75Hz Monitörün 60Hz Görünmesi

LG 25UM58-P 25" 5ms (2xHDMI) Full HD IPS Monitör Fiyatı
Çoğu sinema filmi 16:9'dan daha geniş. O yüzden 16:9 ekranlarda alt ve üstte siyah bant görünür. 21:9 ekranda o filmler 21:9 ise tam ekranda izlenir.
Aynı.

Son düzenleme:
Nasıl yani ? Ben bu monitörü almayı düşünüyorum. Alsam direk bağlasam 75 hz de kullanamayacak mıyım?
Aleti beğenmeyen arkadaşlar varmış, kişisel mesele haklıdır değildir yorum yapamam. Kendi deneyimlerim şöyle:
Monitörü alalı 1 yıl oluyor almamdaki sebepler 1ms oluşu FREESYNC gibi AMD tabanlı özellikler. Monitör kasa tasarımı olarak orta kalitede, hatta orta üst de denebilir. Monitörün DVI HDMI VGA gibi çıkışları var. Monitör 60Hz tam destek sunarken 75Hz overclock olarak sunabiliyor 75Hz denedim ve oldukça sorunsuz bir şekilde kullandım. Monitör bana biraz kırılgan geldi. Söküp takması kolay. Monitörü 20-30 kereden fazla arabada kutusu olmadan direk kucağımda taşıdım. Arada kenarlarını çarptım, dönerken elim çarptı vs, bi sorun ile karşılaşmadım, ne ölü piksel ne performans sorunu her şeyi ilk günki gibi. Alt kısım geçirmeli sistem ile çalışıyor -mandal gibi-. Tek bulduğum sorunlar HDMI bağlantısı 2 adet olsa güzel olabilirdi. Aynı zamanda eğer masanda aynı zamanda yazı işleri ile uğraşıyor -Kağıt kalem ile çalışırken silgi ile bir şey silmek gibi- ekran sağa ve sola sallanıyor minik şekilde. Fare ile kullanımda veya silgi kullanılmadığında kesinlikle sallanmıyor ama silgiyle bir şey silince deli gibi bir sağa bir sola sallanıyor, tabii bunu çözümü çok basit aslında kısaca monitör odamda masanın köşesinde durduğu için monitörü hafif çapraz koydum ve duvara minicik değer şekilde bıraktım, sallanma kesildi, renk kalitesi ve çözünürlük hissiyatı gerçekten iyi. Deneyimlerim böyle, hem PC hem MAC hem de PS4 üzerinde kullanmış biri olarak gayet memnun kaldım eğer ekran kartın Nvidia ise bu monitörün FREESYNC yerine G-SYNC olanları var G-SYNC versiyonu biraz daha pahalı ve şahsen ben AMD değil Nvidia kullansam bile yine ucuz olanı alırdım bu arada bu teknolojileri açıklamak gerekirse temelinde; her fps değerinde sabit kare almanızı sağlıyor mesela V-SYNC sürekli açık gibi düşünebilirsin. İyi günler :)
Edit:imla :)
Çok teşekkürler ama Gelbura adlı satıcıya ve siteye kesinlikle güvenmiyorum. Farklı sitede bulursam değerlendireceğim.
LG 25 25UM58-P 5ms 2xHDMI UltraWide Full HD IPS Monitör Bu tamamen aynı değil mi ?
Ben bu monitörleri oyun için uygun bulmuyorum piksel kaybı ve performans sorunu yaşarsınız, genişlik güzel gözükse de bunu karşılayacak bir güç gerekiyor üstelik uzun olmasına rağmen piksel sayısı aynı yani yatay düzlemde görüntü bozukluklarına neden olacaktır, bu monitörler bence daha çok ofis işleri ve edit render vs işler için kullanılmalı. Aynı zamanda oyunların kayda değer bir çoğunluğu bu ekran formatında problem yaratabiliyor, ekranın sadece 21.5 inç olan tarafını algılıyor ve monitörün yanlardaki bölümler siyah gözüküyor. İyi günler :)

Son düzenleme:
Tepem attı gene, insan yanlış bilginin doğruluğundan adı gibi emin olarak konuşur mu yahu? 1920x1080'i alıp 16:9'dan 21:9'a esnetilmiş değil ultra cahil kardeşim. O yanlarda ek var ek, esnetme yok. Ultra bilmeyen adama ve bilmediğini bilmeyen adama monitör teknolojilerini anlatması zor olur şimdi. Aman ne uğraşacağım.
almamdaki sebepler 1ms oluşu
Onda şüphe yok. Belli oluyor.

Tepem attı gene, insan yanlış bilginin doğruluğundan adı gibi emin olarak konuşur mu yahu? 1920x1080'i alıp 16:9'dan 21:9'a esnetilmiş değil ultra cahil kardeşim. O yanlarda ek var ek, esnetme yok. Ultra bilmeyen adama ve bilmediğini bilmeyen adama monitör teknolojilerini anlatması zor olur şimdi. Aman ne uğraşacağım.

Onda şüphe yok. Belli oluyor.
Düzeltme için teşekkür ederim, bir dahakine daha dikkatli olurum :)
tabii burası bilgi paylaşım platformu ve hepimizin yanlış bildiği şeyler var "Ultra Cahil" gibi kırıcı ithamlarda bulunmanız beni üzdü doğrusu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı