7600K GTX 1660 Ti darboğaz

Şimdi işletim sistemi SSD'de oyunların hepsi HDD'de. Save dosyalarının hepsi de sistemin içinde. Onlarını hepsini belleğe falan kopyalayıp Win10 formatlasam oyunlarıma ve Save dosyalarına bir zarar gelmez herhalde değil mi SSD'yi formatlacağım çünkü
HDD kaynaklı da olabilir. HDD'ye hız testi ve bad sector testi yapın.

Her zaman güncel bir işletim sistemi kullanın. Windows 7 kullandığınızdan dolayı bu tür sorunlar ile karşılaşıyorsunuz.

Bad sector testi HDD'nin içindekilere bir zarar vermez değil mi silinmez herhangi bir şey?
Zarar verme ihtimali var. Bad sector olması o HDD'nin artık ölmeye başladığını gösterir. SSD ve Win 10 sorunuzu çözer diye düşünüyorum. Ayrıca işlemciyi de 4.5 GHz ve üzeri kullanın, şu anki durumunuza göre çok daha iyi performans alacaksanız.

Zarar verme ihtimali var. Bad sector olması o HDD'nin artık ölmeye başladığını gösterir. SSD ve Win 10 sorunuzu çözer diye düşünüyorum. Ayrıca işlemciyi de 4.5 GHz ve üzeri kullanın, şu anki durumunuza göre çok daha iyi performans alacaksanız.
4.8 GHz'de 1.25V vererek çalıştırıyorum sizce bu voltaj az mı ? Prime testte 40 dakika hiç problem gözükmedi. HDD için de CrystalMark testi yapmıştım değerler normaldi.

4.8 GHz'de 1.25V vererek çalıştırıyorum sizce bu voltaj az mı ? Prime testte 40 dakika hiç problem gözükmedi. HDD için de CrystalMark testi yapmıştım değerler normaldi.
Ben 4.7 GHz için 1.32V verdim. Altında testlerde bir süre sonra mavi ekran veriyor. 1.25V ile 4.8 GHz gayet iyi. 45 dk'lık testte sorun yok ise stabildir.
Oyunlarda da crash, mavi ekran vs almıyorsanız gayet iyi demektir.

5.0 GHz deneyin derim.

WİN 7 desteği bile bitiyor, modern oyunlar oynuyorsunuz ama 10 yıllık işletim sistemi kullanıyorsunuz. Driver arasında bile ciddi stabilite farkları oluyor.

Drop ve takılmalar Win 7 kaynaklı muhtemelen. WİN 10 1909 yükleyip deneyin.
Şimdi oyunların
Ben 4.7 GHz için 1.32V verdim. Altında testlerde bir süre sonra mavi ekran veriyor. 1.25V ile 4.8 GHz gayet iyi. 45 dk'lık testte sorun yok ise stabildir.
Oyunlarda da crash, mavi ekran vs almıyorsanız gayet iyi demektir.

5.0 GHz deneyin derim.
5.0 zorlayamam sanırım çünkü Prime Testte 85leri gördü. Gerçi oyunlarda en fazla 72'yi gördü zorlanabilir de. Benim kafama Win10 tekrar dönmek takıldı. En az 6-7 oyun var save dosyalarını tek tek belleğe atıyorum. Umarım HDD'de bulunan oyun dosyalarına hiçbi şey olmaz :)

Win10 Home kurdum fakat Nvidia sürücüsü bu sürümle uyumlu değil diyor. Sanırım bi sürü güncelleştirme istiyor Windows sürümü. 1607'de şu an. Yaptıktan sonra mı Nvidia sürücüsünü kurabilirim ?
1607 çok eski bir sürüm. Bu sürümle 1660 Ti'ın sürücüsünü kuramassın, en az 1803 yüklemen gerekiyor. Tavsiyem en güncel Windows 10 sürümünü kurman.

Windows 10 1909 indir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı