7600x3D vs 7900x3D

Çift zar işlemcide, Turbo mod açmak X3D olmayan zarı kapatmak demek, yani Turbo mod render performansını öldürür. 12 çekirdek 24 izlek olan işlemci, çekirdek 6 çekirdek 12 izleğe düşer. Render alıyorsan Turbo modu kapatman gerekir. Render alırken kapatıp açarım dersen 7900x3D alabilirsiniz.

Yok render için sormamıştım, mesela yayınla birlikte oyun açıldığı durumda veya birden fazla oyun açıldığı durumlarda 7600x3D'nin çekirdek sayısından veya düşük GHz'sinden kaynaklı bir kaybım olur mu onu merak etmiştim. Bilmiyorum belki de işlemciyi fazla küçümsüyorum.

Çoklu işlemden kastım aynı anda birden fazla şeyi açmakla alakalıydı kısacası.

Yok render için sormamıştım, mesela yayınla birlikte oyun açıldığı durumda veya birden fazla oyun açıldığı durumlarda 7600x3D'nin çekirdek sayısından veya düşük GHz'sinden kaynaklı bir kaybım olur mu onu merak etmiştim. Bilmiyorum belki de işlemciyi fazla küçümsüyorum.

Çoklu işlemden kastım aynı anda birden fazla şeyi açmakla alakalıydı kısacası.

O zaman en az R7 bakın. 9700X iyi bir seçenek, tavsiye ederim. X3D kadar olmasa da sizi üzmez.

Normalde 7800x3D düşünüyordum ama fiyatları uçtuğu için 7600x3D ve 7900x3D arasında kaldım. X3D olmayan işlemcileri de düşündüm ama X3D performansından ödün vermek de hata gibi geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu izleyin, kafanızda soru işareti kalmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu videoyu izleyin, kafanızda soru işareti kalmaz.

O videoyu hatalı görüyorum. 9700X'in 7800x3D oyun performansı verdiği iddiası yanlış. Evet gayet iyi performans veriyor ama 7600x3D'den geride oyun performansı olarak. Sıralayacak olursam 9700X < 7600x3D < 7800x3D.

O videoyu hatalı görüyorum. 9700X'in 7800x3D oyun performansı verdiği iddiası yanlış. Evet gayet iyi performans veriyor ama 7600x3D'den geride oyun performansı olarak. Sıralayacak olursam 9700X < 7600x3D < 7800x3D.

Tam olarak öyle demiyor, (demek istemiyor) mimari ve üretim süreci kaynaklı 9700X optimize oyunlarda, özellikle AVX 512'de çok daha verimli. Tek mesele tam optimize olmaması. Elbette 7800X3D daha iyi ancak fiyatı inanılmaz absürt. Bu dönem için fiyat, performans ve ihtiyaç dengesine göre sizin için en ideal 9700X. Ancak ben X3D ile devam etmek istiyorum derseniz, 7900X3D çoklu görevlerde ve arka plan işleri ve oyunlarda daha ideal. Bunları 7600X3D ile de yaparsınız ancak orta uzun vadede yeterli gelmeyebilir. Karar sizin.

Tam olarak öyle demiyor, (demek istemiyor) mimari ve üretim süreci kaynaklı 9700X optimize oyunlarda, özellikle AVX 512'de çok daha verimli. Tek mesele tam optimize olmaması. Elbette 7800x3D daha iyi ancak fiyatı inanılmaz absürt. Bu dönem için fiyat, performans ve ihtiyaç dengesine göre sizin için en ideal 9700X. Ancak ben X3D ile devam etmek istiyorum derseniz, 7900x3D çoklu görevlerde ve arka plan işleri ve oyunlarda daha ideal. Bunları 7600x3D ile de yaparsınız ancak orta uzun vadede yeterli gelmeyebilir. Karar sizin.

7900x3D'nin daha ideal olduğu durum Turbo mod açmadan 2 zarı da kullandığımız durumda geçerli oluyor öyle değil mi?

Yardımınız ve bilgilendirme için teşekkürler. Henüz tam karar veremedim. 7600x3D ve 7900x3D arasında yaklaşık 3000 TL fark oluyor değer mi bilemedim.

Şu anki duruma göre, 7900x3D sizin için daha alınabilir. Ancak 9700X'i de yabana atmayın bence.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı