7600X sisteme PCI-e 4.0 1 TB M.2 SSD tavsiyesi

Firmware güncellemesi veren, kaliteli kontrolcü ve NAND yongası kullanan modeller tabii ki iyidir. Üst seviyede ki modellerin hepsi iyi ama high-end denilen 990 Pro olsun, Fury modeli olsun ya da diğer markalar olsun zaten en iyinin iyisi. Burada kullanıcı zevkine kalıyor harcadığı para miktarı. 1 adet 870 EVO SATA SSD, 1 adet 970 EVO Plus NVMe ve 1 adet 980 Pro NVMe kullandım yorum yapabileceğim kadar uzun süre. Bu kapsamda herhangi bir sorun yaşamadım. Samsung dışarıdan kontrolcü almak yerine kendi üreten bir firma, ilave olarak NAND ve DRAM parçaları yine Samsung üretimi. Şahsen bu bir avantaj.
İlave olarak i7-2670qm ile kullanılan 870 EVO SATA SSD Fast boot açık şekilde 2-3 saniyede parola girme ekranına gelirken, 980 Pro takılı olan AM5 + DDR5'li son teknoloji Uber süper muhteşem harika sistemde yaşadığım ise 20-30 saniye sistemi kontrol etmesi ve ardından 10-15 saniyede parola ekranina gelmesi. Ayrıca şunu da belirtmek isterim iki kablo takmak ve NVMe SSD'ye göre boyut dezavantajı haricinde benchmarklarda saniyede binlerce MB okuma-yazma hızı alıyorsunuz ama gündelik kullanım şartlarında fark o kadar yüksek değil çünkü IOPS değerleri ve rastgele okuma-yazma hızları, sıralı okuma yazma hızları kadar yükselmiyor. Eğer yüksek boyutlu dosya kopyalamak gibi -render, Photoshop- işler yapmıyorsanız sadece kişisel tatminden ibaret. Şahsi fikrimdir.

Doğru, gündelik kullanıma etkisi sıfır sayılır. Fakat alınabiliyorken daha iyisini almamak için sebep yok, en basitinden Fury regenade TBW olarak 980 Pro'dan üstün bu da daha uzun ömür yapıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı