7600X için 360mm sıvı soğutma önerisi

Tamamdır hocam siz gelince söyleyin ben de yapayım. Olur mu? Bu attığım videoda yapan arkadaş 88000 gibi değer giriyor ya oraya 130 yazacağım değil mi doğru anladım? Yoksa başka yere mi? Voltage vermeyi hiç bulamadım ona bakarım. Haber bekliyorum sizden.
Niye haber bekliyorsun anlamadım aynı işlemciyi aynı soğutucu ile kullanıyorum curve optimizerdan 30 vereceksin negatif, ppt limiti koyacaksın 75W bu kadar basit. Eğer bunları yapmana rağmen işlemcin ısınıyorsa ya montajda hata yaptın ya termal macunu hatalı sürdün, ya açtıktan sonra temizleyip termal macun sürmek yerine var olanın üzerine sıktın ya kasa hava akışın çok kötü.

Niye haber bekliyorsun anlamadım aynı işlemciyi aynı soğutucu ile kullanıyorum curve optimizerdan 30 vereceksin negatif, ppt limiti koyacaksın 75W bu kadar basit. Eğer bunları yapmana rağmen işlemcin ısınıyorsa ya montajda hata yaptın ya termal macunu hatalı sürdün, ya açtıktan sonra temizleyip termal macun sürmek yerine var olanın üzerine sıktın ya kasa hava akışın çok kötü.
Yaptım hocam onları ama yine 80 derece oluyor BF 5. Montaj hatalı olabilir mi ki bilmiyorum tekrar yapalım?

Benim ana kartta PPT limit yok bu arada. Ben videodakinden yaptım BIOS'ta o kısım çıkmıyor yani onu demek istiyorum. Curve yaptım ama.

Tamam hocam şimdi buldum ve yaptım. Kusura bakmayın yordum sizi. Bakalım sonuç ne olacak. Pbo limit Motherboard seçtim, kaldırayım mı bunu auto mu kalsın?

Son düzenleme:
Geldim hocam.

Videoyu izledim arkadaşın BIOS'unda A yerine mA yazıyor mini amper. Sizde de öyle yazıyorsa 130000 girin A yazıyorsa 130.
Dün böyle bir sonuçla karşılaştım. Resmen takıla takıla gitti oyun. Valorant'ta da fight sırasında yine anlık drop yiyorum. Akıcılık yok. Daha sonra bu ayarı yaptım. Şimdi voltage verme yeri neresi tam olarak ve hangi değere yazacağım yardımcı olur musunuz hocam? Kusura bakmayın sizi de darladım ama.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dün böyle bir sonuçla karşılaştım. Resmen takıla takıla gitti oyun. Valorant'ta da fight sırasında yine anlık drop yiyorum. Akıcılık yok. Daha sonra bu ayarı yaptım. Şimdi voltage verme yeri neresi tam olarak ve hangi değere yazacağım yardımcı olur musunuz hocam? Kusura bakmayın sizi de darladım ama.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dün de eklediğim başka bir fotoğrafta GPU 1 %0 gözüküyordu bunun sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 40
BIOS'tan kapatabilirsin.

Settings > AMB CBS > NBIO Common Options > GFX configuration > iGPU configuration ayarını Disabled yapmalısın.

1681808046424.png

BIOS'tan kapatabilirsin.

Settings > AMB CBS > NBIO Common Options > GFX configuration > iGPU configuration ayarını Disabled yapmalısın.

Eki Görüntüle 1744672
Tamamdır kapattım hocam, sağ olun. Bu ayardan sonra fps drop sorunum ortadan kalkar mı yoksa sıcaklık ile ilgili throttle mı yiyorum?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı