7600X almak mantıklı mı?

Senin işlemcin için pek sorun çıkartmaz fakat ileride işlemci yükseltirken anakartı da yükseltmek şart.

R7 7800x3D için axxx serisi anakart %100 yüke ulaşamaz.

En yüksek %90 civarında kendini yorar.

7800x3D %100 yüke girmiyor zaten. Cinebench R23 testinde bile 90-95W civarı çalışıyor. Oyunlarda 65W güç tüketiyor. A620 anakartlar 7500F kaldırabiliyorsa 7800x3D'yi de kaldırır. Çünkü güç tüketimleri aynı.

RAM'i 1x16 yapıp anakartı b serisine zorlamak daha mantıklı gibi.

1x16 GB'ta handikap. Açtığın konuda da söyledim ileride aynı RAM'den ekleme yapsan bile uyumsuzluk sorunu yaşayabilirsin. Bütçene göre zaten hem 2x16 GB hem de fena olmayan b serisi anakart paylaştım. İlla bilgisayarcıdan mı alman gerekiyor? Parçaları internetten sipariş verip adama taktırabilirsin.

7800x3D %100 yüke girmiyor zaten. Cinebench R23 testinde bile 90-95W civarı çalışıyor. Oyunlarda 65W güç tüketiyor. A620 anakartlar 7500F kaldırabiliyorsa 7800x3D'yi de kaldırır. Çünkü güç tüketimleri aynı.

1x16 GB'ta handikap. Açtığın konuda da söyledim ileride aynı RAM'den ekleme yapsan bile uyumsuzluk sorunu yaşayabilirsin. Bütçene göre zaten hem 2x16 GB hem de fena olmayan b serisi anakart paylaştım. İlla bilgisayarcıdan mı alman gerekiyor? Parçaları internetten sipariş verip adama taktırabilirsin.

A serisi anakartlar 3D v-cache işlemciler için yetersiz.

Bu TDP puanı ile ilgili değil.

7800x3D, 7500F'e tükürüğünü bile atmaz.

VRM'den dolayı sucuklu yumurta olur.

Bu işlemci ile bu anakartı kullanmak ikisini de yakar.

En az B650 lazım.

A serisi anakartlar 3D v-cache işlemciler için yetersiz.

Bu TDP puanı ile ilgili değil.

7800x3D, 7500F'e tükürüğünü bile atmaz.

VRM'den dolayı sucuklu yumurta olur.

Bu işlemci ile bu anakartı kullanmak ikisini de yakar.

En az B650 lazım.

TDP puanı diye bir şey yok. O güç tüketimi oluyor. VRM sucuklu yumurta falan olmaz. Anakartı yakacakmış uydurmayın. Testte 71 derece çıkıyor. B650 Tomahawk ile 7950X takınca aynı testte 65 derece olduğunu gördüm. Yani 71 derece sıcak değil. 100 dereceyi geçen B650 anakartlar var. Bilginiz olmadan yorum yapmayın.
Testteki anakart en kötü A620 modelidir.

Desktop Screenshot 2024.10.29 - 19.27.59.65.png

Testte A620 ile %3 daha yavaş 7800x3D.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Üstteki testte 7800x3D %100 yükte VRM'ler 85 derece. Oyunda %100 yüke girmeyeceğine göre hiç bir sorun olmaz. Uzay montaj kullanılmış sistem ona rağmen böyle.

Son düzenleme:
TDP puanı diye bir şey yok. O güç tüketimi oluyor. VRM sucuklu yumurta falan olmaz. Anakartı yakacakmış uydurmayın. Testte 71 derece çıkıyor. B650 Tomahawk ile 7950X takınca aynı testte 65 derece olduğunu gördüm. Yani 71 derece sıcak değil. 100 dereceyi geçen B650 anakartlar var. Bilginiz olmadan yorum yapmayın.

Eki Görüntüle 2340180

Üstteki testte 7800x3D %100 yükte VRM'ler 85 derece. Oyunda %100 yüke girmeyeceğine göre hiç bir sorun olmaz. Uzay montaj kullanılmış sistem ona rağmen böyle.

Yani ramleri kısma mı diyorsunuz. Çünkü ramleri kısmadan b650 almam biraz zor gibi
Birde bütçeme uygun b650 li sistem atmıssınız tekrar atarmısınız göremedim

Yani RAM'leri kısma mı diyorsunuz. Çünkü RAM'leri kısmadan B650 almam biraz zor gibi.
Bir de bütçeme uygun B650'li sistem atmıssınız tekrar atar mısınız göremedim.

Colorful ile 14.119 TL.
Anakartı istersen ASUS ile değiştirirsin. İki anakartta özellik açısından tatmin eder. Colorful biraz daha dolu bir model ama BIOS konusunda problem yaşama ihtimalin ASUS'a göre daha fazla.
ASUS 120 TL daha ucuz tam 14K tutuyor.
Colorful 9950x ile test edilmiş.

Colorful özellikleri.
15 faz.
2 PCIe 5.0 X4 M.2 SSD yuvası
BIOS flashback.
Pasif soğutma M.2 ve VRAM.
7600MHz'ye kadar RAM desteği.
Clear CMOS PIN'i.
1xpcle 5.0 X16 yuvası
1×pcıe X16 yuvası (PCI-e 4.0 X4 özelliklerini destekler)
1×pcıe 4.0 X1 yuvası.
1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-C ve 1 USB 3.2 gen 2 10Gbps tip-a yüksek hızlı arka arayüz.
Realtek 2.5G hızlı kablolu ağ kartı.
4 tane bellek slotu.
2 tane M.2
DisplayPort girişi.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2340180

Gündelik kullanımda ben bile sorun çıkarmam.

İşlemci ile OC yap bakalım neler oluyor.

Gündelik kullanımda ben bile sorun çıkarmam.

İşlemci ile OC yap bakalım neler oluyor.

Bu yorumu beklemiyordum. Şaşırttın helal olsun. X3D işlemcilerin çarpan kilidinin kapalı olduğunu mısırdaki sağır sultan bile duydu.

Bu yorumu beklemiyordum. Şaşırttın helal olsun. X3D işlemcilerin çarpan kilidinin kapalı olduğunu mısırdaki sağır sultan bile duydu.

Curve Optimizer ve PBO ayarı çek😩

Attığın video ile eskileri hatırlattığın için ayrıca teşekkürler!

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı