768MB RAM'li bilgisayar için Linux distro önerisi

Büyük ihtimal onunla ilgili değil ama DWM deneyelim. Yine olmazsa repolar ile ilgili bir sıkıntı var.
Bash:
su
cd /home/wade
apk add dwm dmenu st
echo "exec dwm" > .xinitrc

/home/wade # apk add dwm dmenu st ERROR: unable to select packages: dmenu (no such package): required by: world[dmenu] dwm (no such package): required by: world[dwm] st (no such package): required by: world[st]
Halen aynı hata hocam. Maaesef.

Garip cidden. Repo'ları kontrol edelim.
sudo cat /etc/apk/repositories yazıp ekrana gelenleri yazın.

Hocam sudo komutu işe yaramıyor. Başka bir sitede tail -f /etc/apk/repositories ile kontrol ediyordu Alpine Linux için. Onu denedim ve bütün repoların başında # var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230119-134154_Putty SSH.jpg
    130,3 KB · Görüntüleme: 32
Hocam sudo komutu işe yaramıyor. Başka bir sitede tail -f /etc/apk/repositories ile kontrol ediyordu Alpine Linux için. Onu denedim ve bütün repoların başında # var.
Sudo işe yaramıyorsa su kullanın. Nano vardır diye umuyorum.
Bash:
su
nano /etc/apk/repositories
# Command Not Found falan derse:
vi /etc/apk/repositories

Bash:
su
vi /etc/apk/repositories
Hocam nano da yok. Tail -f komutuyla buldum ama nasıl düzenleyebilirim bilmiyorum.

Bash:
su
vi /etc/apk/repositories
Hocam vi çalışıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230119-134154_Putty SSH.jpg
    130,3 KB · Görüntüleme: 33
Hocam nano da yok. Tail -f komutuyla buldum ama nasıl düzenleyebilirim bilmiyorum.
Biraz araştırdım hocam. DWM ve OpenBox commmunity repolarında. Community repo'sunu aktif etmemiz lazım.
Öncelikle main repolarından nano'yu kuralım:
su apk add nano
Kurulduktan sonra nano /etc/apk/repositories kodu ile nano'yu açıp 6. satırın başındaki "#" işaretini silin (v3.17/community olan) ve apk update ile repo'yu güncelleyin.
Community repolarının açıldı, şimdi yukarıda verdiğim komutlarla istediğiniz WM'i kurabilirsiniz.

Hocam community içeren repoların hepsinin başındaki # işaretini kaldırdım. Şimdi geri kalanını yapıyorum

OpenBox için verdiğiniz komutu uyguladım hocam. Şimdi ne yapayım?
Düzenleme: devamı olduğunu fark etmemiştim, şimdi yapıyorum sırayla hocam.

Hocam community içeren repoların hepsinin başındaki # işaretini kaldırdım. Şimdi geri kalanını yapıyorum

OpenBox için verdiğiniz komutu uyguladım hocam. Şimdi ne yapayım?
startx yazın.

X.Org X Server 1.21.1.6 X Protocol Version 11, Revision 0 Current Operating System: Linux mehmet 5.15.89-0-lts #1-Alpine SMP Thu, 19 Jan 2023 08:07:26 +0000 i686 Kernel command line: BOOT_IMAGE=vmlinuz-lts root=UUID=1e0ee530-b46a-4382-ac6c-4a682f6a179d modules=sd-mod,usb-storage,ext4 quiet rootfstype=ext4 initrd=initramfs-lts Current version of pixman: 0.42.2 Before reporting problems, check http://wiki.x.org to make sure that you have the latest version. Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting, (++) from command line, (!!) notice, (II) informational, (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Jan 19 11:04:57 2023 (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d" Couldn't open libEGL.so.1: Error loading shared library libEGL.so.1: No such file or directory (EE) Fatal server error: (EE) Caught signal 6 (Aborted). Server aborting (EE) (EE) Please consult the The X.Org Foundation support at http://wiki.x.org for help. (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information. (EE) (EE) Server terminated with error (1). Closing log file. xinit: giving up xinit: unable to connect to X server: Connection refused xinit: server error /home/wade #

Galiba başladığımız yere geri döndük hocam.

Sistemi yeniden başlatıp deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…