75MB/s internette indirme hızı kaç olmalı?

Evi kırıp dökeceğiz diyorlar açıkçası onunla pek uğraşmak istemiyordum ama son çare o olacak gibi duruyor.

Bence geçilmeli fırsat varken tonla insan evini yıktırmaya bile razı fiber için sen şanslı konumdasın ben kaç aydır VDSL gelecek diye bekliyorum ve eğer geçerseniz eve kadar çekiliyor hiç kayıp olmadan kullanırsınız.

Yaklaşık 24 saat önce Türk Telekom'dan aldığım internetimin hızını yükselttim. 24 iken 75'e geçiş yaptım fakat hem Speedtest oranı hem de Steam vs. indirme hızları halen daha aynı duruyor. Paketim 75 olarak gözüküyor ama örneğin Steam'de indirme hızım 3.9-4.2 falan oluyor. Bu normal mi sizce? Pek bir artış gözlemleyemedim ama ufak bir hesap ile en az 6-7 arası bir indirme hızı almam gerekmez mi? Yanlış biliyorsam bilgilendirirseniz mutlu olurum.

Hocam bende 24 kullanıyordum 1 ay önce mobil üzerinden paketimi 50 MB yaptım ve Max 10 dk içinde modeme rest attıktan sonra internet hızım 50 MB oldu Speedtest'te 48.8 alıyorum bir anormallik var sizin hattta modem üzerinden hat değerlerinizi paylaşır mısınz.

Aç-kapa yaptım ama değişen bir durum olmadı maalesef. Müşteri hizmetleri genelde 15-20 dakika içinde hız değişikliği oluyor fakat 24 saat bekleyin dedi, bekledim olmadı.
Müşteri hizmetlerini aramak belki çözüm sunar.

Sitede oturduğunu belirtmişsin, imkanın varsa fiber sorgusu da yapabilirsin.

Şimdi müşteri hizmetlerini aradım bizde 7.0 alabildiğiniz gözüküyor dedi, yine de sinyal güncellenmesini talep ettim. Daha kötü oldu 1.2 ile indiriyorum şuan :D

Şimdi müşteri hizmetlerini aradım bizde 7.0 alabildiğiniz gözüküyor dedi, yine de sinyal güncellenmesini talep ettim. Daha kötü oldu 1.2 ile indiriyorum şu an :D

Klasik Türk Telekom çoğu müşteri temsilcisi hiçbir şey bilmiyor benim VDSL sorunumu saha çalışanları çözdü.

Bence çok alakasız santrale uzaklık 0 diyor 75'lik paket aldım diyor Wi-Fi'den yapsa bile o kadar kayba uğrayıp 30a düşmez düşse bile yine bir sorun vardır demek.
Konu başlığındaki test muhtemelen Ethernet fakat hız değerleri ne kadar olursa olsun 2.4 Ghz bandı için bazı telefon ve bilgisayar modellerinde 50 Mbps'ten fazlasını göremezsiniz. Ayrıyeten modeme olan mesafeye göre hat zayıflamaları yaşanabilir. Dolayısıyla en güvenilir test verileri için 5 Ghz ya da Ethernet birincil tercih olmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı