7600X için 360mm sıvı soğutma önerisi

BIOS'tan yapmak daha verimli olur. Ben Ryzen Master indirmedim bile hocam. Hocam anakartına göre menüler değişir ama kısaca;
PBO Advanced seçin
PBO limit Motherboard seçebilirsiniz.
Curve Optimizer All Cores -20 ile başlayın -30a kadar yolu var. Ben -30 yaptım Aida64'te crash yedim. -25 olarak kullanıyorum şuan.
Hocam ben bu videodaki tüm ayarları yaptım. Fps düştü işlemci kullanım vs. bu şekilde ama soğutma performansı efsane bir şekilde arttı belki de haritadandır bilemiyorum ama şuan fps düşse de 70 derece görmedim. Sizin ayarlar daha iyi fps verirse onu yapayım ben?

LS720 Arctic 360M'den performanslı hocam alacaksanız onu alın.
Ak620'den ne kadar farkı olur?

Arctic Liquid Freezer Il 240 mm ile kullanıyorum.
Kasam XPG Invader Mesh.

Ön tarafta 3 adet BeQuiet Pure Wings 2 120 mm fan var.

Egzoz olarak da 3 adet aynından var.

Sıvı soğutma hariç 6 fan var.

İşlemciye +200 mhz verdim 5.5 GHz'de çalışıyor.

Curve optimizer -25.

TDP limiti koymadım.

Anakartta bir limit vardı onu Motherboard olarak seçtim sadece.

Yanlış hatırlamıyorsam OCCT'te 128-130 W çekerken 87-88 dereceydi. (Tam hatırlamıyorum.)

Boşta 31-33 derece. (Technopar - YouTube - müzik vs. )

Shadow of the Tomb Raider, Control oyununda 41-43 derece.

Cinebench R23'te 10 dakikalık testte 83-84 ü geçmedi.

Birebir deneyimimden size söyleyeyim Arctic'ten inanılmaz memnunum.

Bunun dışında kasadaki hava artışını arttırmak 360 mm soğutucudan çok daha iyi değerler elde etmenizi sağlayacaktır.

Şuan telefondanyım, yoksa ekran görüntülerini atardım size.
Bu curve optimizer ben 10 yaptım 30 yapsam -25 yapsam ne farkı oluyor tam anlamadım onu ama? Hangisi daha iyi fps ve performans verir? @BerkayZ87

BIOS'tan yapmak daha verimli olur. Ben Ryzen Master indirmedim bile hocam. Hocam anakartına göre menüler değişir ama kısaca;
PBO Advanced seçin
PBO limit Motherboard seçebilirsiniz.
Curve Optimizer All Cores -20 ile başlayın -30a kadar yolu var. Ben -30 yaptım Aida64'te crash yedim. -25 olarak kullanıyorum şuan.
Hocam kullandığınız hava soğutma hakkında fikrim yok. Ben 2016 yılında sistemi ilk aldığımdan beri Cooler Master sıvı soğutmayla başlayıp öyle devam ettim. Hava soğutma hiç kullanmadım.
Hocam ayarlarımı paylaşayım mı sizinle? Fps düştü biraz daha optimizesini bulabilir miyiz ya da onu yapmam için sıvı soğutma mı gereklidir?

Son düzenleme:
Hocam ben bu videodaki tüm ayarları yaptım. Fps düştü işlemci kullanım vs. bu şekilde ama soğutma performansı efsane bir şekilde arttı belki de haritadandır bilemiyorum ama şuan fps düşse de 70 derece görmedim. Sizin ayarlar daha iyi fps verirse onu yapayım ben?

Ak620'den ne kadar farkı olur?

Bu curve optimizer ben 10 yaptım 30 yapsam -25 yapsam ne farkı oluyor tam anlamadım onu ama? Hangisi daha iyi fps ve performans verir? @BerkayZ87

Hocam ayarlarımı paylaşayım mı sizinle? Fps düştü biraz daha optimizesini bulabilir miyiz ya da onu yapmam için sıvı soğutma mı gereklidir?
7000 serisi ısınan bir seri. Sıvı soğutma şart bana göre. Sıvı soğutmasız zor bana göre. Ya da çok serin çalışmaz.

7000 serisi ısınan bir seri. Sıvı soğutma şart bana göre. Sıvı soğutmasız zor bana göre. Ya da çok serin çalışmaz.

Bu videodaki ayarları yaptım FPS çok düştü ve çok takıldı. Sizin dediğiniz motherboard ayarını seçtim. Curve Optimizer -25 yaptım ve dynamic Vcore dvid -100 yaptım denedim ama yine FPS düşmesi yedim. Ne yapmalıyım sadece buradaki ayarları mı yapayım? Zaten mavi ekran yedim biraz önce o yüzden BIOS sıfırlamıştım acaba zarar mı geldi de böyle drop yiyorum bilemedim? Olmadı dediğim gibi sıvı soğutma alırım performans kaybını azaltmak için. Bu arada hiçbir ayar yapmadan eco mode alsam daha iyi olmaz mı?
Şu ayarları denedim şimdi de. RAM kullanımım 18 GB kadar yükseldi sanırım bu iyiye işaret :) @messinicocugu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki ayarları yaptım FPS çok düştü ve çok takıldı. Sizin dediğiniz motherboard ayarını seçtim. Curve Optimizer -25 yaptım ve dynamic Vcore dvid -100 yaptım denedim ama yine FPS düşmesi yedim. Ne yapmalıyım sadece buradaki ayarları mı yapayım? Zaten mavi ekran yedim biraz önce o yüzden BIOS sıfırlamıştım acaba zarar mı geldi de böyle drop yiyorum bilemedim? Olmadı dediğim gibi sıvı soğutma alırım performans kaybını azaltmak için. Bu arada hiçbir ayar yapmadan eco mode alsam daha iyi olmaz mı?
Şu ayarları denedim şimdi de. RAM kullanımım 18 GB kadar yükseldi sanırım bu iyiye işaret :) @messinicocugu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@yapiz @88602

Dosya Ekleri

• 8.png
    8.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
@Yerli padawan Bu ayarları dener misin?
  • BIOS'a girip Advanced kısmına geçiyoruz
  • Aşağıda AMD Overclocking kısmından (buradan girmeniz önemli) Precision Boost OverDrive'a giriyoruz
  • Karşısındaki sekmeden Advanced seçeneğine alıyoruz ve aşağıdaki değerleri giriyoruz:
    • PBO Limits: Manuel
    • PPT: 120
    • TDC: 75 (Performans kaybı yaşanıyorsa 85'e çıkartılabilir)
    • EDC: 130
  • Curve Optimizer: All Cores
  • All Core Curve Optimizer Sign: Negative
  • All Core Curve Optimizer Magnitude: 30 (10 ile 20 arası bir değer girilebilir 30 üst limittir performansa göre ayarlayabilirsiniz)
Diğer kısımlara dokunmuyoruz.
CPU Core Voltage ayarını bulup 1.35 ile 1.26 arasındaki en optimum güç/performans dengesini bozmayacak değeri buluyoruz. Kendi bilgisayarımda 1.28 kullanıyorum.

• Aşağıda AMD Overclocking kısmından (buradan girmeniz önemli) Precision Boost OverDrive'a giriyoruz
  • Karşısındaki sekmeden Advanced seçeneğine alıyoruz ve aşağıdaki değerleri giriyoruz:
  • All Core Curve Optimizer Magnitude: 30 (10 ile 20 arası bir değer girilebilir 30 üst limittir performansa göre ayarlayabilirsiniz)
CPU Core Voltage ayarını bulup 1.35 ile 1.26 arasındaki en optimum güç/performans dengesini bozmayacak değeri buluyoruz. Kendi bilgisayarımda 1.28 kullanıyorum.
Şu videodaki ayarlardan sonra fps drop yiyorum bayağı. %1 fps çok düşük. Takıla takıla gidiyor oyun resmen. Bu arada işlemci sıcaklığım 80 derecelerde. Sizin ayarlarla düzelir mi burada daha düşük?

130 dediğiniz 130.000 mu hocam? Benim Bios'ta öyle çünkü? Bu videodaki ayarlardan sonra. Yani şunu demeye çalışıyorum videodaki ayarlardan önce de 82 dereceydi şimdi de öyle ve takılma yaşıyorum anlık. Sanırım ne yaparsam yapayım sıvı soğutucu olmadan olmayacak?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Şu videodaki ayarlardan sonra fps drop yiyorum bayağı. %1 fps çok düşük. Takıla takıla gidiyor oyun resmen. Bu arada işlemci sıcaklığım 80 derecelerde.
Zaten Eco Modu açmanızı bu yüzden tavsiye etmedim.
Sizin ayarlarla düzelir mi burada daha düşük?
Performans kaybı yaşamazsınız en azından. Deneyin hocam.

130 dediğiniz 130.000 mu hocam? Benim Bios'ta öyle çünkü? Bu videodaki ayarlardan sonra.
EDC, 130.000 değil hocam direkt 130.

Evet. Şimdi oyun bitsin hemen deneyip dönüyorum size. %1 fps 55 25 arası gidip geliyor bu dünki yaptığım videodaki ayarlardan mı kaynaklı? Çok kötü? Sıvı soğutma konusunda ne düşünüyorsunuz? Cpu kullanım %80 bile bulmuyor bu arada.

Ben yaparken fotoğraf atayım hocam siz ok derseniz kayıt edeyim olur mu müsait misiniz?

Son düzenleme:
bu dünki yaptığım videodaki ayarlardan mı kaynaklı
Evet hocam başka neyden kaynaklı olacak ki?
Sıvı soğutma konusunda ne düşünüyorsunuz?
Undervolt yapmayı bi' deneyelim yine yetmezse soğutucu öneririm size.
Ben yaparken fotoğraf atayım hocam siz ok derseniz kayıt edeyim olur mu müsait misiniz?
Bahçeye gideceğim hocam akşam saatlerinde gelirim ancak.

Evet hocam başka neden kaynaklı olacak ki?

Undervolt yapmayı bi' deneyelim yine yetmezse soğutucu öneririm size.

Bahçeye gideceğim hocam akşam saatlerinde gelirim ancak.

Tamamdır hocam siz gelince söyleyin ben de yapayım. Olur mu? Bu attığım videoda yapan arkadaş 88000 gibi değer giriyor ya oraya 130 yazacağım değil mi doğru anladım? Yoksa başka yere mi? Voltage vermeyi hiç bulamadım ona bakarım. Haber bekliyorum sizden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı