750TL M.2 SSD tavsiyesi

Mc_Neyzen

Centipat
SSD için bütçem maksimum 750TL. 250GB yetmeyeceği için 500-480 GB almak istiyorum. Anakartım MSI X570 GAMING PRO Carbon işlemcimde Ryzen 5 3600X. Bunlara en iyi uyumlu SSD'yi almak istiyorum. Fakat bu PCI 4.0 ve 3.0 mevzusu kafamı karıştırdı. Bir de bazı SSD'lerde PCI 3.0 X4 yazıyor. 3 mü almak gerekiyor 4 mü yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu okuma yazma hızları açısından da güzel bir m2 ssd tavsiye ederim.
SSD için bütçem maksimum 750TL. 250GB yetmeyeceği için 500-480 GB almak istiyorum. Anakartım MSI X570 GAMING PRO Carbon işlemcimde Ryzen 5 3600X. Bunlara en iyi uyumlu SSD'yi almak istiyorum. Fakat bu PCI 4.0 ve 3.0 mevzusu kafamı karıştırdı. Bir de bazı SSD'lerde PCI 3.0 X4 yazıyor. 3 mü almak gerekiyor 4 mü yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Pci 3.0 ve 4.0 arasındaki fark ise okuma yazma hızlarının farklılığını gösteren grafiği de şuraya bırakıyorum. Grafik üzerinde böyle olsa da ben birçok test videosunu izlediğimde gözlemlediğim oyunlarda özellikle mili saniyeler oynuyor.

Dosya Ekleri

• How-Fast-Is-PCIe-NVMe-4.0.jpg
    How-Fast-Is-PCIe-NVMe-4.0.jpg
    34,1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Bu okuma yazma hızları açısından da güzel bir m2 ssd tavsiye ederim.

Pci 3.0 ve 4.0 arasındaki fark ise okuma yazma hızlarının farklılığını gösteren grafiği de şuraya bırakıyorum. Grafik üzerinde böyle olsa da ben birçok test videosunu izlediğimde gözlemlediğim oyunlarda özellikle mili saniyeler oynuyor.
4.0 ile 3.0 fiyatları nerdeyse yarı yarıya ama performasn yarı yarıya değil diyorsun yani

4.0 ile 3.0 fiyatları nerdeyse yarı yarıya ama performasn yarı yarıya değil diyorsun yani
Aynen öyle, şu videoyu izlersen emin olacaksın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen öyle, şu videoyu izlersen emin olacaksın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki şu ikisinden hangisi sence

Okuma yazma hızları daha yüksek bunlar var uygun fiyatlı

Peki şu ikisinden hangisi sence

Okuma yazma hızları daha yüksek bunlar var uygun fiyatlı
Bütçem 750 tl dediğin için ben uygun fiyatlı öneri yapmıştım. Alabiliyorsan Samsung 970 Evo tabii ki de 3500 okuma 2500 yazma müthiş değerler.

Bütçe varsa kesinlikle Samsung. Sonra Corsair düşünülmeli. İkisi de çok kaliteli ürünler. Toshiba SSD alanında kullanıcıları yarı yolda bırakmış firma.
Şuan toshiba rc 500 m2 ssd + toshiba tr 200 1tb ssd kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok, cayır cayır. Kimi neyi yarı yolda bırakmış acaba?

Bütçe varsa kesinlikle Samsung. Sonra Corsair düşünülmeli. İkisi de çok kaliteli ürünler. Toshiba SSD alanında kullanıcıları yarı yolda bırakmış firma.
Bütçem 750 tl dediğin için ben uygun fiyatlı öneri yapmıştım. Alabiliyorsan Samsung 970 Evo tabii ki de 3500 okuma 2500 yazma müthiş değerler.

O zaman hayırlı olsun bana. Samsung aldım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı