75k sıralamaya Elektrik elektronik mi yoksa Bilgisayar mühendisliği mi?

mami.45

Hectopat
Daha fazla  
75k sıralama yaptım. Elektrik elektronik veya bilgisayar mühendislği arasında kaldım. Kafamdaki soru şu , bilgisayar mühendisliği için 75k ya güzel bi üniversite yok ama elektrik elektronik için var. Sizce hangisini seçmeliyim iyi bi EE üniversitesi mi yoksa kötü bi pc mühendisi bölümünü mü ?

Üniversite isimlerini de verir misin?
Bandırma Onyedi Eylül üniversitesi bilgisayar mühendisliği

EE için daha çok bakınmadım 😅 ama arkadaşlarım iyi üniversiteler tutuyor dedi

Bursa teknik üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği geçen sene 75k ile almış mesela daha yeni baktım

EE zor ama çok yönlü bir bölüm. İsterseniz yazılıma, isterseniz haberleşmeye, isterseniz direkt elektrik veya elektroniğe yönelebilirsiniz. Bilgisayar Mühendisliği de iyi bir bölüm. Sizin ilgi alanınıza göre değişir.

EE zor ama çok yönlü bir bölüm. İsterseniz yazılıma, isterseniz haberleşmeye, isterseniz direkt elektrik veya elektroniğe yönelebilirsiniz. Bilgisayar Mühendisliği de iyi bir bölüm. Sizin ilgi alanınıza göre değişir.
2si nin de yapmak istediğim yanları var , ikisinide yapabileceğime inanıyor ve heveli bir şekilde istiyorum. Sence hangisini seçmeyilim EE de iyi üniversite mi yoksa Pc mühendisi olarak ortalama bi üniversiteyi mi seçeyim?

Bursa Teknik'te EE okuyan birkaç kişi tanıdım. Gördükleri eğitimde pratik uygulamaları Uludağ'dakinden daha fazla anladığım kadarıyla. Okulları sürekli bazı firmalarla iletişim halinde ve öğrencilerini staj konusunda da yalnız bırakmıyor.

2si nin de yapmak istediğim yanları var , ikisinide yapabileceğime inanıyor ve heveli bir şekilde istiyorum. Sence hangisini seçmeyilim EE de iyi üniversite mi yoksa Pc mühendisi olarak ortalama bi üniversiteyi mi seçeyim?
İkisine eşit gözle bakıyorsan iyi üniversiteyi seçmek mantıklı olandır.
Bursa Teknik'te EE okuyan birkaç kişi tanıdım. Gördükleri eğitimde pratik uygulamaları Uludağ'dakinden daha fazla anladığım kadarıyla. Okulları sürekli bazı firmalarla iletişim halinde ve öğrencilerini staj konusunda da yalnız bırakmıyor.
Bu doğru. Ben Uludağ mezunuyum. Bursa Teknik'tekilerle beraber staj yaptım. Onlara üniversite buluyordu. Biz maalesef kendimiz bulduk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı