7900x3D vs 14700k

TT linkle bağlanmak mı daha iyi olur yoksa anakartta Wi-Fi özelliğiyle bağlanmak mı daha iyi olur hiç fikrim yok ama yanılmıyorsam o TT link interneti size doğru uzatıp bulunduğu noktada daha çok çekmesini sağlıyor olması lazım yani TT link kullanmayıp anakarttan bağlanırsanız sizin için çekme kalitesi, internet kalitesi düşebilir ama emin değilim araştırmak lazım, imkanınız varsa en iyisi hep kablolu bağlanmak duvarın içinden ya da duvardan güzel bir şekilde bağlanma imkanı varsa en iyisi.

Hocam evim dubleks olduğu için ve internet aşağıda olduğu için çok zor ama bilgisayarı alana kadar biraz daha bu konuyu araştırırım muhtemelen.

Hocam evim dubleks olduğu için ve internet aşağıda olduğu için çok zor ama bilgisayarı alana kadar biraz daha bu konuyu araştırırım muhtemelen.

Hocam bende fortlexte oturuyorum bu yüzden modemi kendi masama kurdum ve direk modemden kablo çekiyorum öyle yapabilirsin sende odanda internet prizi varsa yoksa yaptırmak çok basit.

Bak canım kardeşim, okuduklarımı anlıyor musun bilmiyorum ama;

1.si bu konuyu açma nedenim 14700k vs 7900x3D, 7800x3D istemiyorum.

2.si ne yazık ki dediğimi anlamadığın için basit bir matematikle anlatayım

7900x3D çekirdek: 12 önbellek 128.
7800x3D çekirdek: 8 önbellek 96.

128:12 =10, 6666…
96:8= 12.
Bak canım kardeşim çekirdek başına düşen önbellek sayısı 7900x3D ‘de 10, 666… iken.
7800x3D de bu olay 12.şimdi neden oyunda daha iyi olduğunu anlamışsındır umarım.

Şimdi gelelim benim konuma ben iş için alıyorum işte genelde (render için diyeyim) çekirdek kullanılır (çoklu çekirdek senaryosunda) ki ne kadar çekirdek o kadar iyi ki buradada 7900x3D'nin random bir render benchmarkında yarı yarıya farkı olması normal. Ben bunu demeye çalışıyorum ama ısrarla 7800x3D fanboyluğu yapıyorsun ❤️
İnşallah bu yazdığımı bir taraf olmadan güzelce okursun, başarılar.
Eee? Pratikte daha kötü ama. Kağıt üstünde bir sürü işlemci birbirini solluyor ama pratikte bir cacık yok. :D Ayrıca Render Benchmark kıyas videosu varsa atabilirsin. Render olarak biraz daha önde olabilir 7900x3D ama aşırı oyun oynadığını belirtmişsin. :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı