75Hz IPS vs 144Hz TN

Ey Technopat ahalisi benim şu an kullandigim monitor 75Hz IPS panel ama bunu satip, 2. el 144Hz bu monitoru ya da bu monitoru alabilme firsatim var. İyi guzel ama TN paneli hiç kullanmadim ve hakkinda cok kotu yorumlar okudum. Önceden hiç TN, VA panel kullanmamis biri olarak korkularim var. Goruntu kalitesi soylenildigi kadar kotu mu yoksa abartıyorlar mi? Monitoru degistirme amacim, genelde CS:GO ve GTAV oynuyorum ve ekran yirtilmasi vs cok oluyor. 144Hz alsam cok bir fark olur mu? 75Hz CS:GO rank kasmak için uygun mudur?

CS rank kasacaksanız 144 TN alın.

TN panel kalitesine göre görüntü kalitesi çok değişiyor ama genel olarak abartıyorlar. Kaliteli bir TN panelin görüntü kalitesi sizi tatmin eder. IPS, VA ve TN 3 paneli de hala aktif olarak kullanıyorum ve oyun için TN'yi tek geçerim çünkü oyun demek benim için FPS oyunları demek.
FPS ve Online oyun bağımlısı iseniz TN gerçekten iyi ama Single oynuyorsanız IPS daha iyi bir seçenek olabilir.

Bu arada XL2411p için o fiyat bana biraz fazla geldi, zamanında XG2401 XL2401p arasında kalmıştım ve XG2401'in renklerinin daha canlı olması ve daha güncel teknolojileri desteklemesi nedeniyle XG2401 almıştım. Şu an 4000 TL gibi bir fiyatı var, eskiden daha pahalıydı. XL2401P'de Sync teknolojileri yok.

XG2402 bulabilirseniz tavsiye ederim.

Hocam peki Gamepower var 1100TL'ye VA panel siz hepsini kullandiginiz için sor uyorum alınır mı?
VA alman iyi olur VA panel görüntü kalitesi olarak İPS den iyidir. Işık sızması ve ölü piksel oranı daha azdır. VA al derim.
1100tl ye Gamepower marka VA panel var alinirmi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı