımda marka ve modelini hatırlamadığım bir monitör vardı, monitörün tepkime süresini hızlıya aldığımızda parlaklık fazlasıyla düşüyordu ve bu görüntü kalitesini benim açımdan çok olumsuz etkiliyordu, bu özelliğin adını bilmediğim için böyle açıklamak zorunda kaldım. Bu bahsettiğim sorunu yaşamayacağım bir monitör almayı düşünüyorum. Bulduğum birkaç monitörün linkini sizlerle paylaşıyorum, düşüncelerinizi önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba. Ben monitör almayı düşünüyorum, şu an MSI Optix G241 24" 144Hz IPS modelini kullanıyorum ve memnunum. Çoğunlukla Valorant ve CS:GO oynuyorum ve 240Hz değerinde bir monitör almayı planlıyorum. Şu anki monitörümü satmadan yeni bir tane alacağım. Birkaç tane monitör buldum ve kararsız kaldım. Panel tipi konusunda aşırı kararsızım. Arkadaşımda marka ve modelini hatırlamadığım bir monitör vardı, monitörün tepkime süresini hızlıya aldığımızda parlaklık fazlasıyla düşüyordu ve bu görüntü kalitesini benim açımdan çok olumsuz etkiliyordu, bu özelliğin adını bilmediğim için böyle açıklamak zorunda kaldım. Bu bahsettiğim sorunu yaşamayacağım bir monitör almayı düşünüyorum. Bulduğum birkaç monitörün linkini sizlerle paylaşıyorum, düşüncelerinizi önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

AOC olan 2 monitör, Dell ve Viewsonic iyidir.

Öyleyse neden bütün e-spor sektörü BenQ kullanıyor?

Markanın 1 ürünü mü var?
ASUS panel olarak daha iyi, yenileme hızı olarak daha iyi, tasarım olarak da çok çok daha iyi.
BenQ nerede öne geçiyor tam olarak?

Arkadaşlar biraz araştırdım ASUS monitörde coil whine sorunuyla karşılaşan birçok kişi var, o yüzden biraz bu monitörden uzaklaşmaya başladım. AOC 24G2zu 23.8", BenQ Zowie XL2540k arasında kaldım. Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım.

Arkadaşlar biraz araştırdım ASUS monitörde coil whine sorunuyla karşılaşan birçok kişi var, o yüzden biraz bu monitörden uzaklaşmaya başladım. AOC 24G2zu 23.8", BenQ Zowie XL2540k arasında kaldım. Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım.

Hocam 2 seçeneğe düştüyseniz tabii ki AOC almalısınız. TN panel almayın.

Adam FPS oynayacağım diyor IPS öneriyorsunuz.

Önerdiğiniz monitörde ghosting var.

Ben monitör önermedim. Kendi söyledikleri arasından seçim yaptım. Kesin olarak bu olsun demiyorum, IPS panel almasını öneriyorum. Bilgisayarda sadece oyun FPS oyunları oynanmıyor. Normal internette dolaşırken bile IPS ve TN panel farkı bariz şekilde fark ediyor. Neden renkleri daha güzel bir monitör almak varken almasın. BenQ tarafının öne çıktığı bir özellikte yok. Yenileme hızları genel aynı, tasarım olarak BenQ tarafı berbat. 10 senelik bir monitörüm vardı onun çerçevelerine benziyor. Minimum 240 Hz, IPS panel, ince çerçeveler ve güncel bir tasarıma sahip, kronik sorunları olmayan bir monitör tercih edilmeli. Arkadaşın yerine tabii ki karar veremem ama TN panelleri deneyimlediğim için renk konusunda tatmin etmez diyorum. Renkleri problem etmezse alabilir. Ancak alması için sebep yok çünkü BenQ tarafının almak için öne çıkan bir tarafı yok.

Adam FPS oynayacağım diyor IPS öneriyorsunuz.

Şunu söylemenizde ayrı bir ironi. Sanki BenQ 360Hz hala panelden bahsediyorsunuz. Hepsi 240Hz zaten. Büyük bir fiyat avantajı olmadığı sürece aynı yenileme hızına IPS panel alınır neden TN panel alınsın. Markaların fanboyu olmaya gerek yok. Fiyatına göre en iyi performansı hangisi veriyorsa o alınır.

Son düzenleme:
Herkese tavsiye için teşekkür ederim. BenQ monitör zamlandığı için direkt seçimim AOC oldu. Gelince ilk deneyimimi aktarırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı